https://kolorline.hu/Zorán Kazincbarcikán

Zorán Kazincbarcikán

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal és - versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Kazincbarcikán a Kossuth és Liszt Ferenc-díjas Zorán ünnepi koncertjével emlékeztek a jeles napra.

Az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme teljesen megtelt, több százan voltak kíváncsiak a nagyérdemű zenészre. A Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu) által támogatott rendezvényen elsőként Szuhay Lilla, a Dózsa György Tagiskola, majd Kecskés Lili, a sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, a Petőfi Sándor vers-és prózamondó versenyen első helyezést elért nebulók szavaltak, majd vehettek át egy-egy emléklapot.

Ezután kezdte meg koncertjét Zorán, aki közel két órán keresztül szórakoztatta a közönséget, majd egy pár perc erejéig a kolorline stábjának kérdéseire is válaszolt.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy az 1963-as Ki mit tud?-on szólóénekesként, a Metro zenekar kíséretével lépett fel és nyert első díjat saját kategóriájában. Két évet végzett el a Műegyetemen, amikor is az öccsével együtt úgy döntöttek, hogy csak a zenének, sőt csak a zenéből fognak majd élni. Elárulta azt is, hogy a szüleik nem szóltak bele az életükbe, hiszen ekkorra már szép sikereket értek el – a Metro együttessel - így rájuk bízták a döntés jogát.

Az interjú további részleteit hamarosan az Életmód rovatunkban, illetve a KolorHét következő lapszámában olvashatják majd.
 

További híreink

Ismét spártaiak lepik el Kazincbarcikát!

Dátum: 2019. márc 20. 10:28

A 2017-es Kazincbarcika Supert követően 2019-ben kétnapos megmérettetéssel érkezik Kazincbarcikára a Spartan Race akadályfutó verseny október 5-én és 6-án.

A Tour de Hongrie története

Dátum: 2019. márc 20. 09:29

Több mint kilenc évtizeddel ezelőtt, 1925. június 27-én indult útjára először a Tour de Hongrie mezőnye. Az első magyar Tour hajnali négy órakor a budapesti Gellért-szálló elől indult.

Ragyogj kéken!

Dátum: 2019. márc 19. 12:15

Közös séta az Autizmus Világnapján

Az utánpótlásé volt a főszerep

Dátum: 2019. márc 18. 11:28

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14,  /

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

II. Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk