KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Továbbra is nagy sikerrel folytatódik a több ezres látogatottságú Fitt Barcika sportprogram-sorozat. Az eddig közkedvelt mozgásformák – jóga, vízi-, gerinc-, zsírégető és babatorna – mellett Strong by Zumba edzéssel, úszással, vamaint birkózással bővült a kínálat. A futás szerelmesei pedig kéthetente csütörtökön készülhetnek együtt a Kolorfutásra.

Piros Gábor a Szalézi tornatermében várja csütörtökönként este héttől azokat, akik szívesen kipróbálnák a Strong by Zumbát. Ez a viszonylag új sport a hagyományos zumbával ellentétben nem a táncra helyezi a hangsúlyt. Az edzéseken az erőt és állóképességet fejlesztő gyakorlatok intenzitása fokozatosan erősödik. A résztvevők a saját testsúlyukat használják fel az erőnlétük és kondíciójuk javításához, valamint izomzatuk szálkásításához.
– Örömmel tapasztaltam, hogy az óráimra ellátogatók kitartóan végzik a gyakorlatokat, és kifáradva ugyan, de jó hangulatban indulnak haza – mesélt az első tapasztalatairól a tréner, aki nagyon jó kezdeményezésnek tartja a kazincbarcikai önkormányzat támogatásával megvalósuló ingyenes programsorozatot.
– Úgy gondolom, ha a lakosság felét sikerül rendszeres mozgásra bírni, már akkor is elérte a célját a kezdeményezés. Az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat, és rájöjjenek, hogy mire képesek – fejtette ki véleményét a szakember, aki szerint az egészséges életmód egyik elengedhetetlen feltétele a rendszeres sportolást.


Fotó: facebook

Hasonlóan gondolja ezt Novák Dorina is, aki szintén csütörtökönként, délután fél öttől tartja úszóedzéseit a Kazincbarcikai Fedett Uszodában. Ő a felnőttek úszástudását csiszolja a felmerülő igényekhez igazodva. Az óráin minden úszásformába belekóstolhatnak a látogatók.
– Munka után jó kikapcsolódást nyújthat az úszás, amely az egyik legegészségesebb sport: az általános fizikai állóképesség mellett intenzíven fejleszti az izmokat, javítja a tüdőkapacitást és a meditatív tulajdonságokat is. Ráadásul az egyre melegebb időjárás miatt, mindenkinek jól esik a hűsítő víz – ecsetelte az úszás jótékony hatásait az oktató, aki ezúton is invitálja edzéseire az érdeklődőket.

úszás
Fotók: Zele Tímea

Az óvodások és kisiskolások az új órarend szerint péntekente este hattól a KSK birkózótermében ismerkedhetnek a sportág alapjaival.
– A kicsiknek a küzdelem kötetlenebb, játékosabb formáját, a grundbirkózást tanítom meg először. Nem rejtett célom megszerettetni velük a sportágat, hogy később az utánpótlás edzésekre is ellátogassanak majd – árulta el Kónya Lajos veterán világbajnok, a KVSE szakosztály vezetőedzője, aki örül, hogy az ingyenes programnak köszönhetően azok a gyerekek is elkezdhetnek sportolni, akiknek eddig nem volt rá lehetősége.

birkózás

Órarenden kívül, kéthetente csütörtökön 18 órától a KSK-ban Viszoczky Sándor ironman-nel együtt edzhetnek a futók. A pulzusmérős felkészülés minden futni vágyónak ad valami pluszt: a haladóknak hasznos feladatokat és fejlődési lehetőséget, a kezdőknek a sporthoz szükséges alapokat, hogy sérülésmentesen tudjanak a hétköznapokban edzeni.

futás

Fitt Barcika órarend

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk