https://kolorline.hu/Kazincbarcikaiak az UltraBalatonon

Kazincbarcikaiak az UltraBalatonon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Ha már ott van, fussuk körbe!” - sok futó így gondol a Balatonra. Az UltraBalaton verseny erre ad lehetőséget már 12 éve minden májusban. Csapatban (2-12 fő) vagy egyéniben lehet vállalkozni az ez évtől már 221 km-es táv megfutására. Simkó Judit, a Kolorcity Kazincbarcika csapat egyedüli női indulója beszámolója a versenyről.

Ez éven egy eredetileg 9 fős csapat képviselte Kazincbarcikát ezen a neves rendezvényen. Sajnos az utolsó héten lebetegedett az egyik női futónk (dr. Bombicz Barbara), így 8 felé kellett elosztani a versenyszervezők által 47 db szakaszra felosztott távot.

UltraBalaton
Fotók forrása: Viszoczky Sándor

A versenyközpont Balatonaligán volt, és innen indult a csapatunk, Kolorcity Kazincbarcika néven, 13:55-kor (kb. 1 percenként indították a csapatokat) a nagy kalandjára.

UltraBalaton

Egy 23 km-es távval Szitka Péter kezdte megkerülni a tavat. Szépen haladt, bár a nyárias májusi időjárás melege nem igazán támogatta őt sem a friss és energikus futásában. Őt váltotta nagy lelkesedéssel Kozma Krisztián szintén egy hasonló hosszú táv megfutásával. A váltóban Ujlaki Viktor, majd Viszoczky Sándor futott egymásnak átadva a csipet. Mivel az északi parton vezetett a táv jó fele, ezért minden itt futónak jutott valamilyen emelkedő és lejtő. Az itt futó férfi csapattagjaink teljesítésén ez nem igazán látszott. Nagyszerűen vették az akadályokat, szuper eredményekkel. Salföldön adta át Sanya a stafétát Simkó Juditnak, az egyetlen női tagnak. Ő már sötétben és fejlámpával a fején indult neki, hogy átfusson a táv második felébe, illetve a vasárnapba. Az éjszakai futásban őt Lengyel Péter váltotta, aki becsülettel és jó iramban lefutotta a ráeső 25 km-t. Egy kisebb malőr miatt csúszott a váltása, így még tovább futott 3 km-t, hogy átadhassa a csipet a következő futótársunknak, Orosz Csabának. Már pirkadt, mikor Csaba befutott a váltópontjára, teljesítve a ráeső részt, és Halász Béla kezdhette a 27 km-ét.

UltraBalaton

Most már elmondhattuk, mindenki futott már egy jelentős szakaszt a Balaton körül. De még volt kb. 30 kilométer. Ezt Krisztián, Sanya és Viktor vállalta három részre osztva.
A csapat 7 tagja már a célban várta Viktort, hogy beérkezte után együtt kocogjon be a versenyközpontba a közös fotóra, és hogy megkapja a befutóérmet.

UltraBalaton

19 óra 45 perc váltott futással teljesítettük a 221 km. Ezzel a kategóriánkban (9 fős csapatok) 10. helyet csíptük el. Mindezek a tényszerű adatok, amely mögött egy emlékezetes kaland van. A csapat jól vizsgázott nem csak futásban, hanem az összetartásban, abban, hogy mindenki a célérdekében odatette magát, és támogatta egymást a végig a hosszú táv alatt frissítéssel, jó szóval, biztatással.

Még haza sem értünk, de már azt terveztük, hogy jövőre újra körbefutjuk ezt a tavat.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk