https://kolorline.hu/Birtokba vették az ovisok az első multisportpályát

Birtokba vették az ovisok az első multisportpályát

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 30-án, a Kihívás Napján került átadásra az első multisportpálya a Napsugár Tagóvodában.

Az igazán sportosra sikerült ünnepséget az ovisok műsorát követően Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere interaktív módon nyitotta meg, majd Dr. Molnár Andreának, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnökének adta át a szót.

Kazincbarcika Város Önkormányzata 2017 őszén sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Ovi-Sport Programra, melynek köszönhetően multifunkcionális műfüves sportpályák létesülnek a Napsugár, a Mesevár, a Százszorszép és a Nefelejcs Tagóvodák udvarán.
Az Ovi-Sport Pályák palánkkal körülkerítve, hálóval lefedve készülnek, méretük a nagyobb sportpályák arányainak megfelelően 6 x 12 méter. Komplex jellegük lehetővé teszi, hogy több sportág alapjait elsajátítsák a gyerekek, mint például a kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, tenisz és lábtenisz; ezeken kívül alkalmasak eséstan oktatásra, valamint ügyességi játékok, mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására egyaránt.


Fotók: Zele Tímea

Magyarországon több mint 270 multifunkcionális pálya létesült eddig, amelyet több mint negyvenezer gyermek használ a mindennapokban. 2018-ban 56 pálya építése indul meg országos szinten, melyből négy darab a kazincbarcikai óvodákban kap helyet.



„A multifunkcionális pályák kivitelezésével Kazincbarcikán egy komplex óvodai sportolást támogató program indul el. Úgy gondoljuk, nem elegendő az, hogy ezek a speciális rendszerek megjelenjenek, fontos, hogy az óvodai sportolás szakmailag megtámogatott fejlesztési programmal, a helyi sportági szakemberek és pedagógusok részvételével valósuljon meg. Ezért döntöttünk úgy, hogy Kazincbarcikán ezt a programot mi továbbgondoljuk. Az önkormányzat tizenöt millió forintot különített el az infrastrukturális fejlesztésre, majd további együttműködésekkel, melyben a sportegyesületeinknek és az óvodai fejlesztő pedagógusoknak az összefogása is kulcsszerepet játszik, alakítja ki és központilag irányítja majd a teljes rendszert.” – mondta Szitka Péter polgármester.
 


A szakszerűen kivitelezett pálya lehetőséget ad a gyermekeknek akár az egész napos szabadtéri sportolásra, mozgásra, ezzel együtt a különböző csapatjátékok megismerésére, alkalmas a tartós vagy részleges mozgássérültek rehabilitációjára, valamint lehetővé teszi, hogy mindezt biztonságos, kulturált, az uniós normáknak megfelelő keretek között tehessék meg.
 Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője úgy fogalmazott, ismét egy rendkívüli lehetőség nyílik meg a gyerekek és az óvodapedagógusok előtt. Bízik benne, hogy ezzel a komplex programmal talán még inkább hozzá tudják segíteni az apróságokat a későbbi sportsikerek eléréséhez.

Az átadó ünnepségén a kicsiket Rubint Réka rendhagyó alakreform edzéssel mozgatta meg, majd az új sportpályán tartottak röplabdabemutatót, melyhez Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetseg főtitkára is csatlakozott.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk