https://kolorline.hu/Zorán Kazincbarcikán

Zorán Kazincbarcikán

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal és - versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Kazincbarcikán a Kossuth és Liszt Ferenc-díjas Zorán ünnepi koncertjével emlékeztek a jeles napra.

Az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme teljesen megtelt, több százan voltak kíváncsiak a nagyérdemű zenészre. A Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu) által támogatott rendezvényen elsőként Szuhay Lilla, a Dózsa György Tagiskola, majd Kecskés Lili, a sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, a Petőfi Sándor vers-és prózamondó versenyen első helyezést elért nebulók szavaltak, majd vehettek át egy-egy emléklapot.

Ezután kezdte meg koncertjét Zorán, aki közel két órán keresztül szórakoztatta a közönséget, majd egy pár perc erejéig a kolorline stábjának kérdéseire is válaszolt.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy az 1963-as Ki mit tud?-on szólóénekesként, a Metro zenekar kíséretével lépett fel és nyert első díjat saját kategóriájában. Két évet végzett el a Műegyetemen, amikor is az öccsével együtt úgy döntöttek, hogy csak a zenének, sőt csak a zenéből fognak majd élni. Elárulta azt is, hogy a szüleik nem szóltak bele az életükbe, hiszen ekkorra már szép sikereket értek el – a Metro együttessel - így rájuk bízták a döntés jogát.

Az interjú további részleteit hamarosan az Életmód rovatunkban, illetve a KolorHét következő lapszámában olvashatják majd.
 

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Kazincbarcikai Ördögök - Dunai Krokodilok / OBII 8. forduló

Kazincbarcika

Hamupipőke

Kazincbarcika

Vegyész RC Kazincbarcika - Mladost Zagreb

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk