https://kolorline.hu/Varnus Xavér koncertje az Egressyben

Varnus Xavér koncertje az Egressyben

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Varnus Xavér neve sokak számár ismerősen cseng, hiszen orgonajátékával számos televíziós produkcióban is hallhatta már a közönség. A művész külföldön és hazánkban is számtalan teltházas koncertet ad.

Egyedi játékával és dallamvilágával már 1977 óta, több mint háromezer előadással kápráztatta el a hallgatóságot.

A művész iskoláit szűkebb pátriájában, Kőbányán végezte. Zongorázni a Kőbányai Zeneiskolában kezdett, az orgonával való kapcsolata pedig a Ihász utcai református templomban kezdődött. Ezután Párizsban Pierre Cochereau-nak, a Notre-Dame orgonistájának növendéke lett, majd a lipcsei konzervatórium professzora, Lorenz Stolzenbach volt a mestere.

Sok évet töltött külföldön. Ezerkilencszáznyolcvanegyben Franciaországba utazott, majd később Kanadában telepedett le. Ennek az országnak 1984 óta állampolgára is.

Az orgonáláson kívül Faludy Györgytől középkori irodalmat és történelmet tanult. Az 1990-es években, négy évig a Zalaegerszegi Orgonafesztivál igazgatója volt.

Munkásságáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét is.

Kazincbarcikán az Egressy Béni Művelődési Központban, az Adventtől Újévig programsorozaton belül láthatja és hallhatja Varnus Xavért a nagyközönség.

A művész a legismertebb filmzenével érkezik városunkba. Az ellátogatók többek között hallhatják a Titanic, a Volt egyszer egy vadnyugat, Rómeó és Júlia zenéjét is.

A koncert különlegessége lesz, hogy a lenyűgöző, egzotikus Dohány utcai zsinagóga monumentális hangszere, egy századfordulós moziorgona és egy Hammond egyszerre szólaltatja meg a történelem legszebb filmzenéit.

A koncert december 15- én 19.00 órakor veszi kezdetét.

További híreink

Védjük meg közösen értékeinket!

Dátum: 2020. febr 29. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-Testülete 2017 decemberében fogadta el a településkép védelméről szóló rendeletét. A Kolorhét 7. lapszámában már foglalkoztunk azzal, hogy miért is fontos a város szempontjából ez a határozat, és mi a célja a településkép védelmének.

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk