https://kolorline.hu/Egyedülálló tárlat és örömzene az 5. Kolorfesztiválon

Egyedülálló tárlat és örömzene az 5. Kolorfesztiválon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kultúráé volt a főszerep az 5. Kolorfesztivál hetedik napján. Augusztus 7-én a szentendrei Vajda Lajos Stúdió és Barátainak munkáiból készült, ebben az összeállításban még soha nem látott kiállítását nyitották meg a Mezey István Művészeti Központban.

Hétfőn szintén több helyszínen folytatódtak a színes programok: a Kolor Kölyökszigeten a Völgy parkban kézműves bütykölde, és peonza-verseny, az Egressy Béni Városi Könyvtárban könyvtárkóstolgató, a Mezey-házban kölyökmozi várt kicsiket és nagyokat.

kolyoksziget2_k kolyoksziget4_kkonyvtarkostolgato_k

Örömzene Sajóivánkán

Most sem maradt programok nélkül a KolorCountry: Sajóivánkára, a fesztiválra már sokadszor visszatérő Magyar Vista Social Club látogatott el.
Az eseményen elsőként a sajógalgóci diákok egy külön erre az alkalomra koreografált flashmobot adtak elő az érdeklődőknek, majd Seszták Ottó a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, ezt követte a várva várt MagyarVista koncert.
A nyolc tagot számláló zenekar 2011 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy a lehető legjobban kitolják a kulturális határokat minden irányba. Az együttes stílusa számos összetevőből áll, dalaikban ötvözik a ’60-as évek zenéjét és a modern könnyűzenét, valamint a népzenét.
A jazz, a pop, a rock, a latin, a blues és a folk találkozása saját szerzeményeken keresztül történik meg. Így akár Nyugat-Európában, akár az Amerikai Egyesült Államokban, akár Keleten hallgatják a dalokat, mindenkinek ismerős lehet egy-egy dallam, mégis valami teljesen új és izgalmas világgal találkoznak.
A nem mindennapi koncertre kilátogatók a banda legnépszerűbb dalait hallhatták, amelyre több százan voltak kíváncsiak.

1 magyar vista4magyar vista (2)8 magyar vista

Egyedülálló kiállítás Kolorcityben

Az ötödik Kolorfesztivál hetedik napját a szentendrei Vajda Lajos Stúdió és Barátai munkáiból összeállított kiállítás megnyitója tette teljessé. A Mezey István Művészeti Központban megrendezett eseményen ef. Zámbó István képzőművész, a stúdió alapító tagja mondott ünnepi köszöntőt. Mint mondta, a Vajda Lajos Stúdió Magyarország egyik legrégebbi művészeti társulata.
– 1972-ben alakultunk, azóta működik Szentendrén a stúdió. Kazincbarcikáról megkerestek, hogy szeretnének rendezni egy kiállítást a munkáimból a városban. A felkérésnek ebben a formában nem tudtam volna eleget tenni, mert a műveim nagyobb része más tárlatokon szerepelt, ekkor jött az ötlet, hogy mivel a stúdió elmúlt évtizedeiben számtalan alkotóval dolgoztunk együtt – és dolgozunk jelenleg is –, közösen válogatjuk össze az anyagot. Ez még különlegesebbé teszi a kiállítást, hiszen ezek a művek, ebben az összeállításban még biztosan nem voltak láthatóak sehol – hangsúlyozta ef. Zámbó István.
A tárlaton 30 művész 38 műve tekinthető meg egészen augusztus 20-áig a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében.
A megnyitót követően ef. Zámbó István és az ef. Zámbó Happy Dead Band koncertjét hallgathatták meg az eseményen résztvevők a központ emeleti rendezvénytermében.

kiallitas1_k kiallitas4_k kiallitas7_k kiallitas8_k

Kedden is színes lesz a program

Augusztus 8-án, kedden szintén több helyszínen folytatódnak a színes programok: a Kolor Kölyökszigeten a Kézműves bütyköldével várja a kicsiket a Gyermekek Háza-Kézművesház, a Don Bosco Sportközpontban Halász Judit: Csiribiri című műsora lesz megtekinthető, a KolorCountry következő állomásán, Berentén pedig a Group ’N’ Swing lép fel a Kastélykertben.

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk