https://kolorline.hu/Nemzetközi versennyel emlékeztek a sakkozók

Nemzetközi versennyel emlékeztek a sakkozók

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcika Városi Sakk Club szeptember 16-án 17. alkalommal rendezte meg a Kovács Aladár–Simon József emlékversenyt.

A verseny névadói egykor az egyesületünk tagjai voltak, akik munkásságának köszönhetően - mára különböző címekkel elismert – sok-sok kölyök-, serdülőkorú sakkozóval szerettették meg a sakk sportot. Kovács Aladár az egykori Ózdi Kohászati Üzemek dolgozója volt, aki munkája mellett Ózdról, míg Simon József Ormosbányai bányászként a 3 műszakos munkarendje mellől jártak rendszeresen a barcikai egyesület tagjaiként az edzésekre, versenyekre. Kiemelkedő munkát végeztek az utánpótlás nevelésében. A tanítványok ma már sok egyesület meghatározó versenyzői lettek! Simon József fia a rendezvény előtti este telefonon keresve köszöntötte és köszönte meg az egyesületnek, a verseny valamennyi résztvevőjének, hogy nem felejtették el édesapja emlékét. A XVII. Kovács Aladár–Simon József emlékversenynek a Mezey István Művészeti Központ adott méltó környezetet. A versenyre 81 versenyző érkezett az ország különböző pontjairól – Karancsberényből, Gyöngyösről, Pétervásáráról, Tiszaújvárosból, Nyíregyházáról, Makóról – és 4 ukrán versenyző részvételével vált nemzetközivé.

Az emlékverseny rangját 4 nemzetközi mester, 4 FIDE mester és 1 FIDE mesterjelölt emelte. A korábbi évekhez képest jelentős változást vezetett be, tett előrelépést a Kazincbarcika Városi Sakk Club az által hogy a Kovács Aladár–Simon József emlékverseny „A” csoportjában a verseny értékpontszerzővé vált! A másik csoport versenyzői kérését megfontolva, jövőre kezdeményezzük a „B” csoportban is a verseny értékpontszerzővé tételét. A versenyt a házigazdák bevezető szavai után Klimon István, Kazincbarcika város alpolgármestere nyitotta meg.

 

Eredmények:

 

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk