https://kolorline.hu/Energetikai korszerűsítés az Irinyiben

Energetikai korszerűsítés az Irinyiben

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A környezeti és energiahatékonysági operatív program támogatási forrásából valósult meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon (mai nevén: Irinyi János Református Oktatási Központ) főépületének energetikai felújítása.

Fotók: Zele Tímea (A képre kattintva további fotókat talál!)

Megújult a Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon főépülete a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című pályázati konstrukció keretében.
A projekt zárórendezvényén elsőként Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspök helyettese fejezte ki köszönetét mind a kivitelezők mind pedig a pedagógusok áldozatos munkájáért.

A beruházás részleteiről Gedeon Miklós műszaki ellenőr szólt, aki fotókon keresztül szemléltette a munkálatok egyes fázisait is.Kétszázhatvanmillió forint támogatási forrásból sor került az épület födém hőszigetelésére, homlokzati nyílászáró cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére, valamint egy szellőző rendszer beépítésére. 
Az eseményen Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója elmondta: óriási összefogásra volt szükség, hogy a projekt megvalósulhasson, hiszen a kivitelezők a munkálatok jelentős részét a szorgalmi időszakban végezték. Az igazgató a kolorline érdeklődésére elárulta, hogy a jövőben további felújításokat terveznek az egyházkerület hathatós közreműködésével.A programon a kazincbarcikai önkormányzat képviseletében Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere is jelen volt. Az alpolgármester kiemelte: példaértékű együttműködés jellemzi a város és a Tiszáninneni Református Egyházkerület kapcsolatát, ami reményei szerint a jövőben is így lesz majd.A Tiszáninneni Református Egyházkerület még 2016 novemberében nyújtotta be támogatási kérelmét, a nyertes pályázatot követően a munkálatok 2017 nyarán kezdődtek és 2018 januárjában fejeződtek be.


 

További híreink

Izsó Miklós emlékezete

Dátum: 2018. máj 26. 20:56

Szülőfalujában emlékeznek Izsó Miklósra

Kazincbarcika és a vasút

Dátum: 2018. máj 26. 15:34

Kismarton Zsolt helytörténész május 29-i előadásának előzetese

Harry herceg is elkelt

Dátum: 2018. máj 26. 12:16

Görög Ibolya protokollszakértőt Harry herceg esküvőjéről kérdeztük

Pünkösdi rózsa azaz a bazsarózsa

Dátum: 2018. máj 26. 10:00

A kert és az otthon illatvirága

Programajánló

Városi Gyermeknap

Kazincbarcika

Mihályi Réka - Masni és Pocó

Kazincbarcika

Kazincbarcika és a vasút

Kazincbarcika - Újkazinci Programsziget

Bringás flashmob és bringatúra

Kazincbarcika

Magyarország - Horvátország röplabda mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk