https://kolorline.hu/NB II-es stadion épülhet Kazincbarcikán

NB II-es stadion épülhet Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egyedi kormánydöntés alapján 492 millió forintos támogatásban részesül a KBSC FC, mely lehetővé teszi a jelenlegi centerpályához kapcsolódó teljes infrastruktúra fejlesztését.

A várható fejlesztésekről Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője nyilatkozott.

„A jelenlegi pályánk és építményünk nem felel meg az NB II-es követelményeknek, ezt már a nyári, bemutatkozó sajtótájékoztatónkon is elmondtam. Az egyedi kormánydöntés előtt az volt a tervünk, hogy a 2000-es évek elején, a város által az MTK részére értékesített pályát és klubházat egy kisebb összegből, mintegy közel 150 millió forintból felújítjuk, és várhatóan augusztusban már hazai pályán játszunk. Az egyedi kormánydöntés következtében viszont egy ettől teljesen független, de sokkal nagyobb volumenű beruházás valósulhat meg a városban, amely a már korábban megépített centerpályát és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra kialakítását teheti lehetővé. Ennek következtében két beruházást véghez vinni ésszerűtlen döntés és felesleges pénzköltés lenne.

Az NB II-es stadionnal kapcsolatos követelmények nagyon összetettek, mind a lelátók, beléptető rendszerek, VIP és mixed zóna, öltözők, doppingszoba, játékvezetői és rendezői szobák, játékoskijáró, vizesblokkok, stb. tekintetében, ezeknek minden ponton meg kell felelnünk.

A napokban várható a támogatási szerződés megkötése, előzetesen számtalan dokumentáció elkészítése és engedélyek bekérése volt a feladat, ezek után a következő lépés a kivitelezés ütemének összeállítása lesz. Optimális esetben a bajnokság utolsó néhány mérkőzését talán már valóban Kazincbarcikán játszhatjuk.

Nagyon örülök annak, hogy ez a lehetőség elénk tárult, óriási lépés lehet számunkra és a város számára is egy ilyen komplexum létrejötte. Köszönetünket szeretném kifejezni Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki szívén viselte a barcikai stadion beruházási programját, és Kazincbarcika Város Önkormányzatának, valamint a Képviselő-testületnek, hogy a fejlesztésekhez támogatását adta. Bízom a csapat jó szereplésében továbbra is, mely megfelelő alap lehet a folytatáshoz.”

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk