https://kolorline.hu/Író-olvasó találkozó Igaz Dórával

Író-olvasó találkozó Igaz Dórával

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A hét első rendezvénye Igaz Dóra gyermekkönyv író, író-olvasó találkozójával indult. Az írónő könyvei nemcsak gyerekeknek szólnak, hanem a felnőtteknek, szülőknek, nagyszülőknek is használható ötletekkel szolgálnak - például - arra nézve, hogyan állítsák fel a lurkókat a gép elől.

Igaz Dóra, gyermekkönyv író elmondta, hogy az írás már egészen gyermekkorától a személyiségéhez tartozott, ugyanis ha már meglátott egy ceruzát és egy cetlit, rögtön késztetést érzett arra, hogy valamit papírra vessen.

Elmondása szerint olvasmányait nemcsak úgynevezett kutatómunkával írja, hanem életének tapasztalatai és gyermekei viselkedése alapján, hiszen háromgyerekes anyukaként ő is szembesült például a 21. század csodatalálmányaival: a táblagéppel, a laptoppal és azzal, hogy rendkívül nehéz elrángatni őket a gépek elől és rávenni arra, hogy a friss levegőn játszanak.


Fotók: Zele Tímea

Író-olvasó találkozójának, illetve könyveinek témája az olvasást, az olvasni tanulást is előnyben részesítik: a Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"-­sorozatot épít.



A Pagony legkiválóbb szerzői négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is
olvashatók.

A Vidám Gyermekkönyv Napok programsorozat következő napján, május 23-án délután egy órától ősmagyarokról szóló mesés, majd két órától környezetvédelmi foglalkozást tartanak majd általános iskolások részére. Május 24-én a Diri Dongó zenés irodalmi, interaktív műsora várja majd a legkisebbeket.

A gyermekkönyvnapok vasárnap a városi gyermeknappal egybekötve érnek majd véget, ahol szintén számos színes program várja majd a résztvevőket.

További híreink

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk