https://kolorline.hu/Bringára fel!

Bringára fel!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Sokunk életének egyik meghatározó élménye, amikor megkapja az első biciklijét. Gyerekként, amikor először sikerül pótkerék nélkül megtenni az első métereket, büszkeség nemcsak a kicsiknek, hanem a szülőknek is. Ha valaki egyszer megismeri a kerékpározással járó szabadság érzését, nehezen hajlandó lemondani róla, hiszen nincs annál jobb érzés, amikor az ember maga oszthatja be az idejét: mikor, merre induljon.

6. Kolorcity fesztivál

Azon kívül, hogy a bringázás rendkívül szórakoztató, bizony nagyon hasznos is egyben. Jót tesz az egészségnek, alakformáló, növeli az immunrendszer ellenállóképességét, remekül levezeti a stresszt, és még az ízületekre is jó hatással van. Nem beszélve arról, hogy az egyik legegyszerűbb módja, hogy gyorsan elérjük úticélunkat. 
A kazincbarcikai kerékpárosok szerencsés helyzetben vannak, ugyanis hamarosan az egész várost behálózzák majd a kerékpárutak. Az eddig meglévő közel 7,5 km-es útvonal további hárommal bővül, így gyakorlatilag a Tardonai úttól az Alsóvárosi körforgalomig bárhová biztonságosan el lehet jutni bicajjal. Itt akár a gyerekeket is bátran el lehet engedni kétkerekűvel az iskolába, vagy a felnőttek is könnyedén be tudnak tekerni a munkahelyükre. Persze ahhoz, hogy mindez zökkenőmentes legyen, szükség van arra, hogy aki részt vesz a kerékpáros közlekedésben, előtte megismerje az erre vonatkozó szabályokat, és ne csak a járművét készítse fel, hanem saját magát és a csemetéjét is. A városban eddig is számos fórumon bővíthették tudásukat és gyakorlatukat a kerékpárosok, ahogyan megtehetik majd ezt május 25-én is. Egy igazán fergeteges nap vár a bringázókra aznap! Már kora reggel, hét órától finom reggelivel kínálják a Szalézi gimnázium előtt a munkába vagy iskolába kerekezőket. Egy totó segítségével rögtön fel is térképezhetik a kerékpározással kapcsolatos tudásukat az arra járók. 

Bringanap

Hattól a Mezey-ház udvarán tölthetnek el egy varázslatos délutánt, ahová nem csak a biciklizőket várják a szervezők. A program játszóházzal indul, majd este héttől a Hege-Show bemutatóján csodálkozhatnak rá a látogatók, hogy mire képes egy profi a bringájával. Mindezek mellett az általános iskolások ügyességi KRESZ-pályán csiszolhatják tudásukat; lesz öltözködési és szervizelési tanácsadás és bringás graffiti is. A vállalkozó kedvűek kerékpártúra keretében járják majd végig Kazincbarcika bicikliútjait. A nap zárásaként pedig ByeAlex és a Slep szuper élő koncertjén tombolhat majd a közönség.

Bye Alex és a Slepp

Az akció keretében a témával kapcsolatosan ovisoknak és általános iskolásoknak hirdettek rajzpályázatot a szervezők. A beérkezett pályaművekből május 27-én, a városi gyermeknapon kiállítás nyílik majd, valamint 17.10-től a legjobb alkotásokat beküldőket díjazzák.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk