https://kolorline.hu/Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Továbbra is nagy sikerrel folytatódik a több ezres látogatottságú Fitt Barcika sportprogram-sorozat. Az eddig közkedvelt mozgásformák – jóga, vízi-, gerinc-, zsírégető és babatorna – mellett Strong by Zumba edzéssel, úszással, vamaint birkózással bővült a kínálat. A futás szerelmesei pedig kéthetente csütörtökön készülhetnek együtt a Kolorfutásra.

Piros Gábor a Szalézi tornatermében várja csütörtökönként este héttől azokat, akik szívesen kipróbálnák a Strong by Zumbát. Ez a viszonylag új sport a hagyományos zumbával ellentétben nem a táncra helyezi a hangsúlyt. Az edzéseken az erőt és állóképességet fejlesztő gyakorlatok intenzitása fokozatosan erősödik. A résztvevők a saját testsúlyukat használják fel az erőnlétük és kondíciójuk javításához, valamint izomzatuk szálkásításához.
– Örömmel tapasztaltam, hogy az óráimra ellátogatók kitartóan végzik a gyakorlatokat, és kifáradva ugyan, de jó hangulatban indulnak haza – mesélt az első tapasztalatairól a tréner, aki nagyon jó kezdeményezésnek tartja a kazincbarcikai önkormányzat támogatásával megvalósuló ingyenes programsorozatot.
– Úgy gondolom, ha a lakosság felét sikerül rendszeres mozgásra bírni, már akkor is elérte a célját a kezdeményezés. Az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat, és rájöjjenek, hogy mire képesek – fejtette ki véleményét a szakember, aki szerint az egészséges életmód egyik elengedhetetlen feltétele a rendszeres sportolást.


Fotó: facebook

Hasonlóan gondolja ezt Novák Dorina is, aki szintén csütörtökönként, délután fél öttől tartja úszóedzéseit a Kazincbarcikai Fedett Uszodában. Ő a felnőttek úszástudását csiszolja a felmerülő igényekhez igazodva. Az óráin minden úszásformába belekóstolhatnak a látogatók.
– Munka után jó kikapcsolódást nyújthat az úszás, amely az egyik legegészségesebb sport: az általános fizikai állóképesség mellett intenzíven fejleszti az izmokat, javítja a tüdőkapacitást és a meditatív tulajdonságokat is. Ráadásul az egyre melegebb időjárás miatt, mindenkinek jól esik a hűsítő víz – ecsetelte az úszás jótékony hatásait az oktató, aki ezúton is invitálja edzéseire az érdeklődőket.

úszás
Fotók: Zele Tímea

Az óvodások és kisiskolások az új órarend szerint péntekente este hattól a KSK birkózótermében ismerkedhetnek a sportág alapjaival.
– A kicsiknek a küzdelem kötetlenebb, játékosabb formáját, a grundbirkózást tanítom meg először. Nem rejtett célom megszerettetni velük a sportágat, hogy később az utánpótlás edzésekre is ellátogassanak majd – árulta el Kónya Lajos veterán világbajnok, a KVSE szakosztály vezetőedzője, aki örül, hogy az ingyenes programnak köszönhetően azok a gyerekek is elkezdhetnek sportolni, akiknek eddig nem volt rá lehetősége.

birkózás

Órarenden kívül, kéthetente csütörtökön 18 órától a KSK-ban Viszoczky Sándor ironman-nel együtt edzhetnek a futók. A pulzusmérős felkészülés minden futni vágyónak ad valami pluszt: a haladóknak hasznos feladatokat és fejlődési lehetőséget, a kezdőknek a sporthoz szükséges alapokat, hogy sérülésmentesen tudjanak a hétköznapokban edzeni.

futás

Fitt Barcika órarend

További híreink

Az utca tánca a 6. Kolorfesztiválon

Dátum: 2018. aug 16. 06:40

A fesztivál szerdai napja Kugler Zsolt street jazz táncos tartott órát a tánc szerelmeseinek.

Tour de Hongrie: Belletti öltözött sárgába

Dátum: 2018. aug 15. 21:08

Az olasz Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie keszthelyi befutóját.

Kíméljük közösen vízbázisainkat!

Dátum: 2018. aug 15. 11:08

Az időjárási előrejelzések alapján az elkövetkezendő napokban is marad a kánikula, ami azt jelenti, hogy napközben továbbra is 30 celsius feletti átlaghőmérséklet várható.

Jazz és swinghatás Szuhakállóban

Dátum: 2018. aug 15. 09:41

A Kolorcountryban, ezen belül Szuhakállóban a Miskolci Dixieland Band és Szulák Andrea szórakoztatták a kilátogatókat.

Programajánló

Kolor Grillvacsora - 6. Kolorfesztivál

Kazincbarcika - Ambrózia étterem

Muzsikás Együttes - 6. Kolorfesztivál

Dubicsány

Szudki Osayma és Farkas Júlia- Body N Soul

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Pély Barna akusztik

Kurityán

Live Beatles Show The BlackBirds - 6. Kolorfesztivál Kazincbarcika

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk