https://kolorline.hu/Táncolj Kolorcity!

Táncolj Kolorcity!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A harmadik hétbe lépett az 5. Kolorfesztivál, melyet tánccal és zenével ünnepeltek augusztus 14-én.

 

Az 5. Kolorfesztivál keretében idén is megrendezik augusztus 14-e és 18-a között a „Táncos szakmai hetet” a Flash Táncstúdióval. A programok hétfőn kezdődtek a Mezey István Művészeti Központ emeleti rendezvénytermében, ahol Bencs Zoltánnal, a táncstúdió vezetőjével próbálhatták ki az érdeklődők a modern tánc alapjait. Az idei szakmai hétnek két vendég koreográfusa lesz. A Budapesten élő és alkotó művészek segítik a stúdió növendékeit abban, hogy tudásukat tovább fejleszthessék.
Hétfőtől szerdáig Kugler Zsolt, majd szerdától péntekig Szudki Osayma oktatja a jelenlévőket. Kugler Zsolt táncos, koreográfus több hazai és külföldi produkcióban is részt vesz, street jazz technikát oktat.
Szudki Osayma táncos, koreográfus a franciaországi Off Jazz Dance Center növedékeként megismerkedett a nyugati szemlélettel a moderntáncéletben, és azóta is azt oktatja.
A programot augusztus 20-án szabadtéri performance zárja a Fő téren.

 

tanc (1) tanc (2)

 

Kora délután – ahogyan az elmúlt napokban is – a Kolor Kölyöszigeten folytatódtak a gyerekprogramok, ahol ezúttal környezettudatos játszóházba várták az érdeklődőket a Völgy Parkba, majd a Mezey István Művészeti Központban mozizhattak a kicsik.

 

 kolyoksziget (1) kolyoksziget (2) kolyoksziget (3)

 

A Kolorcountry programjait ezen a héten a rudabányai szabadidőparkban a Takáts Tamás Blues Band nyitotta. Ám mielőtt a mintegy huszonöt éves banda a színpadra lépett, Szobota Lajos a város polgármestere köszöntötte a kilátogatókat.
Takáts Tamás az eseményen kiemelte: régi vágya vált valóra azzal, hogy a vasércbányáról elhíresült településre eljusson. A koncerten a zenekar nemcsak legújabb, hanem az első lemezéről is játszott a nagyérdeműnek, akik a népszerű dalokat tapssal jutalmazták.

 

takats (1) takats (2) takats (3) takats (4) takats (5)

 

Kedden ismét lesz „Kézműves bütykölde” a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai közreműködésével és „Kolorart Visual” is, melyben filmes, grafikai és fotós műhelyfoglalkozások kapnak majd helyet.

Este hattól Myrtill és a Swinguistique Edith Piaf legnépszerűbb dalait adja majd elő az edelényi Borsodi Tájházban.

Folytatódik a Muzsikáló Templomok programsorozat is, melynek keretében 19 órától a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara varázsolja el a közönséget a Szent Család Templomban.

További híreink

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk