https://kolorline.hu/Gyurcsány Ferenc tartott lakossági fórumot Kazincbarcikán

Gyurcsány Ferenc tartott lakossági fórumot Kazincbarcikán

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Telt ház előtt tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke csütörtök délután a Mezey István Művészeti Központban.

Gyurcsány Ferencet Molnár Zoltán, a DK helyi elnöke, helyi önkormányzati képviselő konferálta fel. A politikus köszöntötte az eseményen megjelenteket, illetve a DK országos elnökét is.


Fotók: Zele Tímea (További képek a galériában)

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, a következő időszakban bejárja az egész országot, hiszen „a választást vidéken kell megnyerni”, ezt pedig úgy tudják elérni, hogyha elmondják az embereknek mint gondolnak az országról, a kormányról és egyáltalán mi a tétje a jövő évi országgyűlési választásnak.
- Hitet és erőt szeretnénk adni a választóknak, tőlük pedig visszajelzést várunk, hogy az, amit mi gondolunk, és az rendben van-e, elfogadható-e számukra – jelentette ki a politikus

Gyurcsány a fórum elején úgy fogalmazott, reméli, hogy a 2018-as választás új irányt fog szabni az eseményeknek, mert alapvetően reménytelennek látja az ország sorsát, és az emberek túlnyomó többsége szerinte úgy gondolja, nincs itthon megfelelő perspektíva.

A DK elnöke azt mondta, a fórum címe azért „Orbán, vagy Európa”, mert ma már Magyarország miniszterelnöke egyre kevésbé tekinthető európainak, azonban a magyarok túlnyomó többsége szeretne Európához tartozni, európai módon élni.
– Elég belegondolnunk Angela Merkel néhány nappal ezelőtti kijelentésébe, aki azt mondta Orbánról: annak, aki nem fogadja el az Európai Bíróság ítéletét, annak nincsen helye Európában. Ezt szeretnénk? A miniszterelnök állandóan háborút talál, akkor érzi jól magát, ha verekedhet, a politikát összekeveri a grunddal. Ha nincs ellenség, találni fog. Nem Brüsszeltől, nem a világtól kell megvédeni az országot, hanem éppen, hogy őtőle – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Hangsúlyozta: lehet, hogy az uniós támogatásokat nem jól költik el minden esetben, de nem lehet nem észrevenni, hogy Európában van egy nagy felelősség, hogy ezt a térséget felemeljék.

– Nem kétséges, hogy ami Magyarországon az elmúlt időszakban igazából épült, azt az európai adófizetők fizették. A közberuházások több mint 90 százalékát európai pénzekből fizetjük – mondta Gyurcsány Ferenc.

A politikus többször szólt elismeréssel Szitka Péter polgármester és az általa irányított városról, mint mondta, Kazincbarcika az elmúlt években rengeteget fejlődött, valóban színes város lett, ezen fejlesztések jelentős része szintén uniós pénzből valósult meg
– Nem szabad kockáztatni azt, hogy ilyen támogatásoktól elessünk. Orbán Sorostól fél, az emberek túlnyomó része pedig attól, hogy betegen kórházba kerül, és ott fog maradni. Az olyan jelentős kérdésekkel kell foglalkozni, mint az egészségügy, vagy az oktatás helyzete, nem pedig a miniszterelnök lázálmaival - hangsúlyozta.

A DK elnöke úgy fogalmazott: soha nem merné megígérni, hogy máról holnapra 50 százalékkal felemeljék a fizetéseket. De úgy gondolja, a kormánynak saját eszközével kell kikényszerítenie, hogy öt-tíz éven keresztül az infláció fölött 5-7 százalékkal emelkedjenek a bérek.

A fórum második, nem sajtó nyilvános részében a megjelent érdeklődők tehettek fel kérdéseket Gyurcsány Ferencnek.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk