https://kolorline.hu/Országos Könyvtári Napok

Országos Könyvtári Napok

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is megrendezték október 2-a és 8-a között az Országos Könyvtári Napokat. A rendezvénysorozathoz ezúttal is színes programokkal csatlakozott az Egressy Béni Városi Könyvtár.

Pósa Lajos költő, író, dalszerző emlékkiállításának megnyitójával kezdődtek hivatalosan a könyvtári események október 2-án. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség által meghirdetett Országos Könyvtári Napokhoz - 1200 könyvtárral karöltve - több mint tíz éve minden esztendőben csatlakozik az Egressy Béni Városi Könyvtár.

Molekné Kőrösi Beatrix az intézmény igazgatója a elárulta: a programsorozat idei mottója: „Csak tiszta forrásból”, amellyel a környezetvédelem és a természeti értékek fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet.

Az egy héten át tartó rendezvények keretében voltak könyvtárhasználati foglalkozások, vetélkedők, bábszínház, de a gyerekek Vig Balázs író-olvasó találkozóján is részt vehettek. A szervezők a felnőtteket egyebek mellett Hajnal József „Mákdobáló” és Lovas Tiborné „Tükörcserepek” című könyvének közönségtalálkozójára is várták.

Október 8-án délelőtt tartották a „Könyves Vasárnapot”, ami rendkívül nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében. Ezen a napon ingyenes volt a beriatkozás és az internethasználat, valamint késedelmi díj nélkül lehetett visszavinni a lejárt határidejű könyveket, mindemellett érdekes kvízjátékokkal és játékokkal is készültek a könyvtárosok.

Az Országos Könyvtári Napok kazincbarcikai programjaira több mint ezer érdeklődő látogatott el.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk