https://kolorline.hu/Elismerés a sporteredményekért

Elismerés a sporteredményekért

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rendezvényen Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd mondott köszönetet a városvezetés és a Barcika Art Kft. nevében a kazincbarcikai összevont iskolák testnevelőinek és edzőinek a 2016-os, illetve a 2017-es évben elért sportsikerekért, egy-egy Kolorcitys melegítőszettel és kisebb emléklappal.

A 2016/2017-as tanév legkiemelkedőbb sportprogramja a diákolimpia, melynek keretén belül a különböző korcsoportos tanulók több sportágban is jeleskedtek, ráadásul hatalmas elismerés volt a legeredményesebb diákolimpiai köznevelési intézmény díjának átvétele, melyet a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola érdemelt ki.

Fotók: Kovács Loretta

A Magyar Diáksport Szövetség azokat a pedagógusokat és intézményeket jutalmazta, akik kimagasló eredményeket értek el a harmincadik jubileumi Diákolimpia versenysorozaton, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért. A legjobbakat összesen négy kategóriában díjazták, ahol az elért eredmények voltak mérvadók, a sikerességében pedig nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája.

Ezért az elkötelezett és fáradhatatlan munkáért fejezte ki háláját a városvezetés, hiszen úgy gondolják, hogy a sport a város életének egyik kiemelkedő és elengedhetetlen része lett a Nemzeti Sportváros megtisztelő cím vonatkozásában. Tavaly októberben ugyan már kiemelték és megköszönték az oktatók munkáját a diáksport napja alkalmából, most azonban egy újabb kedvességgel szerették volna kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a testnevelők és edzők szerepe az iskolák, így a város életében.

- Kazincbarcikán tudhatjuk azt az általános iskolát, amely országosan is kiemelkedő és első a sportban, ez pedig büszkeséggel tölt el nemcsak engem, hanem minden egyes városlakót, hiszen tudjuk azt, hogy a testnevelőtanároknak és edzőknek ebben milyen markáns szerepe van. Ezért szeretnénk most egységesen eléjük állni és megköszönni nekik ezt a típusú hozzáállást – mondta el Szitka Péter.

 Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere

Az eseményen részt vett Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere, Kovács László önkormányzati tanácsadó, Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános iskola igazgatója, valamint dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezetője is. 

 

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

Tompa Mihály teljesítménytúra

Putnok

Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk