https://kolorline.hu/Alkotói hódolat az édesanyáknak

Alkotói hódolat az édesanyáknak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az anyák napja szerte a világon megünnepelt nap. A különböző országokban más és más napokon tartják, hazánkban május első vasárnapján.

Története sokrétű, Magyarországon a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 1925-ben emlékezett meg először az édesanyákról. Az anyai szív oly sok művészt ihletett meg alkotásában. Születtek megható lírai költemények, idilli festmények. Nincsenek ezzel másként a kazincbarcikai és környékbeli festőket, költőket, írókat, fotósokat tömörítő Kazinci Klub alkotói sem.


Fotók: Szűcs Mara
A Kazinci Klub alkotói nevében P. Dányi Gabriella festő, költő köszönti az édesanyákat, május 1-én

A jeles nap alkalmából az utca emberét, közintézmények hölgyeit keresik meg, kedves gesztusként saját versikével ellátott kártyákkal köszöntve az édesanyákat. A kampány május 1-jén, a majális forgatagában kezdődött és május 6-ig tart.


P. Dányi Gabriella és Pamlényi Tünde anyák napi kártyái


Bartalis Levente és Birta Angéla üdvözlőlapjai


 

 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk