https://kolorline.hu/5. Kolorfesztivál-Színesen látunk a fesztiválON!

5. Kolorfesztivál-Színesen látunk a fesztiválON!

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ma a negyedmaraton útvonalával ismerkedtek a barcikai futók a városi rendészet közreműködésével. Egy rövid technikai megbeszélést követően az Egressy Béni Művelődési Központ előtti térről startoltak a futás szerelmesei, hogy a Barcika Art Kft. sportszervezőjével teszteljék a negyedmaraton távját, vagyis 10,5 kilométert.


A biztonságos pályabejárást a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet munkatársai segítették, akik végigkísérték a futókat a következő útvonalon: Egressy Béni út – Lini István tér – Tardonai út – Bartók Béla utca – Tulipán utca – Hóvirág utca – Akácfa utca – Herbolyai út – Mátyás király út – Jószerencsét út – Irinyi János utca – Pattantyús utca – Hegyköz utca – Bolyai tér – Irinyi János utca – Jószerencsét út – Egressy Béni út (26-os főút felé) – fordító – Jószerencsét út – Alsóvárosi körút – Attila út – fordító – Alsóvárosi körút – Jószerencsét út – Egressy Béni út.
A pályabejárás sikeres volt, így minden adott ahhoz, hogy augusztus 5-én, szombat délelőtt zökkenőmentes legyen a rajt az idei Kolorfutáson.

Középpontban Remko Van Schaik

Az utcai művészet – más néven street art – egyik kiemelkedő alakja, az 1967-ben Hollandiában született Remko Van Schaik. Az idei 5. Kolorfesztivál keretein belül, holnap Kazincbarcikára látogat, és előreláthatólag közel öt napon keresztül láthatjuk őt alkotás közben. Ismerkedjünk meg közelebbről magával a művésszel és azzal a műfajjal, amit képvisel!
Sokan láttunk már falon, aszfalton minőségi rajzokat, a legkülönbözőbb helyeken színes motívumokat.  Ezeket képzeljük el monumentális méretben, jó minőségű festékkel, krétákkal elkészítve, fűszerezzük meg kreativitással, és adjunk hozzá egy nagy kanál tehetséget. Ha mindez megvan, akkor a látványosságon túl ezek az alkotások, sokszor elgondolkodtató mondanivalót tartalmaznak. A street art mára igazi művészeti ággá nőtte ki magát, és az alkotók versenyeken, eseményeken, rangos fesztiválokon festik színesre a körülöttünk lévő világot, feldobva ezzel a szürke hétköznapokat.
Remko Van Schaik a művészeti diploma megszerzése után 2D-s alkotásokkal kezdett el foglalkozni, majd más művészek hatására, 3D-s képek létrehozására törekedett. A művész a mai napig számos nagy projektben vesz részt. Folyamatosan kapja a felkéréseket, több tucat utcai festményt tudhat magáénak. Alkotott már uszodáknak, éttermeknek, vagy épp az elefántok megmentésére irányuló csúcstalálkozót is színesítette.

Munkája rendkívül figyelemfelkeltő, senki nem tud szó nélkül elmenni mellette. Alkotásaival olykor tartalmi mondanivalót közvetít a társadalom felé. Az is előfordul, hogy történelmi témát ötvöz a jelenkor eszközeivel.
bben a szellemiségben formálták meg kollégáival, Csin Si Huag kínai császár agyagkatonáit LEGO-figurák képében.
Képeivel bárhol a világon találkozhatunk, legyen az Dubai, Szingapúr, Berlin, Florida és még sorolhatnánk az országokat hosszasan, épp ezért igazi kuriózum, hogy Kazincbarcika is büszkélkedhet majd egy eredeti Remko Van Schaik 3D-s festménnyel.
árosunkat eddig 30 db színes falfestés díszíti, amelyek pályázati úton készültek el. Az idei évtől a művész 3D-s munkája is hozzájárul a város színesedéséhez.
Hogy mit is fog ábrázolni a kazincbarcikai alkotás legyen meglepetés, de annyit elárulhatunk, hogy az egyik Fő téri házfalon gyönyörködhetünk majd az egyedülálló művészi alkotásban.
 

Fesztivál a KVTV-ben is!

Augusztus 24-éig minden kedden és csütörtökön Fesztivál TV adással jelentkezik a KVTV. Érdemes lesz a csatornára kapcsolni, hiszen sztárinterjúkkal, az 5. Kolorfesztivál programjainak összefoglalóival és más egyéb érdekességgel készülnek a televízió munkatársai. A műsorokban olyan sztárokkal találkozhatnak a nézők, mint például Deniz, Marsalkó Dávid a Halott Pénz együttes frontembere: Majka és Curtis, a Magna Cum Laude és többek között a P. Mobil tagjai. A zenés betéteken kívül a kiállítások, a Kolor Kölyöksziget, valamint a színházi előadások összefoglalóit is nyomon követhetik. Rendhagyó módon a KVTV stábja az adások zömét a Csónakázó-tónál felállított 5x6 méteres színpadon veszi fel, így az érdeklődők a kulisszákba is betekintést nyerhetnek. Kapcsoljanak a KVTV csatornájára az 5. Kolorfesztivál ideje alatt, minden kedden és csütörtökön!  


Önnek van már jegye a Kolorfesztiválra?

Megveheti elővételben vagy a belépődíjas programok bármelyikén a helyszínen is!
Nyomtatott jegyek és bérletek vásárlása esetén az értékesítési pontokon lehetőség van bankkártyával és SZÉP kártyával történő fizetésre is mind elővételben, mind a program napján.
Elfogadott kártyák: Erzsébet Plusz, OTP-MKB-K&H Szép Kártya, Edenred kártya


Belépőjegy vásárlása az előadás/koncert napján a kazincbarcikai értékesítési pontokon, az előadás/koncert előtt kapunyitástól a program helyszínén lévő pénztárban lehetséges.
Az elővételes, kedvezményes jegyár az adott programot megelőző utolsó nap pénztárzárásig, online értékesítésnél előző nap éjfélig történő jegyvásárlás esetén érvényes!

Jegyértékesítési pontok

Online jegyvásárlás: www.kolorcity.hu/jegy/

Helyszínek nyitvatartása

Kazincbarcika, Csónakázó-tó
Augusztus 4. (péntek): 18.00–02.00
Augusztus 5. (szombat): 18.00–02.00
Augusztus 6. (vasárnap): 17.00–00.00
Augusztus 10. (csütörtök): 18.00–00.00
Augusztus 11. (péntek): 18.00–02.00
Augusztus 12. (szombat): 18.00–02.00
Augusztus 13. (vasárnap): 18.00–00.00

Kazincbarcika, Fő tér
Augusztus 18. (péntek): 17.00–00.00
Augusztus 19. (szombat): 17.00–00.00
Augusztus 20. (vasárnap): 17.00–00.00


 

Már kaphatóak az új fesztiválpólók


Elkészültek a legújabb fesztiválpólók melyeket az 5. Kolorfesztivál ideje alatt a Csónakázó-tónál kihelyezett Kolor Shopban 2500 Ft-os áron lehet megvásárolni.

www.kolorcity.hu
www.kolorline.hu
www.facebook.com/Kolorcity
www.facebook.com/Kolorline

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk