https://kolorline.hu/Zorán Kazincbarcikán

Zorán Kazincbarcikán

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal és - versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Kazincbarcikán a Kossuth és Liszt Ferenc-díjas Zorán ünnepi koncertjével emlékeztek a jeles napra.

Az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme teljesen megtelt, több százan voltak kíváncsiak a nagyérdemű zenészre. A Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu) által támogatott rendezvényen elsőként Szuhay Lilla, a Dózsa György Tagiskola, majd Kecskés Lili, a sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, a Petőfi Sándor vers-és prózamondó versenyen első helyezést elért nebulók szavaltak, majd vehettek át egy-egy emléklapot.

Ezután kezdte meg koncertjét Zorán, aki közel két órán keresztül szórakoztatta a közönséget, majd egy pár perc erejéig a kolorline stábjának kérdéseire is válaszolt.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy az 1963-as Ki mit tud?-on szólóénekesként, a Metro zenekar kíséretével lépett fel és nyert első díjat saját kategóriájában. Két évet végzett el a Műegyetemen, amikor is az öccsével együtt úgy döntöttek, hogy csak a zenének, sőt csak a zenéből fognak majd élni. Elárulta azt is, hogy a szüleik nem szóltak bele az életükbe, hiszen ekkorra már szép sikereket értek el – a Metro együttessel - így rájuk bízták a döntés jogát.

Az interjú további részleteit hamarosan az Életmód rovatunkban, illetve a KolorHét következő lapszámában olvashatják majd.
 

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk