https://kolorline.hu/Erő, csend, harmónia

Erő, csend, harmónia

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem második félévének utolsó előadását rendezték meg április 5-én, a Mezey István Művészeti Központban. A képzés témája az egészséges életmód volt.



A záróprogramon Papp Mónika, a Szikra Alapítvány vezetője köszöntötte a szeniorokat, majd átadta a szót a kurzus előadójának, dr. Korányi Mariann jogász, jógaoktatónak. 


Fotók: Zele Tímea 

Dr. Korányi Mariann a Kolorline érdeklődésére elárulta: van némi kötődése Kazincbarcikához, hiszen több mint harminc évvel ezelőtt itt táborozott a gimnáziumi évei alatt. Jogászként több mint húsz évig tevékenykedett Budapesten, majd az élet Ázsiába sodorta, végül Magyarországra hozta a keleti tudományok egy szeletét, mint például a meditációt is.


A képen: dr. Korányi Mariann jogász, jógaoktató

A jógaoktató az egészséges életmód fontosságáról, az idős emberek céljairól, feladatairól és a változás lehetőségéről beszélt a hallgatóknak. Mint mondta: vannak, akik örömmel tevékenykednek nap mint nap és aktívan élik meg az öregedést, de akadnak olyanok is, akik ragaszkodnak a már jól beágyazódott szokásaikhoz.





Az előadás zárásaként Kazincbarcika Város Önkormányzatának nevében Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere kiemelte: örömmel tölti el, hogy ezúttal is szép számmal vettek részt a szépkorúak a Szenior Szabadegyetemen. A városvezető hozzátette: reméli, hogy a jövőben is ugyanilyen nagy érdeklődésnek örvend majd a képzéssorozat.


Fotó: Kovács Loretta
A képen (balról-jobbra) Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere és dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány elnöke


Őt követően dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány elnöke köszönte meg a megjelenteknek az aktivitást, majd a következő tanévről és a lehetséges témákról szólt, melyekre továbbra is várják a szépkorúakat.



Az esemény végén a résztvevők egy-egy certifikációt vettek át a szervezőktől.
A rendezvény-sorozat a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány és a Szikra Alapítvány kezdeményezésére, Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg.
 

 

További híreink

Húsvéti látványajándék a Völgy parkban: művészi óriási tojások

Dátum: 2024. márc 29. 12:58

Kazincbarcika idén reformmódon ünnepli a húsvétot: március 31-én, vasárnap a Völgy parkban három óriás tojást festenek meg helyi művészek és közösségek. A 15:00 órakor kezdődő Tojásra fel! című esemény az ünnepi hangulat fokozásán túl a közösségépítést is szolgálja, így a programra mindenkit szeretettel vár a város.

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk