https://kolorline.hu/Zorán Kazincbarcikán

Zorán Kazincbarcikán

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal és - versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Kazincbarcikán a Kossuth és Liszt Ferenc-díjas Zorán ünnepi koncertjével emlékeztek a jeles napra.

Az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme teljesen megtelt, több százan voltak kíváncsiak a nagyérdemű zenészre. A Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu) által támogatott rendezvényen elsőként Szuhay Lilla, a Dózsa György Tagiskola, majd Kecskés Lili, a sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, a Petőfi Sándor vers-és prózamondó versenyen első helyezést elért nebulók szavaltak, majd vehettek át egy-egy emléklapot.

Ezután kezdte meg koncertjét Zorán, aki közel két órán keresztül szórakoztatta a közönséget, majd egy pár perc erejéig a kolorline stábjának kérdéseire is válaszolt.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy az 1963-as Ki mit tud?-on szólóénekesként, a Metro zenekar kíséretével lépett fel és nyert első díjat saját kategóriájában. Két évet végzett el a Műegyetemen, amikor is az öccsével együtt úgy döntöttek, hogy csak a zenének, sőt csak a zenéből fognak majd élni. Elárulta azt is, hogy a szüleik nem szóltak bele az életükbe, hiszen ekkorra már szép sikereket értek el – a Metro együttessel - így rájuk bízták a döntés jogát.

Az interjú további részleteit hamarosan az Életmód rovatunkban, illetve a KolorHét következő lapszámában olvashatják majd.
 

További híreink

KBSC - Újabb játékos érkezett

Dátum: 2018. júl 19. 14:24

A labdarúgó NB II július 29-i rajtjára már gőzerővel készül a Kazincbarcika együttese.

Fókuszban az anyanyelv

Dátum: 2018. júl 19. 14:16

Magyar anyanyelvi tehetségfejlesztő tábort rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye június 25-e és 29-e között.

Kazincbarcikai gólkirály

Dátum: 2018. júl 19. 13:50

Jól szerepelt a KKSE

Útlezárás a Kennedy Shriver Emléknapon

Dátum: 2018. júl 19. 08:32

2018. július 20-án (pénteken) reggel 7 órától 23 óráig a Kennedy Shriver Emléknap miatt lezárásra kerül...

Programajánló

Eunice Kennedy Shriver emléknap

Kazincbarcika

TÓTH VERA KONCERT

Kazincbarcika

DENIZ LIVE

Kazincbarcika

Király Linda&Király Viktor a Kennedy Shriver napon

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk