https://kolorline.hu/Óriási siker az I. Nagy Sportágválasztó Show

Óriási siker az I. Nagy Sportágválasztó Show

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ennyi sportágat egyszerre még sosem látott a Don Bosco Sportcsarnok, mint a magyar sport napja alkalmából rendezett rendhagyó sportdélelőttön.

Tizenhét sportegyesület mutatkozott be az I. Nagy Sportágválasztó Show-n, amit hagyományteremtő céllal május 7-én tartottak csaknem kétezer diák bevonásával.


Fotók: Zele Tímea

A Diákolimpia Himnuszával kezdődött az az esemény, amit a Barcika Art Kft. első alkalommal rendezett, I. Nagy Sportágválasztó Show néven Kolorcityben. A nem mindennapi programon először Szitka Péter polgármester köszöntötte az általános iskolásokat, majd a - Kazincbarcika - csatakiálltással buzdította a gyerekeket a programon való aktív közreműködésre. Őt követően Dobi Zoltán, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség asztalitenisz szakágvezetője invitálta a résztevőket a július 20-ai Kennedy Shriver Emléknap helyi, színes sportbemutatóira, koncertjeire.

A rendezvényen tizenhét sportegyesület: a birkózók, a súlyemelők, a ritmikus gimnasztikás lányok, a karatékák, a vízilabdázók, az atléták, a teniszezők, a tollasozók, a triatlonosok, a kézilabdások, a KBSC utánpótlás játékosai, a röplabdások, a kosárlabdázók, a jégkorongosok, a futsalosok a helyi kerékpárosok és az íjászok adtak ízelítőt tudásukból, eközben pedig az érdeklődő diákok megismerhették az egyesületek múltját, eredményeit, de szó esett az edzések időpontjáról és a klubok elérhetőségéről is. A hatalmas érdeklődés miatt először a barcikai alsós diákok, majd pedig a felsősök látogattak el a Don Bosco Sportközpontba. A benti programok mellett az intézmény melletti füves területen a tanulók kipróbálhatták többek között az íjászatot, bepillantást nyertek a sziklamászás rejtelmeibe és kerékpározhattak is.


A Show második felvonása ünnepélyes pillanattal kezdődött, hiszen idén is átadták a „Kazincbarcika Város Sportjáért” kitüntető díjat, amit ebben az évben a 2016/2017-es tanév országos diákolimpiai pontversenyen elért első helyezésért a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolának ítélte a szakmai kuratórium. Az elismerést Kondorné Sztojka Ágnesnek, az iskola igazgatójának és a sportolóknak Szitka Péter polgármester és Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség regionális irodavezetője nyújtották át.

A Sportágválasztó Show meglepetésvendége a kazincbarcikai születésű, Deniz, BarcikArt és Fonogram-díjas rapper, énekes és dalszövegíró volt, aki zenéjével tovább ösztönözte a mozgásra a tanulókat.

A városvezető és Kovács László önkormányzati tanácsadó a rendezvényt sikeresnek értékelték, és bíznak abban, hogy a nebulók a jövőben megtalálják majd a számukra legmegfelelőbb sportágat és egyesületet Kazincbarcikán.

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk