https://kolorline.hu/5. Kolorfesztivál – Programdömping a 10. napon

5. Kolorfesztivál – Programdömping a 10. napon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Sport- és gyermekprogramok, könnyű- és komolyzene – színes volt a paletta az 5. Kolorfesztiválon Kazincbarcikán és a térségben.

A XLIV. Aggtelek Kupa Hegy-és Sziklamászó Fesztivállal startoltak a programok csütörtök reggel a Baradla-barlangnál. A Perem Sziklamászó Egyesület szervezésében több napon keresztül, több útvonalon próbálhatják ki magukat a sziklamászás szerelmesei.
A programok csütörtök délután a Kolor Kölyökszigeten folytatódtak, ahol ma is várt mindenkit a „Kézműves bütykölde”, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub pedig mesékkel, mondókákkal igyekezett megismertetni az arra fogékony gyerkőcöket, és „Könyvtárkóstolgató” is volt. A családok pedig interaktív vetélkedőn mérhették össze tudásukat.

inter családi vet interaktív családi vet kézműves bütyi
A Kolorcountry következő állomása Bánhorváti volt, ahol Steve Taylor-Szabó pánsípművész lépett fel. Az esemény elején előbb Bánhorváti polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Földvári István emlékeztetett, a település tavaly csatlakozott először a Kolorfesztiválhoz, akkor a református templomukban fogadták a Misztrál együttest.
– Idén Steve Taylor-Szabó pánsípművész látogatott el a bánhorváti katolikus templomba és reméljük, hogy jövőre is csatlakozni tudunk a programsorozathoz hasonlóan színvonalas produkcióval – mondta Földvári István.
A különleges koncerten telt ház előtt csendültek fel a klasszikus zenék és egy-egy filmsláger is, természetesen mind-mind pánsípon.

 

steve taylor-001
A Don Bosco Sportközpontban csütörtökön a Máté Péter Emlékzenekar lépett fel – ugyancsak telt ház előtt. A koncert szomorú apropója az volt, hogy idén februárban lett volna hetven éves a tragikusan fiatalon elhunyt zenészlegenda.
Az est során Máté Péter legismertebb és legkedveltebb slágereit Gallusz Nikolett, Tabáni István, Kökény Attila és Bolyki Balázs énekelte el a barcikai közönségnek.

 

máté péter

 

Kazincbarcikán első alkalommal lépett fel a hazai poppaletta egyik legígéretesebb előadója Marge a Csónakázó-tónál. Az Eurovíziós Dalfesztiválból is jól ismert énekesnő csaknem hét évvel ezelőtt került a köztudatba, 2016-tól pedig egy új formációval járja az országot. A poppos-elektronikus dalok hamar elnyerték a helyi közönség tetszését is, akik óriási tapssal jutalmazták Marge koncertjét.
Az est zárásaként a fiatalok kedvence, a Wellhello szórakoztatta az érdeklődőket. Fluor és Diaz többször is fergetes bulit csinált Kolorcity-ben. A fesztivál szervezői éppen ezért gondolták úgy, hogy az idei zenei kínálatból sem hagyhatják ki a csapatot. Jól gondolták, hiszen több ezren tomboltak a „sohavégetnemérős” nyári éjszakán.

 

marge_wellhello (2) marge_wellhello (3) marge_wellhello (5) marge_wellhello (6) marge_wellhello (7)

 

Az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválján augusztus 11-én folytatódnak a kölyökprogramok a Völgy parkban. A kilátogatók 15.00 órától kézműveskedhetnek, majd Szemerei László varázslatos bűvészműsorát is megnézhetik.
Este hét órától a helyszín újra a Csónakázó-tó, ahol először Völgyesi Gabi és a Unique Akusztik, fél tíztől a Magna Cum Laude lép a színpadra.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk