https://kolorline.hu/II. Kolorcity Open – sakkverseny Kazincbarcikán

II. Kolorcity Open – sakkverseny Kazincbarcikán

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

II. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata április 14-én, a Mezey István Művészeti Központban.



Az eseményen elsőként Galkó Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség főtitkára, őt követően Bukó Géza, a kazincbarcikai önkormányzat Társadalompolitikai Bizottságának elnöke beszélt, melyben kiemelte: örömmel látja, hogy a sakkozók utánpótlása szemmel láthatóan biztosított és reméli, hogy egyszer majd mesterekké válnak a résztvevő kis diákok.  


Fotók: Zele Tímea, a képen balról jobbra: Galkó Tibor főtitkár és Bukó Géza, a Társadalompolitikai Bizottság elnoke

A technikai információkat Galkó Tibor főtitkár és Kristóf Péter nemzetközi versenybíró ismertették. A megnyitó ünnepségen olyan játékosokat is jutalmaztak, akik a korábbi versenyekről szép eredményekkel tértek haza.



Molnár Zoltán, a Kazincbarcikai Sakk Club elnöke a Kolorline kérdésére elmondta: ezzel a megmérettetéssel csatlakozik a helyi önkormányzat és a megyei sakkszövetség a „Chess in the city – 2018” elnevezésű rendezvénysorozathoz. A rapid sakkversenyre kölyök, serdülő és ifjúsági korcsoportokban csaknem hatvanan neveztek. A legjobbakat a bírók kupával, éremmel és oklevéllel, valamint értékes ajándékcsomagokkal jutalmazzák.
 


A verseny eredményei

U10
  1. Turcsányi Vince Gergő DVTK
  2. Herczeg Marcell Miskolci KisBocsok
  3. Szabó Ákos DVTK

U14

  1. Kiss Enikő Miskolci KisBocsok
  2. Bako Milán Edelény
  3. Flaskó Ádám Edelény

U18-amatőr

  1. Nánási-Kocsis András Miskolci KisBocsok
  2. Sári Richard Edelény
  3. Székely Eszter David SC

U18

  1. Vanczák Tamás Miskolci KisBocsok
  2. Papp Levente Miskolci KisBocsok
  3. Pál Martin Kazincbarcika

Csapat

  1. Miskolci KisBocsok: Herczeg Marcell, Kiss Enikő, Vanczák Tamás
  2. Edelényi VSE: Berecz Kristóf, Bakó Milán, Szabó Andrea E.
  3. Dávid SC Nyíregyháza: Szűcs Karina, Bodnár Levente, Halastyák István

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk