https://kolorline.hu/Játékos matematika

Játékos matematika

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az NTP-MTTD-17-0207 "Játékos Matematika" nevű pályázat keretén belül táblajátékok délutánjára várták az alsó és felső tagozatos diákokat a Tompa Mihály Általános Iskolában május 22-én.

A pályázat kapcsán táblajátékokkal, kirakókkal, logikai feladványokkal, rejtvényekkel is foglalkoztak, ezeket a feladatokat, játékos fejtörőket kell megoldaniuk ezen a délutánon kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 


Fotók: Zele Tímea

Suga László, matematika szakos tanár - és a program megszervezője - elmondta, hogy évek óta szerencsésen pályáznak a Nemzeti Tehetségprogram különböző pályázatain, amelynek többek között a mai rendezvény is köszönhető.

Úgy fogalmazott, hogy maga a program egy hatvan órás szakkör jellegű tanfolyam, amelyen tizenhat tanuló vett részt heti egy alkalommal, két órán keresztül. Ezen felsőtagozatos tanulók mutatják be most mindazt társaiknak, amit az elmúlt évben tanultak matematikából, egy jó hangulatú, kötöttségek nélküli játékos délután keretén belül. 

További híreink

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk