https://kolorline.hu/Egyedülálló tárlat és örömzene az 5. Kolorfesztiválon

Egyedülálló tárlat és örömzene az 5. Kolorfesztiválon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kultúráé volt a főszerep az 5. Kolorfesztivál hetedik napján. Augusztus 7-én a szentendrei Vajda Lajos Stúdió és Barátainak munkáiból készült, ebben az összeállításban még soha nem látott kiállítását nyitották meg a Mezey István Művészeti Központban.

Hétfőn szintén több helyszínen folytatódtak a színes programok: a Kolor Kölyökszigeten a Völgy parkban kézműves bütykölde, és peonza-verseny, az Egressy Béni Városi Könyvtárban könyvtárkóstolgató, a Mezey-házban kölyökmozi várt kicsiket és nagyokat.

kolyoksziget2_k kolyoksziget4_kkonyvtarkostolgato_k

Örömzene Sajóivánkán

Most sem maradt programok nélkül a KolorCountry: Sajóivánkára, a fesztiválra már sokadszor visszatérő Magyar Vista Social Club látogatott el.
Az eseményen elsőként a sajógalgóci diákok egy külön erre az alkalomra koreografált flashmobot adtak elő az érdeklődőknek, majd Seszták Ottó a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, ezt követte a várva várt MagyarVista koncert.
A nyolc tagot számláló zenekar 2011 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy a lehető legjobban kitolják a kulturális határokat minden irányba. Az együttes stílusa számos összetevőből áll, dalaikban ötvözik a ’60-as évek zenéjét és a modern könnyűzenét, valamint a népzenét.
A jazz, a pop, a rock, a latin, a blues és a folk találkozása saját szerzeményeken keresztül történik meg. Így akár Nyugat-Európában, akár az Amerikai Egyesült Államokban, akár Keleten hallgatják a dalokat, mindenkinek ismerős lehet egy-egy dallam, mégis valami teljesen új és izgalmas világgal találkoznak.
A nem mindennapi koncertre kilátogatók a banda legnépszerűbb dalait hallhatták, amelyre több százan voltak kíváncsiak.

1 magyar vista4magyar vista (2)8 magyar vista

Egyedülálló kiállítás Kolorcityben

Az ötödik Kolorfesztivál hetedik napját a szentendrei Vajda Lajos Stúdió és Barátai munkáiból összeállított kiállítás megnyitója tette teljessé. A Mezey István Művészeti Központban megrendezett eseményen ef. Zámbó István képzőművész, a stúdió alapító tagja mondott ünnepi köszöntőt. Mint mondta, a Vajda Lajos Stúdió Magyarország egyik legrégebbi művészeti társulata.
– 1972-ben alakultunk, azóta működik Szentendrén a stúdió. Kazincbarcikáról megkerestek, hogy szeretnének rendezni egy kiállítást a munkáimból a városban. A felkérésnek ebben a formában nem tudtam volna eleget tenni, mert a műveim nagyobb része más tárlatokon szerepelt, ekkor jött az ötlet, hogy mivel a stúdió elmúlt évtizedeiben számtalan alkotóval dolgoztunk együtt – és dolgozunk jelenleg is –, közösen válogatjuk össze az anyagot. Ez még különlegesebbé teszi a kiállítást, hiszen ezek a művek, ebben az összeállításban még biztosan nem voltak láthatóak sehol – hangsúlyozta ef. Zámbó István.
A tárlaton 30 művész 38 műve tekinthető meg egészen augusztus 20-áig a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében.
A megnyitót követően ef. Zámbó István és az ef. Zámbó Happy Dead Band koncertjét hallgathatták meg az eseményen résztvevők a központ emeleti rendezvénytermében.

kiallitas1_k kiallitas4_k kiallitas7_k kiallitas8_k

Kedden is színes lesz a program

Augusztus 8-án, kedden szintén több helyszínen folytatódnak a színes programok: a Kolor Kölyökszigeten a Kézműves bütyköldével várja a kicsiket a Gyermekek Háza-Kézművesház, a Don Bosco Sportközpontban Halász Judit: Csiribiri című műsora lesz megtekinthető, a KolorCountry következő állomásán, Berentén pedig a Group ’N’ Swing lép fel a Kastélykertben.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk