https://kolorline.hu/Sport és mozgás időskorban - a Szenior Szabadegyetemen

Sport és mozgás időskorban - a Szenior Szabadegyetemen

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem harmadik félévének utolsó előadását tartották meg ma a Mezey István Művészeti Központban.

A programon Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a 2018-as év tavaszán esedékes előadások témáiról és időpontjairól beszélt.

A szabadegyetem előadója ezúttal Szanyi Mária szakpszichológus, testnevelő, jóga és body ART oktató volt, aki „Test és lélek, egészség - betegség, boldogság és boldogtalanság" címmel tartott előadást. Az előadó érdeklődésünkre elmondta, hogy fontosnak tartja az időskori mozgást, hiszen ez az a generáció, aki még nem tanulta meg, hogy a mozgás nemcsak a fiataloké és ebben a korban igenis szükséges legalább egy fél órát aktív tevékenységgel, mozgással eltölteni.

(Fotók: Zele Tímea)

Az előadássorozat célja az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére. A színes előadás-sorozat szervezői a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Szikra Alapítvány és a Barcika Art Kft. A program fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata.

(Fotók: Zele Tímea)

A Szenior Szabadegyetem következő előadását február 8-án, 15:00 órától rendezik meg a Mezey István Művészeti Központban, ahol Dr. habil. Dobos Csilla, egyetemi docens, intézetigazgató „A szavak ereje: A szó olyan, mint a méh: méze és fullánkja van„ címmel tart előadást.

A rendezvényen dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány elnöke is részt vett.

További híreink

KBSC - Újabb játékos érkezett

Dátum: 2018. júl 19. 14:24

A labdarúgó NB II július 29-i rajtjára már gőzerővel készül a Kazincbarcika együttese.

Fókuszban az anyanyelv

Dátum: 2018. júl 19. 14:16

Magyar anyanyelvi tehetségfejlesztő tábort rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye június 25-e és 29-e között.

Kazincbarcikai gólkirály

Dátum: 2018. júl 19. 13:50

Jól szerepelt a KKSE

Útlezárás a Kennedy Shriver Emléknapon

Dátum: 2018. júl 19. 08:32

2018. július 20-án (pénteken) reggel 7 órától 23 óráig a Kennedy Shriver Emléknap miatt lezárásra kerül...

Programajánló

Eunice Kennedy Shriver emléknap

Kazincbarcika

TÓTH VERA KONCERT

Kazincbarcika

DENIZ LIVE

Kazincbarcika

Király Linda&Király Viktor a Kennedy Shriver napon

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk