https://kolorline.hu/Adj egy ötöst

Adj egy ötöst

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Érzékenyítő programot szerveztek a Pollack Mihály Általános Iskolában június 12-én. A esemény célja az volt, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel.

A szervezők olyan program megvalósítására törekedtek, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztatja a diákok hozzáállását és lerombolja előítéleteiket, melyek helyére empátia és odafigyelés léphet.


Fotók: Zele Tímea

A pedagógusok előzetesen 28 diák mellé ugyanennyi tagozatos tanulót választottak ki, majd reggel az iskola udvarán négy csapatra osztották a gyerekeket: elsőként nevet választottak maguknak, majd a Gyermekek Háza-Kézművesház dolgozóival kézműveskedtek, ahol csapatzászlót készítettek.

A folytatásban különböző akadályversenyek állomásain mérettették meg magukat a versenyzők: ezeken a helyszíneken ügyességi, érzékelő- és logikai játékok várták a csapatokat, melyeket az intézmény gyógypedagógusai az osztályok ötleteit felhasználva állítottak össze.

- Deklarált célunk, hogy a megvalósítás során szinte észrevétlenül valósuljon meg sérültek és épek együttműködése, valamint, hogy a tagozatos tanulók teljes értékű csapattagként, egyenlő esélyekkel kapcsolódhassanak be a feladatok megoldásába – árulta el Molnárné Buzás Erzsébet gyógypedagógiai munkaközösség vezető.

A nap folyamán ebéd is készült, melyet a versenyek után együtt fogyasztottak el a diákok. A napra pedig egy saját szerzeményű dal is készült, amit Klimon István alpolgármester megnyitója után közösen énekeltek el a pedagógusok és tanulók.

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk