https://kolorline.hu/Újra Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikán

Újra Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikán

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem harmadik félévének első előadását tartották meg a Mezey István Művészeti Központban október 26-án.

A rendezvényen dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója, majd Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint ismeretes: a színes előadás-sorozat a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a Szikra Alapítvány kezdeményezésére Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával egy tesztprogramként indult útjára a Kolorcity-ben, 2016 októberében.

Fotók: Zele Tímea

Az előadássorozat célja az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére.
A harmadik félév első előadója dr. Dobos Csilla, a Miskolci Egyetem docense volt, aki a beszélgetés aranyszabályairól szólt a több mint száz résztvevőnek az erőszakmentes kommunikációtól egészen a verbális agresszióig.

Papp Mónika a Kolorline érdeklődésére elmondta:  a Szenior Szabadegyetem látogatottsága mind az első mind pedig a második félévben növekvő tendenciát mutatott, a hallgatók elégedettsége pedig majdnem 100%-os volt.

Ennek eredményeképpen indult el a Kolorakadémia, ami nemcsak a Szenior Szabadegyetem eseménysorozatát jelenti, hanem a későbbiekben több korosztálynak számos témában szerveznek majd előadásokat.


A Szenior Szabadegyetem következő állomása november 7-én lesz, amikor dr. Szalkai Iván menedzser, Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter bőrgyógyász – kozmetológus, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Ayurveda tanára tart előadást „az indiai gyógyászat (Ayurveda) és az idősödő ember” címmel.
A program fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata. A Kolorakadémia október 26-ai programján közreműködtek az Eszterlánc Tagóvoda kicsinyei is.

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk