https://kolorline.hu/Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Továbbra is nagy sikerrel folytatódik a több ezres látogatottságú Fitt Barcika sportprogram-sorozat. Az eddig közkedvelt mozgásformák – jóga, vízi-, gerinc-, zsírégető és babatorna – mellett Strong by Zumba edzéssel, úszással, vamaint birkózással bővült a kínálat. A futás szerelmesei pedig kéthetente csütörtökön készülhetnek együtt a Kolorfutásra.

Piros Gábor a Szalézi tornatermében várja csütörtökönként este héttől azokat, akik szívesen kipróbálnák a Strong by Zumbát. Ez a viszonylag új sport a hagyományos zumbával ellentétben nem a táncra helyezi a hangsúlyt. Az edzéseken az erőt és állóképességet fejlesztő gyakorlatok intenzitása fokozatosan erősödik. A résztvevők a saját testsúlyukat használják fel az erőnlétük és kondíciójuk javításához, valamint izomzatuk szálkásításához.
– Örömmel tapasztaltam, hogy az óráimra ellátogatók kitartóan végzik a gyakorlatokat, és kifáradva ugyan, de jó hangulatban indulnak haza – mesélt az első tapasztalatairól a tréner, aki nagyon jó kezdeményezésnek tartja a kazincbarcikai önkormányzat támogatásával megvalósuló ingyenes programsorozatot.
– Úgy gondolom, ha a lakosság felét sikerül rendszeres mozgásra bírni, már akkor is elérte a célját a kezdeményezés. Az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat, és rájöjjenek, hogy mire képesek – fejtette ki véleményét a szakember, aki szerint az egészséges életmód egyik elengedhetetlen feltétele a rendszeres sportolást.


Fotó: facebook

Hasonlóan gondolja ezt Novák Dorina is, aki szintén csütörtökönként, délután fél öttől tartja úszóedzéseit a Kazincbarcikai Fedett Uszodában. Ő a felnőttek úszástudását csiszolja a felmerülő igényekhez igazodva. Az óráin minden úszásformába belekóstolhatnak a látogatók.
– Munka után jó kikapcsolódást nyújthat az úszás, amely az egyik legegészségesebb sport: az általános fizikai állóképesség mellett intenzíven fejleszti az izmokat, javítja a tüdőkapacitást és a meditatív tulajdonságokat is. Ráadásul az egyre melegebb időjárás miatt, mindenkinek jól esik a hűsítő víz – ecsetelte az úszás jótékony hatásait az oktató, aki ezúton is invitálja edzéseire az érdeklődőket.

úszás
Fotók: Zele Tímea

Az óvodások és kisiskolások az új órarend szerint péntekente este hattól a KSK birkózótermében ismerkedhetnek a sportág alapjaival.
– A kicsiknek a küzdelem kötetlenebb, játékosabb formáját, a grundbirkózást tanítom meg először. Nem rejtett célom megszerettetni velük a sportágat, hogy később az utánpótlás edzésekre is ellátogassanak majd – árulta el Kónya Lajos veterán világbajnok, a KVSE szakosztály vezetőedzője, aki örül, hogy az ingyenes programnak köszönhetően azok a gyerekek is elkezdhetnek sportolni, akiknek eddig nem volt rá lehetősége.

birkózás

Órarenden kívül, kéthetente csütörtökön 18 órától a KSK-ban Viszoczky Sándor ironman-nel együtt edzhetnek a futók. A pulzusmérős felkészülés minden futni vágyónak ad valami pluszt: a haladóknak hasznos feladatokat és fejlődési lehetőséget, a kezdőknek a sporthoz szükséges alapokat, hogy sérülésmentesen tudjanak a hétköznapokban edzeni.

futás

Fitt Barcika órarend

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk