https://kolorline.hu/Ilyen volt az idei majális Kazincbarcikán

Ilyen volt az idei majális Kazincbarcikán

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is színes, érdekes és gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket a városi majálison május 1-jén Kazincbarcikán, melyre több ezren voltak kíváncsiak.

A rendezvény délután négy órakor a Bojtorján zenekar családoknak szóló koncertjével kezdődött, ahol kicsik és nagyok együtt szórakozhattak. Őket követte a színpadon Veréb Tamás színész, énekes produkciója. 


Fotók: Zele Tímea

A hagyományokhoz híven, a városi majális programjait színesítette még a délután folyamán a Kézműves játszóház, a ModellMix Kazincbarcikai Modellező Egyesület bemutatója, az Izsó Miklós képzőművészeti kör interaktív rajzórája, a Fotókuckó, vagyis a Kamera Fotókör kreatív prezentációja és a KBSC sportszigete, a sajógalgóci helyi kézműves termékek bemutatója, illetve a sakkszimultán Károlyfalvi Zoltán FIDE-mesterjelölttel. Az egész délutános program elmaradhatatlan kelléke volt a Kolorpont, a vidámpark, a vásározók kitelepülése és a vendéglátás is.

Este fél héttől a Városszépítő Egyesület újonnan elkészült emlékoszlopát avatták fel az egyesület tagjai, valamint Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester. 

A legelső emlékoszlop még 1984-ben készült, azonban az idő vasfoga erőteljes nyomot hagyott rajta, így később 2001-ben újabb alkotás került a helyére. Ez szintén felújításra szorult idővel, így végül, mára teljesen új alkotás született, melyet a mai napon - új helyen - mutattak be a nagyközönségnek.Az alkotást Kovács Gabriella készítette.

A legújabb emlékoszlop születése szorosan kapcsolódik városunk szüntelen környezetszépítő tevékenységéhez. Az 1994 óta megrendezett Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen Kazincbarcika városa először 1997-ben szakmai nívódíjat nyert el, majd a következő években is számos elismerést vehetett át a város a verseny keretébnen: legutóbb 2016-ban és 2017-ben. A tavalyi győzelemért kapott emléktábla átadására pedig szintén a mai nap adott alkalmat. Virágosításra Kazincbarcika minden évben jelentős összegeket áldoz saját forrásból, a munkát pedig a Barcika Park Nonprofit Kft. végzi.

Az egész napos, vidám hangulatú rendezvényt a fél nyolckor kezdődő Emelet Projekt élő koncertje zárta.


 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk