https://kolorline.hu/Mézeskalácsos advent ovis szemmel

Mézeskalácsos advent ovis szemmel

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft., Adventtől Újévig tartó programsorozatának első rendezvényeként Karácsonyi Mézes néven nyit kiállítást az óvodások munkájából, december elsején, pénteken, 17:00 órától.

A megnyitót Ignácz Barbara, a La Cosa Nostra csoport egyik tagjának produkciója fogja indítani.

A tárlaton a Kazincbarcikai Összevont Óvodák gyerkőceinek, illetve óvodapedagógusainak mézeskalácsból készült munkái lesznek megtekinthetőek, többek között egy óriás mézeskalács-makett, amelyet több hetes tervező és kutató munka előzött meg.

10 adag mézeskalács tésztát készítettek; 5kg liszt, 2,5 kg porcukor, 1,5kg méz, 30db tojás, és mézeskalács fűszerek felhasználásával, amiből lassan, de biztosan megformázásra kerültek az épületek elemei. A díszítéshez 2,5 kg porcukrot és 10db tojásfehérjét használtak fel, majd egymás munkáját folyamatosan segítve, készült el a mézeskalácsház makett. A kolor házak oldalát ostyából készült képek díszítik. Maga a tábla mézeskalácsból készült, ami egy fondant réteget kapott, erre pedig ételfestékkel lett felfestve az unikornis és a sárkány.

A kiállításon ezen felül még adventhez kapcsolódó képeket is készítettek a kicsik, különböző technikákkal, a kiállítás színesítésére.

Karácsonyi Mézes kiállítás-megnyitó
Az ünnepség időpontja: 2017.december 1. (péntek) 17.00
Helyszín: Mezey Művészkávézó

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk