https://kolorline.hu/Költségvetés: folytatódnak a fejlesztések

Költségvetés: folytatódnak a fejlesztések

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tárgyalta és megszavazta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az év egyik kulcsfontosságú rendelet-tervezetét: a 2018-as költségvetési javaslatot.
Túl a számokon - napirenden volt többek között a Német-, a Lengyel-, valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tavalyi működését bemutató tájékoztatók elfogadása; és a városimázst alapjaiban meghatározó „Kolor-védjegy” okán a vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása is.

Kétségtelenül az idei év költségvetésének megvitatása kapta a legnagyobb teret február 15-én, a Képviselő-testület aktuális, munkaterv szerinti ülésén. Lövey Zoltán - a Gazdasági, Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke - mindenekelőtt leszögezte: a tervezet összhangban áll az önkormányzat gazdasági programjával. Ő, valamint Pásztor László és Bukó Géza képviselők, bizottsági elnökök is megköszönték és méltatták a dokumentum elkészítésében résztvevő szakemberek munkáját.


Lövey Zoltán, a Gazdasági, Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke
Fotók: Zele Tímea

A városatyák többségi szavazatával elfogadott költségvetési rendelet a záloga annak, hogy Kazincbarcika folytathassa a már megkezdett utat: egyrészt a városi fenntartású intézmények (pl.: bölcsődék, óvodák), valamint más létesítmények (pl.: uszoda) stabil működtetése, másrészt az életszínvonalat jelentős mértékben növelő fejlesztések kapcsán.


Képünkön balról: Bukó Géza és Pásztor László önkormányzati képveselők

A kiegyensúlyozott, felelős intézményi működést hivatott szolgálni például az a közel 500 millió forint, melyet a most megszavazott költségvetés a szociális ágazat feladatellátásához, vagyis a segítségre szoruló városlakók támogatásához rendel. Ezen túlmenően olyan beruházásokat is tartalmaz a 2018-as büdzsé, melyek az életminőséget kívánják emelni. Az említett fejlesztések egy része esetében az önkormányzat valamely elnyert, pályázati forrást egészít ki önrésszel. Példaként itt említhető a Május 1. úti orvosi rendelő felújítása, a kerékpárút újabb három szakaszának kivitelezése, vagy az óvodaépületek korszerűsítése. A beruházások másik részét viszont kizárólag a város finanszírozza, saját költségvetéséből. Ez utóbbi körbe tartozik a közvilágítás korszerűsítése, a járdák rekonstrukciója és utak rendbetétele, a Fő tér megújítása, (melynek első üteme tavaly indult, de már a második szakasz pénzügyi fedezete is rendelkezésre áll) valamint az újkazinci terek rekonstrukciója, mely terek közül legalább egy még idén megújul.

További képek az ülésről a képre kattintva!

A Képviselő-testület a különböző javaslatok és tájékoztatók elfogadása után számos indítványt is tárgyalt - így például a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében megvalósítandó, újabb két multifunkcionális pálya megépítéséhez előfeltételként szükséges pályázatok benyújtásának adott zöld utat. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Mesevár és Napsugár Tagóvodája már korábban elnyerte a lehetőséget a multifunkcionális pálya kialakítására; a mostani döntéssel a Nefelejcs és Százszorszép Tagóvodák pályázathatnak.

Az ülésen szó esett a városi sportfejlesztésekről, melyek közül kiemelkedik a vízi sportkomplexum. Ez uszoda és tanuszoda funkción túl rekreációs (szauna, fitnesz) célokat is megvalósít.
Nagy örömmel fogadta a Képviselő-testület azt a tényt, hogy a kültéri medencék révén a régóta hiányolt strand szerepét is betölti majd a vízi komplexum.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk