https://kolorline.hu/Óriási siker az I. Nagy Sportágválasztó Show

Óriási siker az I. Nagy Sportágválasztó Show

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ennyi sportágat egyszerre még sosem látott a Don Bosco Sportcsarnok, mint a magyar sport napja alkalmából rendezett rendhagyó sportdélelőttön.

Tizenhét sportegyesület mutatkozott be az I. Nagy Sportágválasztó Show-n, amit hagyományteremtő céllal május 7-én tartottak csaknem kétezer diák bevonásával.


Fotók: Zele Tímea

A Diákolimpia Himnuszával kezdődött az az esemény, amit a Barcika Art Kft. első alkalommal rendezett, I. Nagy Sportágválasztó Show néven Kolorcityben. A nem mindennapi programon először Szitka Péter polgármester köszöntötte az általános iskolásokat, majd a - Kazincbarcika - csatakiálltással buzdította a gyerekeket a programon való aktív közreműködésre. Őt követően Dobi Zoltán, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség asztalitenisz szakágvezetője invitálta a résztevőket a július 20-ai Kennedy Shriver Emléknap helyi, színes sportbemutatóira, koncertjeire.

A rendezvényen tizenhét sportegyesület: a birkózók, a súlyemelők, a ritmikus gimnasztikás lányok, a karatékák, a vízilabdázók, az atléták, a teniszezők, a tollasozók, a triatlonosok, a kézilabdások, a KBSC utánpótlás játékosai, a röplabdások, a kosárlabdázók, a jégkorongosok, a futsalosok a helyi kerékpárosok és az íjászok adtak ízelítőt tudásukból, eközben pedig az érdeklődő diákok megismerhették az egyesületek múltját, eredményeit, de szó esett az edzések időpontjáról és a klubok elérhetőségéről is. A hatalmas érdeklődés miatt először a barcikai alsós diákok, majd pedig a felsősök látogattak el a Don Bosco Sportközpontba. A benti programok mellett az intézmény melletti füves területen a tanulók kipróbálhatták többek között az íjászatot, bepillantást nyertek a sziklamászás rejtelmeibe és kerékpározhattak is.


A Show második felvonása ünnepélyes pillanattal kezdődött, hiszen idén is átadták a „Kazincbarcika Város Sportjáért” kitüntető díjat, amit ebben az évben a 2016/2017-es tanév országos diákolimpiai pontversenyen elért első helyezésért a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolának ítélte a szakmai kuratórium. Az elismerést Kondorné Sztojka Ágnesnek, az iskola igazgatójának és a sportolóknak Szitka Péter polgármester és Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség regionális irodavezetője nyújtották át.

A Sportágválasztó Show meglepetésvendége a kazincbarcikai születésű, Deniz, BarcikArt és Fonogram-díjas rapper, énekes és dalszövegíró volt, aki zenéjével tovább ösztönözte a mozgásra a tanulókat.

A városvezető és Kovács László önkormányzati tanácsadó a rendezvényt sikeresnek értékelték, és bíznak abban, hogy a nebulók a jövőben megtalálják majd a számukra legmegfelelőbb sportágat és egyesületet Kazincbarcikán.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk