https://kolorline.hu/A Gyermekek Háza alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás

A Gyermekek Háza alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Gyermekek Háza-Kézművesházban működő szakkörök, klubok és műhelyek alkotásaiból nyílt kiállítás május 10-én a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében.

A tárlatot Harnócz Zsuzsa, a Barcika Art Kft. kulturális és sportszakmai igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd a kiállítást színesítve, Kerek Gábor, a Kodály Zoltán Művészeti Iskola igazgatójának és növendékének, Kopcsó Millának a produkcióját hallgathatták meg a kultúra-és művészet kedvelők.

Fotón: Harnócz Zsuzsa, a Barcika Art Kft. kulturális és sportszakmai igazgatóhelyettese 

A több mint száz művet felvonultató kiállításon bemutatkozott minden, a Gyermekek Házában működő szakkör és klub, ahol tűzzománcokat, rajzokat, gobelineket és egyéb műveket tekinthettek meg az érdeklődők.

Ursutzné Blága Krisztina, a ház egységvezetője azt mondta, már hagyománynak számít, hogy minden év májusában rendeznek az intézményben működő szakkörök, klubok és műhelyek alkotóinak munkáiból kiállítást.

Fotón:Ursutzné Blága Krisztina 

- Idén nyolc műhely, alkotóközösség tevékenykedik a házban, kicsik és nagyok vegyesen, az ő munkáik tekinthetők meg itt, a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében – mondta Ursutzné Blága Krisztina.

A program végén Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere köszönte meg a klubok és egyesületek vezetőinek egész éves munkáját egy-egy kisebb virágcsokorral.

A kiállítás 2018. július 13-áig tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központ Gyermekek Háza-Kézművesházban, minden hétköznap 10:00 – 18:00 óra között.

Fotók:Kovács Loretta

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.