https://kolorline.hu/Zorán Kazincbarcikán

Zorán Kazincbarcikán

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal és - versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Kazincbarcikán a Kossuth és Liszt Ferenc-díjas Zorán ünnepi koncertjével emlékeztek a jeles napra.

Az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme teljesen megtelt, több százan voltak kíváncsiak a nagyérdemű zenészre. A Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu) által támogatott rendezvényen elsőként Szuhay Lilla, a Dózsa György Tagiskola, majd Kecskés Lili, a sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, a Petőfi Sándor vers-és prózamondó versenyen első helyezést elért nebulók szavaltak, majd vehettek át egy-egy emléklapot.

Ezután kezdte meg koncertjét Zorán, aki közel két órán keresztül szórakoztatta a közönséget, majd egy pár perc erejéig a kolorline stábjának kérdéseire is válaszolt.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy az 1963-as Ki mit tud?-on szólóénekesként, a Metro zenekar kíséretével lépett fel és nyert első díjat saját kategóriájában. Két évet végzett el a Műegyetemen, amikor is az öccsével együtt úgy döntöttek, hogy csak a zenének, sőt csak a zenéből fognak majd élni. Elárulta azt is, hogy a szüleik nem szóltak bele az életükbe, hiszen ekkorra már szép sikereket értek el – a Metro együttessel - így rájuk bízták a döntés jogát.

Az interjú további részleteit hamarosan az Életmód rovatunkban, illetve a KolorHét következő lapszámában olvashatják majd.
 

További híreink

VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

Dátum: 2018. ápr 24. 11:15

Május elején elkezdődik a férfi röplabdázóknál a bajnoki döntő.

A gyönyörű magnólia

Dátum: 2018. ápr 24. 08:15

Mire figyeljünk a liliomfa nevelésénél?

Tarolt a Flash Táncstúdió

Dátum: 2018. ápr 23. 17:24

Hatodik alkalommal rendezték meg az Abigél Nemzetközi Minősítő Táncfesztivált április 21-én és 22-én a nyíregyházi Continental Arénában.

Május 1-jei hulladékszállítási és nyitvatartási rend

Dátum: 2018. ápr 23. 15:47

A BMH Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz április 30-án és május 1-jén változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Programajánló

Író - olvasó találkozó Bauer Barbarával

Kazincbarcika - Egrssy Béni Városi Könyvtár

Bödőcs Tibor önálló estje mv.Tóth Edu

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Láncfűrész kupa

Dédestapolcsány

Ruda - park - Előadássorozat

Rudabánya

Éljen a fagyi

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk