https://kolorline.hu/„Elkerülőn” a 26-os út ügye és az egészségügyi ellátás

„Elkerülőn” a 26-os út ügye és az egészségügyi ellátás

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A sajtótájékoztató helyszín választása is a témák kiemelt fontosságát próbálta hangsúlyozni, miszerint a 26-os úton nap mint nap káosz uralkodik éppúgy mint a térségi egészségügyi ellátásban.

Évek óta terítéken a 26-os ügye, elkerülő út építése, az ígéretek ellenére azonban megoldás ez idáig nem született. Hiába volt kiemelt projekt és hiába ígérte 2016-ra a megvalósítást a kormány, mára mégsem történt semmi, ráadásul teljes hallgatás mindkét téma tekintetében.

„Ugye Önök is látják, mennyire hiányzik a négysávos út a térségnek. Hiányzik a kényelmes, gyors és biztonságos közlekedéshez, hiányzik a munkahely teremtéshez, de legjobban az egészségügyi ellátás maximalizálásához hiányzik. Ki ne találkozott volna szirénázó mentőautókkal Kazincbarcika és Miskolc között? Többször előfordult már, hogy a félórás úton a két város között 4-5 is elszáguldott mellettem Miskolcra robogva. Hogy miért? Mert a Fidesznek köszönhetően csak pislákol az élet a barcikai kórházban. 2012. május 1-jén államosították, és a nagy hangzatos kormányzati ígéretek ellenére júliusban már át is szervezték. Hiába mondták Demeter Zoltánnal az élen a helyi fideszes nagyágyúk, hogy nem fog változni semmi az ellátásban, mégis megtörtént. Már nincs gyerekosztály, intenzív, egyáltalán az aktív ellátás került parkolópályára, de a 24 órás traumatológia is nagyon hiányzik. A délután 4 óra után balesetet szenvedő csak Miskolcon kaphatja meg a szükséges segítséget, legyen az egy csonttörés vagy vágás, legyen az könnyebb vagy akár súlyosabb sérülés, legyen az gyermek, felnőtt vagy időskorú. Lehet "sietni” Miskolcra a délutáni csúcsforgalomban. Nem szabad belegondolni, hogyha a vegyigyárban történne egy kisebb incidens, milyen következményekkel járna, mivel nincs közvetlen segítség, csak a 60 km/órás sebességű forgalom a 26-oson. 2016-ra ígérték, de ebből se lett semmi, ahogyan azt már megszokhattuk.”- mondta Gúr Nándor országgyűlési képviselő.

A képviselő továbbá beszélt arról, hogy néhány hónapja aláírásgyűjtésbe kezdett a 26-os út kapcsán, mellyel hangsúlyozni szeretné, mennyire fontos ügy ez a térségnek.

„Az összegyűjtött, többezer aláírás azt bizonyítja, az itt élő emberek éppúgy változást szeretnének, mint én. Ezek az állapotok nem tarthatók tovább. Komoly, kidolgozott program és elszántság szükséges a következő időkben. Az álláspontom továbbra is az, hogy ezeket a kérdéseket mihamarabb rendbe kell rakni, nincs több idő várni.”- mondta Gúr Nándor.

További híreink

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk