KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Kazincbarcikaiak az UltraBalatonon

Kazincbarcikaiak az UltraBalatonon

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Ha már ott van, fussuk körbe!” - sok futó így gondol a Balatonra. Az UltraBalaton verseny erre ad lehetőséget már 12 éve minden májusban. Csapatban (2-12 fő) vagy egyéniben lehet vállalkozni az ez évtől már 221 km-es táv megfutására. Simkó Judit, a Kolorcity Kazincbarcika csapat egyedüli női indulója beszámolója a versenyről.

Ez éven egy eredetileg 9 fős csapat képviselte Kazincbarcikát ezen a neves rendezvényen. Sajnos az utolsó héten lebetegedett az egyik női futónk (dr. Bombicz Barbara), így 8 felé kellett elosztani a versenyszervezők által 47 db szakaszra felosztott távot.

UltraBalaton
Fotók forrása: Viszoczky Sándor

A versenyközpont Balatonaligán volt, és innen indult a csapatunk, Kolorcity Kazincbarcika néven, 13:55-kor (kb. 1 percenként indították a csapatokat) a nagy kalandjára.

UltraBalaton

Egy 23 km-es távval Szitka Péter kezdte megkerülni a tavat. Szépen haladt, bár a nyárias májusi időjárás melege nem igazán támogatta őt sem a friss és energikus futásában. Őt váltotta nagy lelkesedéssel Kozma Krisztián szintén egy hasonló hosszú táv megfutásával. A váltóban Ujlaki Viktor, majd Viszoczky Sándor futott egymásnak átadva a csipet. Mivel az északi parton vezetett a táv jó fele, ezért minden itt futónak jutott valamilyen emelkedő és lejtő. Az itt futó férfi csapattagjaink teljesítésén ez nem igazán látszott. Nagyszerűen vették az akadályokat, szuper eredményekkel. Salföldön adta át Sanya a stafétát Simkó Juditnak, az egyetlen női tagnak. Ő már sötétben és fejlámpával a fején indult neki, hogy átfusson a táv második felébe, illetve a vasárnapba. Az éjszakai futásban őt Lengyel Péter váltotta, aki becsülettel és jó iramban lefutotta a ráeső 25 km-t. Egy kisebb malőr miatt csúszott a váltása, így még tovább futott 3 km-t, hogy átadhassa a csipet a következő futótársunknak, Orosz Csabának. Már pirkadt, mikor Csaba befutott a váltópontjára, teljesítve a ráeső részt, és Halász Béla kezdhette a 27 km-ét.

UltraBalaton

Most már elmondhattuk, mindenki futott már egy jelentős szakaszt a Balaton körül. De még volt kb. 30 kilométer. Ezt Krisztián, Sanya és Viktor vállalta három részre osztva.
A csapat 7 tagja már a célban várta Viktort, hogy beérkezte után együtt kocogjon be a versenyközpontba a közös fotóra, és hogy megkapja a befutóérmet.

UltraBalaton

19 óra 45 perc váltott futással teljesítettük a 221 km. Ezzel a kategóriánkban (9 fős csapatok) 10. helyet csíptük el. Mindezek a tényszerű adatok, amely mögött egy emlékezetes kaland van. A csapat jól vizsgázott nem csak futásban, hanem az összetartásban, abban, hogy mindenki a célérdekében odatette magát, és támogatta egymást a végig a hosszú táv alatt frissítéssel, jó szóval, biztatással.

Még haza sem értünk, de már azt terveztük, hogy jövőre újra körbefutjuk ezt a tavat.

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk