https://kolorline.hu/Pátrovics Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díj egyik jelöltje

Pátrovics Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díj egyik jelöltje

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pátrovics Géza súlyemelő edző neve foglalom Kazincbarcikán. A sportember most a Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma-díjának egyik jelelöltje a Magyar Sport kategóriájában.


 
A kiváló súlyemelő a sportággal 1974-ben ismerkedett meg a sportággal Kazincbarcikán. A hazai bajnokságokon elért sikerei mellett két EB 4. hellyen vétette magát észre a 80-as évek elején. Az 1984-es olimpiára Los Angelesbe a „nagy válogatott” tagjaként a bojkott miatt nem mehetett el, ám négy évvel később 1988-ban még mindig tagja volt az olimpiai keretnek, de az utolsó pillanatban sajnos ezúttal is lemaradt az ötkarikás játékokon való indulásról.

Pátrovics Gézát Kazincbarcikán a fiatalok, mint edzőt ismerhetik, hiszen 1990-től a KVSE súlyemelő szakosztályának vezetőedzőjeként dolgozik. Tanítványai közül a legnagyobb sikert a felnőtt női válogatott tanítványa, Ráki Henrietta érte el, aki már Európa bajnoki arany- és ezüstérmet is szerzett. A Magyar Súlyemelő Szövetség megbízásából 2009-2011 között szövetségi kapitányi feladatokat látott el.

Sportolói és edzői tevékenysége mellett kiváló szervező is, hiszen a Szűcs Lajos Nemzetközi Súlyemelő verseny mellett az 1999-es kazincbarcikai Masters Európa Bajnokság, valamint a BorsodChem Grand Prix kvalifikációs viadal szervezésében is aktív részt vállalt. A 2007-es kazincbarcikai már Masters Világbajnokságon a szervezés mellett aranyéremmel is megörvendeztette a helyi sportbarátokat. Öt évvel később pedig ismét a kontinens legjobbjai versenyeztek a borsodi városban az Európa bajnokságon.  
Pátrovics Géza ma is rendszeresen edz és indul a különböző Masters versenyeken. „Masters” versenyzőként 35 évesen nyert először Európa-bajnokságot, s ma már többek között tizennyolcszoros Európa-bajnoknak és tizennégyszeres világbajnoknak, valamint örökös csúcstartónak mondhatja magát. A Masters Európa Bajnokságokon való szereplése alapján 2002-től tagja az Európai Halhatatlanok Klubjának.  Masters világbajnokságokon elért eredmények alapján, 2008. szeptemberében Görögországban tagja lett a "Halhatatlanok Klub"-jának, vagyis a Hall of Fame-nek.

A súlyemelő edző számos szép eredménnyel örvendeztette meg a megye sportbarátait, akik ezúttal egy kattintással egy szavazattal segíthetnek a barcikai súlyemelőedzőn. Pátrovics Géza ugyanis a Megyei Príma-díj jelöltje a Magyar Sport kategóriában. Szavazni a http://www.voszborsod.hu/ oldalon lehet a Megyei Príma díj 2017 menüpontban.

További híreink

TÉRKÉPPEL — Nem áll meg a munka az Újkazinc városrészen és a Paál László utcán sem

Dátum: 2024. ápr 15. 18:57

Az Újkazinc városrészen április 17-től (szerdától) aszfaltmarással folytatódik az útfelújítás, a Paál László utcán pedig ugyanekkortól egy szakasz lezárásra kerül. Mint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltot.

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 14. 20:24

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Jubileumi, 10. születésnapját ünnepelte a Kincsem Napközi

Dátum: 2024. ápr 13. 21:02

A jelenleg 32 férőhellyel üzemelő intézmény 2014-ben vált a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ tagjává. Az intézmény jelentős és megkerülhetetlen szerepet tölt be a város életében: az ide járó fogyatékkal élő fiatalok társadalmi integrációját és esélyegyenlőségét is segíti.

Súlykorlátozott zónát alakítanak ki Sajószentpéteren

Dátum: 2024. ápr 12. 17:11

Tavaly év végén adták át a forgalomnak az új 260-as, többek között Sajószentpétert elkerülő utat. A fejlesztés lehetőséget teremtett arra, hogy a településen átmenő nehézgépjármű-forgalmat átirányítsák az új útra, tehermentesítve ezzel a várost.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk