https://kolorline.hu/Második hellyel hangoltak a bajnoki rajtra

Második hellyel hangoltak a bajnoki rajtra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A felkészülés utolsó állomásaként a II. Don Bosco Kupán vett részt a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. A kék-sárgák második helyen végeztek a megmérettetésen.

Már második alkalommal adott otthont Kazincbarcika a Don Bosco Kupa röplabdatortának. Az eseményen a házigazda Vegyész RC Kazincbarcika mellett a bajnokság tavalyi ezüstérmese a Pénzügyőr, valamint két szlovákiai együttes: Presov (Eperjes) és Svidnik (Felsővízköz) vett részt. Az első nap valamennyi csapat játszott egymással, méghozzá három szettes meccseket. Minden játszmagyőzelem 1 pontot ért. A szombati eredmények alapján kialakult sorrend után másnap a győztes a negyedikkel a második pedig a harmadikkal játszott az elődöntőben. A rendező együttes az elődöntőben a Svidnik ellen küzdött a döntőbe jutásért. Itt már két nyert játszmáig tartottak a mérkőzések és a VRCK két szoros szettben (25-21, 25-21) győzni tudott riválisa ellen. A másik ágon Pénzügyőr szintén izgalmas játszmák után, de kikapott 2-1-re a Presovtól (25-22, 14-25, 15-7). A fővárosi együttes a bronzmérkőzésen sem vigasztalódhatott, mert a Svidnik 2-0-ra győzött ellenük (25-21,25-19). A kék-sárgák a döntőben a Presov-val találkoztak, amely csapat egy nappal korábban 2-1-re legyőzte őket. Banaiékat fűtötte a visszavágás vágya, de hiába küzdött nagyot a Vegyész RC, a szlovák együttes 25-21-re hozta a játszmát. A folytatásban azonban magára talált a kék-sárga alakulat és 25-19-es szettgyőzelmével egyenlített. A mindent eldöntő játszma izgalmasan alakult, de a végjátékban a vendégek nyerni tudtak 15-13-ra. A torna jól szolgálta a Kazincbarcika felkészülését, de az eredményekből messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni. A bajnokság a VRCK számára szeptember 24-én kezdődik, amikor Debrecenben lép pályára Daniel Oravec együttese. Az első hazai meccsre a Dunaferr SE ellen szeptember 27-én szerdán fél hattól kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk