https://kolorline.hu/Isten éltesse Stefánia nénit!

Isten éltesse Stefánia nénit!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Démuth Lászlóné, Stefánia nénit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Klimon István alpolgármester május 22-én.

Az ünnepelt szűk családi körben egy csokor virág kíséretében vehette át azt az emléklapot, mely a jeles napról tanúskodik.


Fotók: Zele Tímea

Stefánia néni korát meghazudtoló remek egészségi és szellemi állapotban van. Mottója: a pohár nem félig üres, hanem félig teli van. Életét is ez a szellemiség kísérte végig, s mai napig is ebben hisz. Mint mondta: a pozitív gondolkodás gyógyír mindenre. Vallja, hogy a hosszú élet titka is valami ilyesmi lehet, elmondása szerint azonban soha nem gondolkodott még komolyabban azon mi lehet a titok: egyszerűen csak éli az életét, boldogan, mosolygósan, és persze aktívan.

Kis kertjébe – melyet ugyan unokáinak ajándékozott – mai napig kijár, és születésnapi ünnepségét is itt tartják majd, persze nagy családi körben, június elején.

A születésnapos Királdon született 1928. május 21-én. Gyermekkorát itt töltötte, majd 1950-ben szeretett férjével Járdánházára költöztek, azonban az élet úgy hozta, hogy 1956-ban újra szülőfalujába, Királdra költöztek. Férje az ottani kultúrház vezetőjeként lépett munkába, ő pedig gondnokként dolgozott, azonban feladatai közé nem csak a gondnoki munka tartozott. Élete párja 1970-ben Perecesre került nevelőtanárnak, Stefánia néni pedig - hű párként követve - Kazincbarcikán egy gyógyszertárba helyezkedett el, s itt is dolgozott egészen nyugdíjazásáig. Később férje is Kazincbarcikán kapott állást, a volt 112-es iskolában nevelőtanárként vállalt munkát nyugdíjba vonulásáig. Azt mondja, soha nem bánta meg, hogy Kazincbarcikára költöztek, már nem tudná elhagyni városunkat.

Boldog házasságukból két gyermekük született, majd jöttek az unokák sorban, szám szerint öten, s később pedig négy dédunokával is megajándékozták őt. Párját tíz éve veszítette el, mint mondja, mai napig hiányzik neki, de igyekszik nem komoran gondolkodni.

További híreink

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk