https://kolorline.hu/Varnus Xavér koncertje az Egressyben

Varnus Xavér koncertje az Egressyben

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Varnus Xavér neve sokak számár ismerősen cseng, hiszen orgonajátékával számos televíziós produkcióban is hallhatta már a közönség. A művész külföldön és hazánkban is számtalan teltházas koncertet ad.

Egyedi játékával és dallamvilágával már 1977 óta, több mint háromezer előadással kápráztatta el a hallgatóságot.

A művész iskoláit szűkebb pátriájában, Kőbányán végezte. Zongorázni a Kőbányai Zeneiskolában kezdett, az orgonával való kapcsolata pedig a Ihász utcai református templomban kezdődött. Ezután Párizsban Pierre Cochereau-nak, a Notre-Dame orgonistájának növendéke lett, majd a lipcsei konzervatórium professzora, Lorenz Stolzenbach volt a mestere.

Sok évet töltött külföldön. Ezerkilencszáznyolcvanegyben Franciaországba utazott, majd később Kanadában telepedett le. Ennek az országnak 1984 óta állampolgára is.

Az orgonáláson kívül Faludy Györgytől középkori irodalmat és történelmet tanult. Az 1990-es években, négy évig a Zalaegerszegi Orgonafesztivál igazgatója volt.

Munkásságáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét is.

Kazincbarcikán az Egressy Béni Művelődési Központban, az Adventtől Újévig programsorozaton belül láthatja és hallhatja Varnus Xavért a nagyközönség.

A művész a legismertebb filmzenével érkezik városunkba. Az ellátogatók többek között hallhatják a Titanic, a Volt egyszer egy vadnyugat, Rómeó és Júlia zenéjét is.

A koncert különlegessége lesz, hogy a lenyűgöző, egzotikus Dohány utcai zsinagóga monumentális hangszere, egy századfordulós moziorgona és egy Hammond egyszerre szólaltatja meg a történelem legszebb filmzenéit.

A koncert december 15- én 19.00 órakor veszi kezdetét.

További híreink

A gyors intézkedésnek köszönhetően nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Dátum: 2022. máj 16. 19:21

Ma délután az épülő vízi komplexum mellett felhalmozott faapríték tüzet kapott, ami nagy füsttel járt. A kazincbarcikai tűzoltóság azonnal kiérkezett a helyszínre, és megkezdte az oltást.

Győzelem a KKSE női csapatánál

Dátum: 2022. máj 16. 13:50

A Kazincbarcikai KSE női csapata az NB II. Északkeleti csoportjának 21. fordulójában május 14-én a Kállósemjéni SZSE csapatát fogadta a Kazinczy Tornacsarnokban.

Május 18-ától 31-éig változik a Fitt Barcika órarendje

Dátum: 2022. máj 16. 10:46

Május 18-a, szerda és május 31-e, kedd között az Egressy Béni Művelődési Központ klubhelyiségében tartott forgalkozások helyszíne átkerül a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermébe.

Hiánypótló élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal köszöntötte a kismamákat a Nébih

Dátum: 2022. máj 15. 08:00

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika – Jóga 40 felett

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Kangoo jumps

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Fitt Barcika – Kismama torna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Hastánc

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Gerinctorna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk