https://kolorline.hu/„Betollaslabdázta” magát Kazincbarcika a magyar rekorderek közé!

„Betollaslabdázta” magát Kazincbarcika a magyar rekorderek közé!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Sikerült a 24 órás tollaslabda rekordkísérlet, színes programok, és változatos koncertek a Kolorcityben és a Kolorcountryban – így nézett ki összegezve az 5. Kolorfesztivál 13. napja.

 

A programok délelőtt az Irinyi Tornacsarnokban kezdődtek, vagyis inkább folytatódtak, hiszen a lelkes rekorddöntögetők szombat 10-től folyamatosan tollasoztak ezen a helyszínen. A barátságos, 24 órás megmérettetés vasárnap 10-kor ért véget, amikor a résztvevők örömmel nyugtázták, hogy újabb rekordot tudhat magáénak Kolorcity összesen 110 lelkes, mozogni vágyónak köszönhetően.

 

tollas (3) tollas (5) tollas (7) tollas (8)

 

Vasárnap kora délután egy igazi családi csemegére, a Kolorpiknikre várták az érdeklődőket a szervezők. A színes programok között volt kézműves játszóház és vásár, bemutatót tartott a Sajómenti Népművészeti Egyesület, a Modellmix Egyesület, a kilátogatók betekintést nyerhettek a Folt Hátán Folt Klub tevékenységébe, továbbá a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. ismeretterjesztő kamionját is megnézhették.
A délután fénypontja Balásssy Betti és Varga Feri, valamint a Czutorborsók: Czutor Zoltán és Köles Eliza fergeteges koncertje volt.

 

balassy_czutor (1) balassy_czutor (2) balassy_czutor (3) balassy_czutor (4) balassy_czutor (5) balassy_czutor (7) balassy_czutor (9) balassy_czutor (10)

 

Délután öttől Horgas Eszter fuvolaművész zenei játékával kápráztatta el a közönséget a Szent János Görögkatolikus Templomban. A világhírű művésznő az előadáson elárulta, rendkívül örül annak, hogy egy összművészeti fesztiválon játszhat a közönségnek. Horgas Eszter a külön erre az alkalomra válogatott örömzenéjével egy igazán kellemes délutánt varázsolt a kultúrakedvelőknek.

 

horgas_miskolcidixiechildrenmajka (28) horgas_miskolcidixiechildrenmajka (29) horgas_miskolcidixiechildrenmajka (30)

 

Nyolc órától a kurityáni kastélykertbe érkeztek a jazz és a swing szerelmesei, akik a csaknem harminc éves múltú Miskolci Dixieland Band koncertjét hallhatták.

 

horgas_miskolcidixiechildrenmajka (34) horgas_miskolcidixiechildrenmajka (35) horgas_miskolcidixiechildrenmajka (36) horgas_miskolcidixiechildrenmajka (37)

 

Este aztán két – a városba rendszeresen visszatérő és mindig nagy tömeget vonzó – nagyágyú lépett a Kolorfesztivál Csónakázó-tavi színpadára: este héttől a Children of Distance, fél tíztől pedig Majka és Kollányi Zsuzsa koncertjén bulizhattak a fesztiválozók.

 

horgas_miskolcidixiechildrenmajka (33)

horgas_miskolcidixiechildrenmajka (31)

horgas_miskolcidixiechildrenmajka (32)

horgas_miskolcidixiechildrenmajka (25) horgas_miskolcidixiechildrenmajka (26) horgas_miskolcidixiechildrenmajka (27)  

 

A színes programok hétfőn új lendülettel folytatódnak, ekkor kezdődik a Kolorfesztiválon már hagyománnyá vált táncos szakmai hét, melynek programjai egészen péntekig tartanak. A Kolor Kölyöksziget kézműves bütyköldével és kölyökmozival várja a kicsiket és nagyokat, a Kolorcountry következő állomására, Rudabányára pedig a Takáts Tamás Blues Band látogat majd el.

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk