https://kolorline.hu/Mező István író–olvasó találkozó

Mező István író–olvasó találkozó

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Újkazinci Programszigeten november 29-én író–olvasó találkozót tartottak, melynek háziasszonya Szalainé Szatmári Katalin volt.

A megjelentek Mező István író, karikaturista legújabb könyvébe nyertek bepillantást, melynek címe „A téma az utcán hever֨”.

Az író több önálló kötete jelent már meg, mint például „Parlamenti fricskák”, „Hajrá Magyarok!”, „Ezek a fiatalok”, „Század vigyázz!”, „Állati dolgok”, vagy a „Kérem a következőt”. Az író a csoporttal már negyedik alkalommal találkozott, a megjelentek mindig megkülönböztetett figyelemmel hallgatják a mozgalmas életéről szóló érdekes beszámolókat.

Mező István életpályája, munkássága változatos volt, pedagógusként negyven évig tanított földrajz–rajz szakos diplomájával. Különféle újságokban, lapokban több mint tizennégyezer fotója jelent már meg.

Első rajzait még a honvédségnél készítette. Jelenleg a Miskolci Illés Klub elnöki tisztségét is betölti, és egy gyermekkórus vezetőjeként is találkozhatunk vele.

(Forrás és fotó: Zólyomi Sándorné a Baráti Kör tagja)

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk