https://kolorline.hu/Vitaminbomba a Füzike Tagóvodában

Vitaminbomba a Füzike Tagóvodában

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egészséges életmódra nevelés utolsó állomása volt a Füzike Tagóvodában, az április 27- én megrendezett egész napos program. A már hagyományosnak számító szemléletformáló eseményen a szülők is aktívan részt vettek.

Már a délelőtti órákban készültek a finom, egészséges saláták és gyümölcs – zöldség szobrocskák. A gyerekek képzelete határtalan volt, hiszen napot, autót, mozdonyt, egeret is készítettek a rendelkezésre álló alapanyagokból.

Fotók:Kovács Loretta

A nap folyamán több előadást is hallhattak a gyerekek és szüleik. Csala András, a Kazincbarcikai Mentőállomás vezetője tartott - elsősorban a szülők részére - bemutatót az újraélesztés technikájáról, Molnárné Virág Hajnalka védőnő az allergiáról adott szakszerű tájékoztatást, Nagyné Tóth Aranka a méz jótékony hatásáról beszélt.
A programon az Idővár és az Ideál Egyesület is részt vett, akik kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek.

A kézművesség mellett a sport is nagy hangsúly kapott, hiszen délután a szülők a gyerekekkel kötelet húztak, akadálypályán versengtek, célba dobtak. Voltak olyanok is, akik a kresz parkban szlalomoztak, vagy épp ügyességi játékokban vettek részt.

A mozgásos programokat természetesen megelőzte egy közös bemelegítő torna. A versenyek után zsákbamacskát húztak a gyerekek, illetve aki kíváncsi volt gyógyteát is kóstolhatott. A saláták sem vesztek kárba, hiszen a program ideje alatt a gyerekek és szüleik elfogyasztották a közösen készített vitaminbombát.

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk