https://kolorline.hu/Érthetetlen döntés született a kazincbarcikai iskolaigazgatói kinevezésről

Érthetetlen döntés született a kazincbarcikai iskolaigazgatói kinevezésről

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mint ahogy arról korábbi lapszámunkban már beszámoltunk, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetői pozíciójának betöltésére pályázat került kiírásra néhány hónapja.

Pályázatot a 13 éve igazgatói, több mint 34 éve tanári feladatokat ellátó, közel 3000 gyermek, 6 intézmény és 270 pedagógus munkáját irányító Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes és a jelenleg fideszes önkormányzati képviselő, főállásban az aggteleki általános iskola igazgatója, Kondorné Sztojka Ágnes adott be.

A 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendeletben foglaltak szerint a nevelési-oktatási intézményvezetői pályázattal összefüggésben az alkalmazotti közösség, vagyis a pedagógusok és minden intézményi alkalmazott állást foglal, hogy támogatja-e az adott pályázó vagy pályázók vezetői megbízását. 

A jogszabály szerint a nevelőtestület kialakítja véleményét a pályázók által benyújtott vezetési programról, majd az intézmény vezetésére vonatkozó program és a szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzelések támogatásáról vagy elutasításáról a szakmai vita és a szakmai munkaközösség véleményének megtárgyalását követően, titkos szavazással határoz. 

Feltehetően azért szól így a szabály, mert a Minisztérium számára fontos a szakma véleménye. 

A nevelőtestület szavazása alapján Kazincbarcikán Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes igazgató pályázata elsöprő többséggel nyert Kondorné Sztojka Ágnes beadott pályázatával szemben. Ennek ellenére a minisztérium mégis a jelenleg fideszes önkormányzati képviselő kinevezése mellett döntött a pedagógusok szakmai véleményének ellent mondva.

A szavazás eredményei:

A vezetői programról alkotott nevelőtestületi vélemény:


Fürjes Gáborné Csépányi Ágnes
Támogatta 140 fő 70 %
Nem támogatta 59 fő 29.5%

Kondorné Sztojka Ágnes
Támogatta 97 fő 48.5%
Nem támogatta 101 fő 50.5%

A magasabb vezetői megbízásról szóló alkalmazotti vélemény:

Fürjes Gáborné Csépányi Ágnes
Támogatta 177 fő 68.3%
Nem támogatta 78 fő 30 %

Kondorné Sztojka Ágnes
Támogatta 95 fő 36.9%
Nem támogatta 159 fő 61.8%


 

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk