https://kolorline.hu/Varnus Xavér koncertje az Egressyben

Varnus Xavér koncertje az Egressyben

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Varnus Xavér neve sokak számár ismerősen cseng, hiszen orgonajátékával számos televíziós produkcióban is hallhatta már a közönség. A művész külföldön és hazánkban is számtalan teltházas koncertet ad.

Egyedi játékával és dallamvilágával már 1977 óta, több mint háromezer előadással kápráztatta el a hallgatóságot.

A művész iskoláit szűkebb pátriájában, Kőbányán végezte. Zongorázni a Kőbányai Zeneiskolában kezdett, az orgonával való kapcsolata pedig a Ihász utcai református templomban kezdődött. Ezután Párizsban Pierre Cochereau-nak, a Notre-Dame orgonistájának növendéke lett, majd a lipcsei konzervatórium professzora, Lorenz Stolzenbach volt a mestere.

Sok évet töltött külföldön. Ezerkilencszáznyolcvanegyben Franciaországba utazott, majd később Kanadában telepedett le. Ennek az országnak 1984 óta állampolgára is.

Az orgonáláson kívül Faludy Györgytől középkori irodalmat és történelmet tanult. Az 1990-es években, négy évig a Zalaegerszegi Orgonafesztivál igazgatója volt.

Munkásságáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét is.

Kazincbarcikán az Egressy Béni Művelődési Központban, az Adventtől Újévig programsorozaton belül láthatja és hallhatja Varnus Xavért a nagyközönség.

A művész a legismertebb filmzenével érkezik városunkba. Az ellátogatók többek között hallhatják a Titanic, a Volt egyszer egy vadnyugat, Rómeó és Júlia zenéjét is.

A koncert különlegessége lesz, hogy a lenyűgöző, egzotikus Dohány utcai zsinagóga monumentális hangszere, egy századfordulós moziorgona és egy Hammond egyszerre szólaltatja meg a történelem legszebb filmzenéit.

A koncert december 15- én 19.00 órakor veszi kezdetét.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk