https://kolorline.hu/Újra Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikán

Újra Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikán

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem harmadik félévének első előadását tartották meg a Mezey István Művészeti Központban október 26-án.

A rendezvényen dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója, majd Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint ismeretes: a színes előadás-sorozat a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a Szikra Alapítvány kezdeményezésére Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával egy tesztprogramként indult útjára a Kolorcity-ben, 2016 októberében.

Fotók: Zele Tímea

Az előadássorozat célja az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére.
A harmadik félév első előadója dr. Dobos Csilla, a Miskolci Egyetem docense volt, aki a beszélgetés aranyszabályairól szólt a több mint száz résztvevőnek az erőszakmentes kommunikációtól egészen a verbális agresszióig.

Papp Mónika a Kolorline érdeklődésére elmondta:  a Szenior Szabadegyetem látogatottsága mind az első mind pedig a második félévben növekvő tendenciát mutatott, a hallgatók elégedettsége pedig majdnem 100%-os volt.

Ennek eredményeképpen indult el a Kolorakadémia, ami nemcsak a Szenior Szabadegyetem eseménysorozatát jelenti, hanem a későbbiekben több korosztálynak számos témában szerveznek majd előadásokat.


A Szenior Szabadegyetem következő állomása november 7-én lesz, amikor dr. Szalkai Iván menedzser, Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter bőrgyógyász – kozmetológus, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Ayurveda tanára tart előadást „az indiai gyógyászat (Ayurveda) és az idősödő ember” címmel.
A program fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata. A Kolorakadémia október 26-ai programján közreműködtek az Eszterlánc Tagóvoda kicsinyei is.

További híreink

KVSE atléták sikeres hétvégéje

Dátum: 2024. okt 21. 19:08

Eredményes hétvégét zártak a KVSE atlétái. A sportolók több versenyen is szerepeltek, és többen dobogós helyezésekkel tértek haza.

Nincs havária! — Külső Védelmi Terv gyakorlat volt Kazincbarcikán

Dátum: 2024. okt 20. 19:48

Egy sérült tartálykocsi miatt veszélyes anyag került a levegőbe Kazincbarcika környékén. Ez egy szimuláció volt a Városházán október 16-án, ahol a szakemberek, a város polgármestere és az ezzel megbízott civilek azt tekintették át, hogy éles helyzetben hogyan kell gyorsan és hatékonyan együttműködni úgy, hogy a lakosságot is pontos információkkal lássák el, miközben a helyzetet is gyorsan kezelik és megoldják.

Pályaválasztási kiállítás — a szakképzés jó választás

Dátum: 2024. okt 20. 14:00

A 7-8. osztályos diákokat várta október 14-én a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény adott otthont az Ózdi Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállításának, ahol a centrum mindegyik oktatási intézménye képviseltette magát.

Útlezárás október 23-án

Dátum: 2024. okt 20. 11:30

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés és koszorúzás miatt útlezárás nehezíti a közlekedést október 23-án (szerdán) 09:00 és 12:00 óra között Kazincbarcikán, az ünnepség helyszínén.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcika Város Önkormányzatának '56-os emlékünnepsége

Kazincbarcika, '56-os emlékmű

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör alkotásainak kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk