https://kolorline.hu/Isten éltesse István bácsit!

Isten éltesse István bácsit!

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikai otthonában oklevéllel és virágcsokorral köszöntette Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és Pétervári György önkormányzati képviselő Takács István nyugalmazott bányászt, 90. születésnapja alkalmából.

A szobán, a 90 év emléke tekint vissza. Számos kitüntetés, serleg, oklevél díszíti a polcokat, amit a születésnapjára érkezett Minisztériumi elismerő oklevél is gyarapít. Nem csoda, hiszen Takács István egész életét, a föld iránti szeretet, és annak lehetőségei szőtték át. Ötletei, tervei sokszor a közösség érdekeit képviselték, amit érmekkel plakettekkel jutalmazott a vezetőség.

Az 1927 -ben született Takács István feleségével, családi körben ünnepelte a 90. születésnapját. A beszélgetés alatt, ahogy a bányászatról beszélt, tekintete fel -felcsillant. Mosolyogva kért meg, hogy fotózzak le egy festményt a falon, amit Ő maga festett, még 2002-ben.

A hatalmas festményen, az emlékeit őrző Lyukóbányát láthattuk még fénykorában. Takács István nagyon fiatalon, 15 évesen kezdett el dolgozni, és folyamatosan hű maradt a bányász szakmához. Családi, generációs szakma ez náluk, hiszen Édesapja is bányász volt. Számos családi kincs őrzi az emlékeket, régi fotók, saját alkotású festmények, apró tárgyak.

István bácsi a tétlenkedést soha sem szerette, mindig újításokon gondolkozott, és azok kivitelezésén dolgozott. Szabadidejében nyugdíjasként festéssel és fotózással is foglalkozik és most sem tétlenkedik. 90 évesen a közelmúltban befejezte önéletrajzi könyvét. A hamarosan napvilágot látó művét, hamarosan kézbe vehetik az érdeklődők. Mivel nagy a sürgés -forgás elköszönés előtt megkérem, hogy álljon nekem portrét, egy kis türelmet kér…előkerül a bányász egyenruhája, amiben büszkén áll a kamera elé.

 

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk