https://kolorline.hu/Kazincbarcikaiak az UltraBalatonon

Kazincbarcikaiak az UltraBalatonon

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Ha már ott van, fussuk körbe!” - sok futó így gondol a Balatonra. Az UltraBalaton verseny erre ad lehetőséget már 12 éve minden májusban. Csapatban (2-12 fő) vagy egyéniben lehet vállalkozni az ez évtől már 221 km-es táv megfutására. Simkó Judit, a Kolorcity Kazincbarcika csapat egyedüli női indulója beszámolója a versenyről.

Ez éven egy eredetileg 9 fős csapat képviselte Kazincbarcikát ezen a neves rendezvényen. Sajnos az utolsó héten lebetegedett az egyik női futónk (dr. Bombicz Barbara), így 8 felé kellett elosztani a versenyszervezők által 47 db szakaszra felosztott távot.

UltraBalaton
Fotók forrása: Viszoczky Sándor

A versenyközpont Balatonaligán volt, és innen indult a csapatunk, Kolorcity Kazincbarcika néven, 13:55-kor (kb. 1 percenként indították a csapatokat) a nagy kalandjára.

UltraBalaton

Egy 23 km-es távval Szitka Péter kezdte megkerülni a tavat. Szépen haladt, bár a nyárias májusi időjárás melege nem igazán támogatta őt sem a friss és energikus futásában. Őt váltotta nagy lelkesedéssel Kozma Krisztián szintén egy hasonló hosszú táv megfutásával. A váltóban Ujlaki Viktor, majd Viszoczky Sándor futott egymásnak átadva a csipet. Mivel az északi parton vezetett a táv jó fele, ezért minden itt futónak jutott valamilyen emelkedő és lejtő. Az itt futó férfi csapattagjaink teljesítésén ez nem igazán látszott. Nagyszerűen vették az akadályokat, szuper eredményekkel. Salföldön adta át Sanya a stafétát Simkó Juditnak, az egyetlen női tagnak. Ő már sötétben és fejlámpával a fején indult neki, hogy átfusson a táv második felébe, illetve a vasárnapba. Az éjszakai futásban őt Lengyel Péter váltotta, aki becsülettel és jó iramban lefutotta a ráeső 25 km-t. Egy kisebb malőr miatt csúszott a váltása, így még tovább futott 3 km-t, hogy átadhassa a csipet a következő futótársunknak, Orosz Csabának. Már pirkadt, mikor Csaba befutott a váltópontjára, teljesítve a ráeső részt, és Halász Béla kezdhette a 27 km-ét.

UltraBalaton

Most már elmondhattuk, mindenki futott már egy jelentős szakaszt a Balaton körül. De még volt kb. 30 kilométer. Ezt Krisztián, Sanya és Viktor vállalta három részre osztva.
A csapat 7 tagja már a célban várta Viktort, hogy beérkezte után együtt kocogjon be a versenyközpontba a közös fotóra, és hogy megkapja a befutóérmet.

UltraBalaton

19 óra 45 perc váltott futással teljesítettük a 221 km. Ezzel a kategóriánkban (9 fős csapatok) 10. helyet csíptük el. Mindezek a tényszerű adatok, amely mögött egy emlékezetes kaland van. A csapat jól vizsgázott nem csak futásban, hanem az összetartásban, abban, hogy mindenki a célérdekében odatette magát, és támogatta egymást a végig a hosszú táv alatt frissítéssel, jó szóval, biztatással.

Még haza sem értünk, de már azt terveztük, hogy jövőre újra körbefutjuk ezt a tavat.

További híreink

Az utca tánca a 6. Kolorfesztiválon

Dátum: 2018. aug 16. 06:40

A fesztivál szerdai napja Kugler Zsolt street jazz táncos tartott órát a tánc szerelmeseinek.

Tour de Hongrie: Belletti öltözött sárgába

Dátum: 2018. aug 15. 21:08

Az olasz Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie keszthelyi befutóját.

Kíméljük közösen vízbázisainkat!

Dátum: 2018. aug 15. 11:08

Az időjárási előrejelzések alapján az elkövetkezendő napokban is marad a kánikula, ami azt jelenti, hogy napközben továbbra is 30 celsius feletti átlaghőmérséklet várható.

Jazz és swinghatás Szuhakállóban

Dátum: 2018. aug 15. 09:41

A Kolorcountryban, ezen belül Szuhakállóban a Miskolci Dixieland Band és Szulák Andrea szórakoztatták a kilátogatókat.

Programajánló

Kolor Grillvacsora - 6. Kolorfesztivál

Kazincbarcika - Ambrózia étterem

Muzsikás Együttes - 6. Kolorfesztivál

Dubicsány

Szudki Osayma és Farkas Júlia- Body N Soul

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Pély Barna akusztik

Kurityán

Live Beatles Show The BlackBirds - 6. Kolorfesztivál Kazincbarcika

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk