https://kolorline.hu/Mező István író–olvasó találkozó

Mező István író–olvasó találkozó

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Újkazinci Programszigeten november 29-én író–olvasó találkozót tartottak, melynek háziasszonya Szalainé Szatmári Katalin volt.

A megjelentek Mező István író, karikaturista legújabb könyvébe nyertek bepillantást, melynek címe „A téma az utcán hever֨”.

Az író több önálló kötete jelent már meg, mint például „Parlamenti fricskák”, „Hajrá Magyarok!”, „Ezek a fiatalok”, „Század vigyázz!”, „Állati dolgok”, vagy a „Kérem a következőt”. Az író a csoporttal már negyedik alkalommal találkozott, a megjelentek mindig megkülönböztetett figyelemmel hallgatják a mozgalmas életéről szóló érdekes beszámolókat.

Mező István életpályája, munkássága változatos volt, pedagógusként negyven évig tanított földrajz–rajz szakos diplomájával. Különféle újságokban, lapokban több mint tizennégyezer fotója jelent már meg.

Első rajzait még a honvédségnél készítette. Jelenleg a Miskolci Illés Klub elnöki tisztségét is betölti, és egy gyermekkórus vezetőjeként is találkozhatunk vele.

(Forrás és fotó: Zólyomi Sándorné a Baráti Kör tagja)

További híreink

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk