https://kolorline.hu/Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Fitt Barcika – Tudja meg, mire képes!

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Továbbra is nagy sikerrel folytatódik a több ezres látogatottságú Fitt Barcika sportprogram-sorozat. Az eddig közkedvelt mozgásformák – jóga, vízi-, gerinc-, zsírégető és babatorna – mellett Strong by Zumba edzéssel, úszással, vamaint birkózással bővült a kínálat. A futás szerelmesei pedig kéthetente csütörtökön készülhetnek együtt a Kolorfutásra.

Piros Gábor a Szalézi tornatermében várja csütörtökönként este héttől azokat, akik szívesen kipróbálnák a Strong by Zumbát. Ez a viszonylag új sport a hagyományos zumbával ellentétben nem a táncra helyezi a hangsúlyt. Az edzéseken az erőt és állóképességet fejlesztő gyakorlatok intenzitása fokozatosan erősödik. A résztvevők a saját testsúlyukat használják fel az erőnlétük és kondíciójuk javításához, valamint izomzatuk szálkásításához.
– Örömmel tapasztaltam, hogy az óráimra ellátogatók kitartóan végzik a gyakorlatokat, és kifáradva ugyan, de jó hangulatban indulnak haza – mesélt az első tapasztalatairól a tréner, aki nagyon jó kezdeményezésnek tartja a kazincbarcikai önkormányzat támogatásával megvalósuló ingyenes programsorozatot.
– Úgy gondolom, ha a lakosság felét sikerül rendszeres mozgásra bírni, már akkor is elérte a célját a kezdeményezés. Az emberek lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat, és rájöjjenek, hogy mire képesek – fejtette ki véleményét a szakember, aki szerint az egészséges életmód egyik elengedhetetlen feltétele a rendszeres sportolást.


Fotó: facebook

Hasonlóan gondolja ezt Novák Dorina is, aki szintén csütörtökönként, délután fél öttől tartja úszóedzéseit a Kazincbarcikai Fedett Uszodában. Ő a felnőttek úszástudását csiszolja a felmerülő igényekhez igazodva. Az óráin minden úszásformába belekóstolhatnak a látogatók.
– Munka után jó kikapcsolódást nyújthat az úszás, amely az egyik legegészségesebb sport: az általános fizikai állóképesség mellett intenzíven fejleszti az izmokat, javítja a tüdőkapacitást és a meditatív tulajdonságokat is. Ráadásul az egyre melegebb időjárás miatt, mindenkinek jól esik a hűsítő víz – ecsetelte az úszás jótékony hatásait az oktató, aki ezúton is invitálja edzéseire az érdeklődőket.

úszás
Fotók: Zele Tímea

Az óvodások és kisiskolások az új órarend szerint péntekente este hattól a KSK birkózótermében ismerkedhetnek a sportág alapjaival.
– A kicsiknek a küzdelem kötetlenebb, játékosabb formáját, a grundbirkózást tanítom meg először. Nem rejtett célom megszerettetni velük a sportágat, hogy később az utánpótlás edzésekre is ellátogassanak majd – árulta el Kónya Lajos veterán világbajnok, a KVSE szakosztály vezetőedzője, aki örül, hogy az ingyenes programnak köszönhetően azok a gyerekek is elkezdhetnek sportolni, akiknek eddig nem volt rá lehetősége.

birkózás

Órarenden kívül, kéthetente csütörtökön 18 órától a KSK-ban Viszoczky Sándor ironman-nel együtt edzhetnek a futók. A pulzusmérős felkészülés minden futni vágyónak ad valami pluszt: a haladóknak hasznos feladatokat és fejlődési lehetőséget, a kezdőknek a sporthoz szükséges alapokat, hogy sérülésmentesen tudjanak a hétköznapokban edzeni.

futás

Fitt Barcika órarend

További híreink

Izsó Miklós emlékezete

Dátum: 2018. máj 26. 20:56

Szülőfalujában emlékeznek Izsó Miklósra

Kazincbarcika és a vasút

Dátum: 2018. máj 26. 15:34

Kismarton Zsolt helytörténész május 29-i előadásának előzetese

Harry herceg is elkelt

Dátum: 2018. máj 26. 12:16

Görög Ibolya protokollszakértőt Harry herceg esküvőjéről kérdeztük

Pünkösdi rózsa azaz a bazsarózsa

Dátum: 2018. máj 26. 10:00

A kert és az otthon illatvirága

Programajánló

Városi Gyermeknap

Kazincbarcika

Mihályi Réka - Masni és Pocó

Kazincbarcika

Kazincbarcika és a vasút

Kazincbarcika - Újkazinci Programsziget

Bringás flashmob és bringatúra

Kazincbarcika

Magyarország - Horvátország röplabda mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk