KolorTV élőben

https://kolorline.hu/A VRCK a bajnok

A VRCK a bajnok

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Fordulatos mérkőzésen, az utolsó pillanatokig nyílt mérkőzésen sikerült a VRC Kazincbarcikának 3-2-re legyőznie hazai pályán a Fino Kaposvárt. A harmadik siker egyben a bajnoki aranyérmet is jelentette a sárga-kékeknek.

 

Kolorcity Fesztivál

A jó Fino-kezdés ellenére a hazai publikum nem hagyta abba a biztatást, Juhász Péterék át is vették a vezetést tízhez érve. Szabó Dávid állt a nyitóhelyen, amikor csapata elhúzott 15-9-re, majd a vendégek szereztek gyorsan három pontot, amire Daniel Oravec vezetőedző kért időt (15-12).  A végjátékra megmaradt a szoros eredmény, sőt, 24-nél a Kaposvár egyenlített. Jól működött a vendégek blokkjátéka, aminek meg is lett az eredménye, Bögöly Gábor pontja lezárta az első játszmát (25-27, 0-1).

Fotók: Kovács Loretta

A lendülete megmaradt a címvédőnek (4-6), de tíznél, ahogy az első felvonásban, ezúttal is a VRCK állt jobban, majd ismét hozott több pontot (14-10). Carlos Páezék nagyon elkapták a ritmust (21-12), és bár Nagy Péter több pontot is szerzett, ő sem tudta megállítani a Kazincbarcikát (25-17, 1-1). Nagy Péterrel nehezen bírtak a borsodiak, a vendégek átlója rendkívül ponterősen játszott, főleg ha jó labdákat is kapott (7-8). Mészáros Dömötör ugyancsak sokat vállalt, a hazaiak rutinos ütője a pontszerzésből és a mezőnymunkából is alaposan kivette a részét.

Szabó egyenlített 15-nél, majd Vlado Milev újabb ászával átvette a Kazincbarcika a vezetést (16-15). Akárcsak az első szettben, a végjáték ezúttal is szorosan alakult és ki más, mint Nagy Péter vezérletével a Kaposvár ismét előnybe került (23-25, 1-2).

Gyorsan hárompontosra nőtt a vendégek előnye (3-6), Milev két ásszal azonban ugyanilyen lendülettel visszahozta csapatát, Demeter György erre időt is kért (6-6). A szett felénél meglépett a VRCK néhány egységgel (16-12), Banai Máté blokkja után már 18-13-at mutatott az eredményjelző. Mészárosnak támadásban nagyon ment, Szabónak nyitásból sült, nem is maradt el az egyenlítés, következhetett a mindent eldöntő ötödik játszma (25-18, 2-2).

Jó sáncmunkával a VRCK vezetett 6-2-re, de a Fino feljött, majd két meccslabdája is volt. Ezt azonban nem sikerült értékesítenie, Szabóék azonban nem kegyelmeztek, kihasználták a vendégek hibáit, és óriási izgalmak után megnyerték a meccset, ami egyben a bajnoki aranyérmet is jelentette (19-17, 3-2).
A VRC Kazincbarcika idén duplázott, hiszen a bajnokság mellett korábban már a Magyar Kupát is megnyerte.

A bajnok csapatnak Klimon István alpolgármester Szabó Dávid csapatkapitánynak, a sikeres bajnoki szereplés jutalmaként Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében 3 000 000 Ft értékű támogatást adott át.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-2 (-25, 17, -23, 18, 17)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 900 néző. V.: Mezőffy, Bátkai-Katona (Szél, Varjasi, Gyulai, Vigh).

VRCK: Páez, Mészáros, Banai, Szabó D., Milev, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kaposvár: Keen, Nikolov, Nagy J., Nagy P., Bögöly, Vajda. Csere: Pápai (liberó), Kalmár, Horváth. Vezetőedző: Demeter György.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tart párharcot a VRC Kazincbarcika nyerte 3-1-re. A magyar bajnokság 2017/18-as szezonjának bajnoka a VRCK!

Daniel Oravec: Nem játszottunk jól, legalábbis végig nem, de a győzelem összejött, ami most a legfontosabb volt. Ez is mutatta, mennyire akartuk a sikert. Gratulálok a Kaposvárnak, szervezettek voltak, egyik meccs sem volt könnyű ellenük. Gratulálok a játékosaimnak is.

Demeter György: – Annak örülünk, hogy az alapszakaszt veretlenül megnyert Kazincbarcikát sikerült ilyen nagy csatár késztetnünk, annak viszont nem, hogy egy buta hiba miatt ért véget a találkozó. Gratulálok a VRCK-nak, ahogy az én csapatomnak is.

Forrás: vrck.hu

 

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk