https://kolorline.hu/Táncolj Kolorcity!

Táncolj Kolorcity!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A harmadik hétbe lépett az 5. Kolorfesztivál, melyet tánccal és zenével ünnepeltek augusztus 14-én.

 

Az 5. Kolorfesztivál keretében idén is megrendezik augusztus 14-e és 18-a között a „Táncos szakmai hetet” a Flash Táncstúdióval. A programok hétfőn kezdődtek a Mezey István Művészeti Központ emeleti rendezvénytermében, ahol Bencs Zoltánnal, a táncstúdió vezetőjével próbálhatták ki az érdeklődők a modern tánc alapjait. Az idei szakmai hétnek két vendég koreográfusa lesz. A Budapesten élő és alkotó művészek segítik a stúdió növendékeit abban, hogy tudásukat tovább fejleszthessék.
Hétfőtől szerdáig Kugler Zsolt, majd szerdától péntekig Szudki Osayma oktatja a jelenlévőket. Kugler Zsolt táncos, koreográfus több hazai és külföldi produkcióban is részt vesz, street jazz technikát oktat.
Szudki Osayma táncos, koreográfus a franciaországi Off Jazz Dance Center növedékeként megismerkedett a nyugati szemlélettel a moderntáncéletben, és azóta is azt oktatja.
A programot augusztus 20-án szabadtéri performance zárja a Fő téren.

 

tanc (1) tanc (2)

 

Kora délután – ahogyan az elmúlt napokban is – a Kolor Kölyöszigeten folytatódtak a gyerekprogramok, ahol ezúttal környezettudatos játszóházba várták az érdeklődőket a Völgy Parkba, majd a Mezey István Művészeti Központban mozizhattak a kicsik.

 

 kolyoksziget (1) kolyoksziget (2) kolyoksziget (3)

 

A Kolorcountry programjait ezen a héten a rudabányai szabadidőparkban a Takáts Tamás Blues Band nyitotta. Ám mielőtt a mintegy huszonöt éves banda a színpadra lépett, Szobota Lajos a város polgármestere köszöntötte a kilátogatókat.
Takáts Tamás az eseményen kiemelte: régi vágya vált valóra azzal, hogy a vasércbányáról elhíresült településre eljusson. A koncerten a zenekar nemcsak legújabb, hanem az első lemezéről is játszott a nagyérdeműnek, akik a népszerű dalokat tapssal jutalmazták.

 

takats (1) takats (2) takats (3) takats (4) takats (5)

 

Kedden ismét lesz „Kézműves bütykölde” a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai közreműködésével és „Kolorart Visual” is, melyben filmes, grafikai és fotós műhelyfoglalkozások kapnak majd helyet.

Este hattól Myrtill és a Swinguistique Edith Piaf legnépszerűbb dalait adja majd elő az edelényi Borsodi Tájházban.

Folytatódik a Muzsikáló Templomok programsorozat is, melynek keretében 19 órától a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara varázsolja el a közönséget a Szent Család Templomban.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk