https://kolorline.hu/NB II-es stadion épülhet Kazincbarcikán

NB II-es stadion épülhet Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egyedi kormánydöntés alapján 492 millió forintos támogatásban részesül a KBSC FC, mely lehetővé teszi a jelenlegi centerpályához kapcsolódó teljes infrastruktúra fejlesztését.

A várható fejlesztésekről Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője nyilatkozott.

„A jelenlegi pályánk és építményünk nem felel meg az NB II-es követelményeknek, ezt már a nyári, bemutatkozó sajtótájékoztatónkon is elmondtam. Az egyedi kormánydöntés előtt az volt a tervünk, hogy a 2000-es évek elején, a város által az MTK részére értékesített pályát és klubházat egy kisebb összegből, mintegy közel 150 millió forintból felújítjuk, és várhatóan augusztusban már hazai pályán játszunk. Az egyedi kormánydöntés következtében viszont egy ettől teljesen független, de sokkal nagyobb volumenű beruházás valósulhat meg a városban, amely a már korábban megépített centerpályát és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra kialakítását teheti lehetővé. Ennek következtében két beruházást véghez vinni ésszerűtlen döntés és felesleges pénzköltés lenne.

Az NB II-es stadionnal kapcsolatos követelmények nagyon összetettek, mind a lelátók, beléptető rendszerek, VIP és mixed zóna, öltözők, doppingszoba, játékvezetői és rendezői szobák, játékoskijáró, vizesblokkok, stb. tekintetében, ezeknek minden ponton meg kell felelnünk.

A napokban várható a támogatási szerződés megkötése, előzetesen számtalan dokumentáció elkészítése és engedélyek bekérése volt a feladat, ezek után a következő lépés a kivitelezés ütemének összeállítása lesz. Optimális esetben a bajnokság utolsó néhány mérkőzését talán már valóban Kazincbarcikán játszhatjuk.

Nagyon örülök annak, hogy ez a lehetőség elénk tárult, óriási lépés lehet számunkra és a város számára is egy ilyen komplexum létrejötte. Köszönetünket szeretném kifejezni Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki szívén viselte a barcikai stadion beruházási programját, és Kazincbarcika Város Önkormányzatának, valamint a Képviselő-testületnek, hogy a fejlesztésekhez támogatását adta. Bízom a csapat jó szereplésében továbbra is, mely megfelelő alap lehet a folytatáshoz.”

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk