https://kolorline.hu/VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május elején elkezdődik a férfi röplabdázóknál a bajnoki döntő. A fináléban a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele, ahogy legutóbb is a Kaposvár együttese lesz.

A két csapat igazán jól ismeri egymást, hiszen ebben a szezonban a döntő első meccse lesz az ötödik alkalom, hogy találkoznak a felek. A Magyar Kupában és a bajnokságban is a kazincbarcikaiak győztek. A kupában a somogyi megyeszékhelyen 3-0-ra, hazai pályán pedig 3-1-re nyert az Oravec csapat. A bajnokságban a VRCK vendéglátóként 3-0-s, idegenben pedig 3-1-es sikert aratott. A Kaposvár azonban rutinos csapat és nem számít semmit, hogy ebben az évadban magyar csapat még nem győzött a Kazincbarcika ellen, a bajnoki döntő ugyanis egy egészen más műfaj. A Kazincbarcika eddigi hét bajnoki döntőt játszott, valamennyit a 2000-es években. Három sikerét mind a Kaposvár ellen aratta. A 4 vereséggel végződött döntőből egyet a Dunaújváros, hármat pedig a Kaposvár ellen vívott. A legutóbb 2016-ban volt érdekelt a borsodi együttes, akkor a Kaposvár mindhárom mérkőzését 3-0-ra nyerte és „söpréssel” lett aranyérmes. Most más a helyzet, mert kimondva, kimondatlanul is a Barcika ennek a döntőnek az esélyese. Persze fontos megjegyezni azt is, hogy az esélyesség még nem jelent aranyérmet, azért meg kell küzdeni, hiszen – mint Fazekas Mihály művében Ludas Matyinak Döbrögit – a Kazincbarcikának is háromszor kell megverni a Kaposvárt, hogy meglegyen a bajnoki arany. Mészárosék már megnyertek egy döntőt a Kecskemét ellen, így elhódították a Magyar Kupát, de ezzel az étvágyuk még csak nagyobb lett, vágynak az újabb sikerre.

I. Nagy Sportágválasztó Show

A két edző „rutinos rókának” számít bajnoki döntőben a kispadon, de az egymás ellen játszott finálék tekintetében Daniel Oravec rendelkezik pozitívabb mérleggel. Két ízben ő, egyszer pedig a kaposvári edző Demeter György vezette győzelemre csapatát a Kazincbarcika–Kaposvár bajnoki döntők során. A somogyi tréner most egyenlíthet, de erre Barcikán gondolni sem szeretnének.
A bajnoki fináléba a Kazincbarcika könnyedén jutott a Pénzügyőr ellen aratott három, 3-0-s sikerével. A Kaposvár döntőbe vezető útja ennél már rögösebb volt. A MAFC ellen az elődöntőbe jutásért is játszania kellett, ám ezt az akadályt simán vette a somogyi csapat. A kaposvári alakulat a döntőbe jutásért a Kecskemét ellen, mindent eldöntő 5. találkozón, öt játszmában nyert, és jutott ezáltal a fináléba. A kérdés most már csak az, hogy a Kazincbarcika negyedszer, vagy a Kaposvár tizenhetedszer nyer-e bajnoki aranyérmet a május elején kezdődő döntőt követően.

A bajnoki döntő menetrendje:
2018. 05. 04. (péntek) 18.00 Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár SE (vrck.hu élő)
2018. 05. 07. (hétfő) 20.00 Fino Kaposvár SE – Vegyész RC Kazincbarcika (kapos.hu élő)
2018. 05. 10. (csütörtök) 20.00 Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár SE (M4 élő)
2018. 05. 12. (szombat) 17.30 Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár SE (M4 élő)
2018. 05. 14. (hétfő) 18.00 Fino Kaposvár SE – Vegyész RC Kazincbarcika (M4 élő)

További híreink

Izsó Miklós emlékezete

Dátum: 2018. máj 26. 20:56

Szülőfalujában emlékeznek Izsó Miklósra

Kazincbarcika és a vasút

Dátum: 2018. máj 26. 15:34

Kismarton Zsolt helytörténész május 29-i előadásának előzetese

Harry herceg is elkelt

Dátum: 2018. máj 26. 12:16

Görög Ibolya protokollszakértőt Harry herceg esküvőjéről kérdeztük

Pünkösdi rózsa azaz a bazsarózsa

Dátum: 2018. máj 26. 10:00

A kert és az otthon illatvirága

Programajánló

Városi Gyermeknap

Kazincbarcika

Mihályi Réka - Masni és Pocó

Kazincbarcika

Kazincbarcika és a vasút

Kazincbarcika - Újkazinci Programsziget

Bringás flashmob és bringatúra

Kazincbarcika

Magyarország - Horvátország röplabda mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk