https://kolorline.hu/Adj egy ötöst

Adj egy ötöst

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Érzékenyítő programot szerveztek a Pollack Mihály Általános Iskolában június 12-én. A esemény célja az volt, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel.

A szervezők olyan program megvalósítására törekedtek, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztatja a diákok hozzáállását és lerombolja előítéleteiket, melyek helyére empátia és odafigyelés léphet.


Fotók: Zele Tímea

A pedagógusok előzetesen 28 diák mellé ugyanennyi tagozatos tanulót választottak ki, majd reggel az iskola udvarán négy csapatra osztották a gyerekeket: elsőként nevet választottak maguknak, majd a Gyermekek Háza-Kézművesház dolgozóival kézműveskedtek, ahol csapatzászlót készítettek.

A folytatásban különböző akadályversenyek állomásain mérettették meg magukat a versenyzők: ezeken a helyszíneken ügyességi, érzékelő- és logikai játékok várták a csapatokat, melyeket az intézmény gyógypedagógusai az osztályok ötleteit felhasználva állítottak össze.

- Deklarált célunk, hogy a megvalósítás során szinte észrevétlenül valósuljon meg sérültek és épek együttműködése, valamint, hogy a tagozatos tanulók teljes értékű csapattagként, egyenlő esélyekkel kapcsolódhassanak be a feladatok megoldásába – árulta el Molnárné Buzás Erzsébet gyógypedagógiai munkaközösség vezető.

A nap folyamán ebéd is készült, melyet a versenyek után együtt fogyasztottak el a diákok. A napra pedig egy saját szerzeményű dal is készült, amit Klimon István alpolgármester megnyitója után közösen énekeltek el a pedagógusok és tanulók.

További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk