https://kolorline.hu/„Elkerülőn” a 26-os út ügye és az egészségügyi ellátás

„Elkerülőn” a 26-os út ügye és az egészségügyi ellátás

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A sajtótájékoztató helyszín választása is a témák kiemelt fontosságát próbálta hangsúlyozni, miszerint a 26-os úton nap mint nap káosz uralkodik éppúgy mint a térségi egészségügyi ellátásban.

Évek óta terítéken a 26-os ügye, elkerülő út építése, az ígéretek ellenére azonban megoldás ez idáig nem született. Hiába volt kiemelt projekt és hiába ígérte 2016-ra a megvalósítást a kormány, mára mégsem történt semmi, ráadásul teljes hallgatás mindkét téma tekintetében.

„Ugye Önök is látják, mennyire hiányzik a négysávos út a térségnek. Hiányzik a kényelmes, gyors és biztonságos közlekedéshez, hiányzik a munkahely teremtéshez, de legjobban az egészségügyi ellátás maximalizálásához hiányzik. Ki ne találkozott volna szirénázó mentőautókkal Kazincbarcika és Miskolc között? Többször előfordult már, hogy a félórás úton a két város között 4-5 is elszáguldott mellettem Miskolcra robogva. Hogy miért? Mert a Fidesznek köszönhetően csak pislákol az élet a barcikai kórházban. 2012. május 1-jén államosították, és a nagy hangzatos kormányzati ígéretek ellenére júliusban már át is szervezték. Hiába mondták Demeter Zoltánnal az élen a helyi fideszes nagyágyúk, hogy nem fog változni semmi az ellátásban, mégis megtörtént. Már nincs gyerekosztály, intenzív, egyáltalán az aktív ellátás került parkolópályára, de a 24 órás traumatológia is nagyon hiányzik. A délután 4 óra után balesetet szenvedő csak Miskolcon kaphatja meg a szükséges segítséget, legyen az egy csonttörés vagy vágás, legyen az könnyebb vagy akár súlyosabb sérülés, legyen az gyermek, felnőtt vagy időskorú. Lehet "sietni” Miskolcra a délutáni csúcsforgalomban. Nem szabad belegondolni, hogyha a vegyigyárban történne egy kisebb incidens, milyen következményekkel járna, mivel nincs közvetlen segítség, csak a 60 km/órás sebességű forgalom a 26-oson. 2016-ra ígérték, de ebből se lett semmi, ahogyan azt már megszokhattuk.”- mondta Gúr Nándor országgyűlési képviselő.

A képviselő továbbá beszélt arról, hogy néhány hónapja aláírásgyűjtésbe kezdett a 26-os út kapcsán, mellyel hangsúlyozni szeretné, mennyire fontos ügy ez a térségnek.

„Az összegyűjtött, többezer aláírás azt bizonyítja, az itt élő emberek éppúgy változást szeretnének, mint én. Ezek az állapotok nem tarthatók tovább. Komoly, kidolgozott program és elszántság szükséges a következő időkben. Az álláspontom továbbra is az, hogy ezeket a kérdéseket mihamarabb rendbe kell rakni, nincs több idő várni.”- mondta Gúr Nándor.

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk