https://kolorline.hu/Országos riasztás: felhőszakadások jöhetnek

Országos riasztás: felhőszakadások jöhetnek

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra felhőszakadások miatt.



Az előrejelzés szerint főként a Dunától keletre számíthatunk arra, hogy kisebb-nagyobb esőzések zavarják meg a szombatot, de a riasztást Vas és Győr-Moson-Sopron megye kivételével minden megyére kiadták. A meteorológiai szolgálat szerint a zivatarokat jelentős mennyiségű, akár 30 millimétert is elérő csapadék, továbbá erős, néhol viharos (45-80 km/órás) széllökések és jégeső kísérheti. Előfordulhat helyenként felhőszakadás vagy heves zivatar is, utóbbihoz nagyobb méretű jég (~2, 3 cm körüli átmérő) és károkozó szélroham (>80 km/h) társulhat.




Az előrejelzés szerint egyébként folytatódik a napok óta tartó júliusi jellegű időjárás. Napközben több órára kisüt a nap, de nem lesz zavartalan a napsütés. Az OMSZ szerint az erőteljes gomolyfelhő-képződésből többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amit felhőszakadás, viharos szél is kísérhet. Estétől kisebb az esélye a csapadéknak, de megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű. Késő estére 17, 24 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: index.hu
Kép: Országos Meteorológia Szolgálat, alfoldihir.hu

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk