https://kolorline.hu/Bállal ünnepelték a jubileumot

Bállal ünnepelték a jubileumot

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli idén a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület. Ennek apropóján rendezték február 3-án a „Remény” jubileumi bált a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájában.


Fotók: Zele Tímea (A képre kattintva további fotókat talál!)

A különleges hangulatú baráti délutánon megismerték az egyesület munkáját, céljait. Összefogva, az egyesület kezdeményezésére, tombola- és egyéb adományaikkal is támogatták rákbetegséggel küzdő vagy abban érintett embertársaikat.

Fotó: Zele Tímea (További képek a Galériában)

Az ünnepség a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek nyitótáncával kezdődött, majd először a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület elnöke mondott köszöntőt. Tokai Edit kiemelte: a szervezet egy évtizede azzal a céllal alakult, hogy segítséget nyújthasson a műtéten átesett, rosszindulatú daganatos betegeknek a gyógyulásban, a rehabilitációban, és abban, hogy újra teljes életet élhessenek.

- Tulajdonképpen nem is tíz, hanem tizenhárom éve vagyunk együtt jóban. A Rákbetegek Országos Szövetségének kötelékében tizenhárom éve alakultunk, és tíz éve lettünk önálló egyesület. Azóta minden évben szervezünk születésnapi rendezvényt tagjainknak, de most úgy gondoltuk, egy bál keretében másokkal is megismertetjük szervezetünket – részletezte Tokai Edit.

Őt követte Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, aki beszédében, az embertársainkról, főként az elesettekről való gondoskodás fontosságára hívta fel a figyelmet. A politikus méltatta az egyesület munkáját, és reményét fejezte ki a további eredményes működéssel kapcsolatban.

A jubileumi bálon részt vett Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester. Szitka Péter köszöntőjében úgy fogalmazott, tíz év úgy egy egyén, mint egy egyesület, szervezet életében mérföldkőnek számít, olyan pillanat, amikor ki-ki számot vet az addigi eredményeivel.

– A „Teljes Életért” Egyesület az elmúlt egy évtizedben olyan eredményeket tett le az asztalra, melyek az bizonyítják, ennek a szervezetnek van létjogosultsága a város és a térség életében. Áldozatos munkájukra nagy szükség van, hiszen a súlyos betegségben szenvedőknek és családtagjaiknak saját példájukon keresztül is reményt adnak, mindennapi problémáikkal nyugodtan fordulhatnak hozzájuk – hangsúlyozta a polgármester, aki szólt a remény fontosságáról is.

Máté Gizella, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnökhelyettese a szakma nevében méltatta az egyesület tevékenységét és mondott köszönetet a vezetőknek. Majd Dr. Tóthné Lacza Zsuzsanna, a Teljes Életért Egyesület tiszteletbeli nagykövete szólt a jelenlévőkhöz.

A jubileumi ünnepségen közreműködött Jancsó Dóra színűvész, az ezt követő bált pedig Újhelyi István élőzenés, nosztalgia- és mulatós műsora színesítette.

A rendezvény kapcsán a rendező szervezet közel négyszázezer forintot tud majd a Kazincbarcikán és a környező településeken élő, emlőrákban érintett tagjaik rehabilitációs és életminőséget javító programjaira fordítani.

 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk