https://kolorline.hu/Elsősegélynyújtó és életmentő képzés a rendészeknek

Elsősegélynyújtó és életmentő képzés a rendészeknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet munkatársai közterületi szolgálatuk ellátása során hetente több alkalommal kerülnek olyan helyzetbe, amikor az utcákon, tereken sérült, öntudatlan, vagy egyéb okból magáról gondoskodni nem tudó személyt találnak, vagy kérik fel intézkedésre a rendészetet.

Mivel ezekben az esetekben előfordulhat, hogy az azonnali segítségnyújtás a mentőszolgálat megérkezéséig akár életet is menthet, ezért az Önkormányzati Rendészet felkérte az Országos Mentőszolgálat kazincbarcikai mentőállomásának vezetőjét, Csala Andrást egy elsősegélynyújtó képzés megtartására, melynek célja az volt, hogy a rendészek felismerjék azokat a jeleket, amelyek indokolttá teszik az azonnali beavatkozást, illetve megismerjék az elsődleges segítségnyújtó magatartásokat, amelyek fenntarthatják a sérült vagy ellátásra szoruló személy életfunkcióit.


Fotók: Zele Tímea

A képzés keretében a rendészet munkatársai az elsődleges sebellátástól az életfunkciók felismerésén át az elsődleges életmentő, vagy újraélesztő technikákat sajátították el, melyek segítségével nagyobb biztonsággal tudnak a rászorulókon segíteni.

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk