https://kolorline.hu/Ismerkedés a várossal

Ismerkedés a várossal

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Újkazinci Baráti Kör meghívására érkezett városunkba a Debrecenhez tartozó kis falu, Nagymacs tizenhat fős Nosztalgia Hajnalcsillag Nyugdíjas csoportja július 26-án. A látogatókat a város részéről Szitka Péter polgármester köszöntötte.  

 A baráti kör tagjai szívesen kalauzolták végig Kazincbarcikán a vendégeket, megismertetve őket a város múltjával és jelenével.  Bemutatták az Egressy út tereit, szobrait, valamint látogatást tettek a Mezey István Művészeti Központban, ahol a meghívottak betekintést nyertek az itt folyó szakkörök munkáiba és megtekintették a Mezey emlékszobát. A Völgy Parkba tett kirándulás alkalmával megjegyezték, hogy szívesen látnának hasonló szabadidős parkot a saját városukban is.

A Buffalóban elköltött ebéd után a délutáni program Tardonán folytatódott. A községben a helyi Tardonai Nyugdíjasok Baráti Köre tagjai látták vendégül a csapatot, akik napokig sütöttek, szívvel-lélekkel dolgoztak, hogy a vendégeknek élményeket szerezzenek. Hatalmas öröm volt a résztvevőknek lovas kocsin bejárni a falut, mely végül a Jókai Emlékházhoz vezetett, majd közös énekszóval, zenével, tánccal és zsíros kenyér partival tették emlékezetessé a találkozót.


Fotó: Szűcs Mara

 

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk