https://kolorline.hu/Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Továbbra is nagy sikerrel folytatódik a több ezres látogatottságú Fitt Barcika sportprogram-sorozat. Az eddig közkedvelt mozgásformák – jóga, vízi-, gerinc-, zsírégető és babatorna – mellett Strong by Zumba edzéssel, úszással, vamaint birkózással bővült a kínálat. A futás szerelmesei pedig kéthetente csütörtökön készülhetnek együtt a Kolorfutásra.

Piros Gábor a Szalézi tornatermében várja csütörtökönként este héttől azokat, akik szívesen kipróbálnák a Strong by Zumbát. Ez a viszonylag új sport a hagyományos zumbával ellentétben nem a táncra helyezi a hangsúlyt. Az edzéseken az erőt és állóképességet fejlesztő gyakorlatok intenzitása fokozatosan erősödik. A résztvevők a saját testsúlyukat használják fel az erőnlétük és kondíciójuk javításához, valamint izomzatuk szálkásításához.
– Örömmel tapasztaltam, hogy az óráimra ellátogatók kitartóan végzik a gyakorlatokat, és kifáradva ugyan, de jó hangulatban indulnak haza – mesélt az első tapasztalatairól a tréner, aki nagyon jó kezdeményezésnek tartja a kazincbarcikai önkormányzat támogatásával megvalósuló ingyenes programsorozatot.
– Úgy gondolom, ha a lakosság felét sikerül rendszeres mozgásra bírni, már akkor is elérte a célját a kezdeményezés. Az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat, és rájöjjenek, hogy mire képesek – fejtette ki véleményét a szakember, aki szerint az egészséges életmód egyik elengedhetetlen feltétele a rendszeres sportolást.


Fotó: facebook

Hasonlóan gondolja ezt Novák Dorina is, aki szintén csütörtökönként, délután fél öttől tartja úszóedzéseit a Kazincbarcikai Fedett Uszodában. Ő a felnőttek úszástudását csiszolja a felmerülő igényekhez igazodva. Az óráin minden úszásformába belekóstolhatnak a látogatók.
– Munka után jó kikapcsolódást nyújthat az úszás, amely az egyik legegészségesebb sport: az általános fizikai állóképesség mellett intenzíven fejleszti az izmokat, javítja a tüdőkapacitást és a meditatív tulajdonságokat is. Ráadásul az egyre melegebb időjárás miatt, mindenkinek jól esik a hűsítő víz – ecsetelte az úszás jótékony hatásait az oktató, aki ezúton is invitálja edzéseire az érdeklődőket.

úszás
Fotók: Zele Tímea

Az óvodások és kisiskolások az új órarend szerint péntekente este hattól a KSK birkózótermében ismerkedhetnek a sportág alapjaival.
– A kicsiknek a küzdelem kötetlenebb, játékosabb formáját, a grundbirkózást tanítom meg először. Nem rejtett célom megszerettetni velük a sportágat, hogy később az utánpótlás edzésekre is ellátogassanak majd – árulta el Kónya Lajos veterán világbajnok, a KVSE szakosztály vezetőedzője, aki örül, hogy az ingyenes programnak köszönhetően azok a gyerekek is elkezdhetnek sportolni, akiknek eddig nem volt rá lehetősége.

birkózás

Órarenden kívül, kéthetente csütörtökön 18 órától a KSK-ban Viszoczky Sándor ironman-nel együtt edzhetnek a futók. A pulzusmérős felkészülés minden futni vágyónak ad valami pluszt: a haladóknak hasznos feladatokat és fejlődési lehetőséget, a kezdőknek a sporthoz szükséges alapokat, hogy sérülésmentesen tudjanak a hétköznapokban edzeni.

futás

Fitt Barcika órarend

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk