https://kolorline.hu/Gyurcsány Ferenc tartott lakossági fórumot Kazincbarcikán

Gyurcsány Ferenc tartott lakossági fórumot Kazincbarcikán

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Telt ház előtt tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke csütörtök délután a Mezey István Művészeti Központban.

Gyurcsány Ferencet Molnár Zoltán, a DK helyi elnöke, helyi önkormányzati képviselő konferálta fel. A politikus köszöntötte az eseményen megjelenteket, illetve a DK országos elnökét is.


Fotók: Zele Tímea (További képek a galériában)

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, a következő időszakban bejárja az egész országot, hiszen „a választást vidéken kell megnyerni”, ezt pedig úgy tudják elérni, hogyha elmondják az embereknek mint gondolnak az országról, a kormányról és egyáltalán mi a tétje a jövő évi országgyűlési választásnak.
- Hitet és erőt szeretnénk adni a választóknak, tőlük pedig visszajelzést várunk, hogy az, amit mi gondolunk, és az rendben van-e, elfogadható-e számukra – jelentette ki a politikus

Gyurcsány a fórum elején úgy fogalmazott, reméli, hogy a 2018-as választás új irányt fog szabni az eseményeknek, mert alapvetően reménytelennek látja az ország sorsát, és az emberek túlnyomó többsége szerinte úgy gondolja, nincs itthon megfelelő perspektíva.

A DK elnöke azt mondta, a fórum címe azért „Orbán, vagy Európa”, mert ma már Magyarország miniszterelnöke egyre kevésbé tekinthető európainak, azonban a magyarok túlnyomó többsége szeretne Európához tartozni, európai módon élni.
– Elég belegondolnunk Angela Merkel néhány nappal ezelőtti kijelentésébe, aki azt mondta Orbánról: annak, aki nem fogadja el az Európai Bíróság ítéletét, annak nincsen helye Európában. Ezt szeretnénk? A miniszterelnök állandóan háborút talál, akkor érzi jól magát, ha verekedhet, a politikát összekeveri a grunddal. Ha nincs ellenség, találni fog. Nem Brüsszeltől, nem a világtól kell megvédeni az országot, hanem éppen, hogy őtőle – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Hangsúlyozta: lehet, hogy az uniós támogatásokat nem jól költik el minden esetben, de nem lehet nem észrevenni, hogy Európában van egy nagy felelősség, hogy ezt a térséget felemeljék.

– Nem kétséges, hogy ami Magyarországon az elmúlt időszakban igazából épült, azt az európai adófizetők fizették. A közberuházások több mint 90 százalékát európai pénzekből fizetjük – mondta Gyurcsány Ferenc.

A politikus többször szólt elismeréssel Szitka Péter polgármester és az általa irányított városról, mint mondta, Kazincbarcika az elmúlt években rengeteget fejlődött, valóban színes város lett, ezen fejlesztések jelentős része szintén uniós pénzből valósult meg
– Nem szabad kockáztatni azt, hogy ilyen támogatásoktól elessünk. Orbán Sorostól fél, az emberek túlnyomó része pedig attól, hogy betegen kórházba kerül, és ott fog maradni. Az olyan jelentős kérdésekkel kell foglalkozni, mint az egészségügy, vagy az oktatás helyzete, nem pedig a miniszterelnök lázálmaival - hangsúlyozta.

A DK elnöke úgy fogalmazott: soha nem merné megígérni, hogy máról holnapra 50 százalékkal felemeljék a fizetéseket. De úgy gondolja, a kormánynak saját eszközével kell kikényszerítenie, hogy öt-tíz éven keresztül az infláció fölött 5-7 százalékkal emelkedjenek a bérek.

A fórum második, nem sajtó nyilvános részében a megjelent érdeklődők tehettek fel kérdéseket Gyurcsány Ferencnek.

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk