https://kolorline.hu/Isten éltesse István bácsit!

Isten éltesse István bácsit!

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikai otthonában oklevéllel és virágcsokorral köszöntette Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és Pétervári György önkormányzati képviselő Takács István nyugalmazott bányászt, 90. születésnapja alkalmából.

A szobán, a 90 év emléke tekint vissza. Számos kitüntetés, serleg, oklevél díszíti a polcokat, amit a születésnapjára érkezett Minisztériumi elismerő oklevél is gyarapít. Nem csoda, hiszen Takács István egész életét, a föld iránti szeretet, és annak lehetőségei szőtték át. Ötletei, tervei sokszor a közösség érdekeit képviselték, amit érmekkel plakettekkel jutalmazott a vezetőség.

Az 1927 -ben született Takács István feleségével, családi körben ünnepelte a 90. születésnapját. A beszélgetés alatt, ahogy a bányászatról beszélt, tekintete fel -felcsillant. Mosolyogva kért meg, hogy fotózzak le egy festményt a falon, amit Ő maga festett, még 2002-ben.

A hatalmas festményen, az emlékeit őrző Lyukóbányát láthattuk még fénykorában. Takács István nagyon fiatalon, 15 évesen kezdett el dolgozni, és folyamatosan hű maradt a bányász szakmához. Családi, generációs szakma ez náluk, hiszen Édesapja is bányász volt. Számos családi kincs őrzi az emlékeket, régi fotók, saját alkotású festmények, apró tárgyak.

István bácsi a tétlenkedést soha sem szerette, mindig újításokon gondolkozott, és azok kivitelezésén dolgozott. Szabadidejében nyugdíjasként festéssel és fotózással is foglalkozik és most sem tétlenkedik. 90 évesen a közelmúltban befejezte önéletrajzi könyvét. A hamarosan napvilágot látó művét, hamarosan kézbe vehetik az érdeklődők. Mivel nagy a sürgés -forgás elköszönés előtt megkérem, hogy álljon nekem portrét, egy kis türelmet kér…előkerül a bányász egyenruhája, amiben büszkén áll a kamera elé.

 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk