KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Adj egy ötöst

Adj egy ötöst

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Érzékenyítő programot szerveztek a Pollack Mihály Általános Iskolában június 12-én. A esemény célja az volt, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel.

A szervezők olyan program megvalósítására törekedtek, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztatja a diákok hozzáállását és lerombolja előítéleteiket, melyek helyére empátia és odafigyelés léphet.


Fotók: Zele Tímea

A pedagógusok előzetesen 28 diák mellé ugyanennyi tagozatos tanulót választottak ki, majd reggel az iskola udvarán négy csapatra osztották a gyerekeket: elsőként nevet választottak maguknak, majd a Gyermekek Háza-Kézművesház dolgozóival kézműveskedtek, ahol csapatzászlót készítettek.

A folytatásban különböző akadályversenyek állomásain mérettették meg magukat a versenyzők: ezeken a helyszíneken ügyességi, érzékelő- és logikai játékok várták a csapatokat, melyeket az intézmény gyógypedagógusai az osztályok ötleteit felhasználva állítottak össze.

- Deklarált célunk, hogy a megvalósítás során szinte észrevétlenül valósuljon meg sérültek és épek együttműködése, valamint, hogy a tagozatos tanulók teljes értékű csapattagként, egyenlő esélyekkel kapcsolódhassanak be a feladatok megoldásába – árulta el Molnárné Buzás Erzsébet gyógypedagógiai munkaközösség vezető.

A nap folyamán ebéd is készült, melyet a versenyek után együtt fogyasztottak el a diákok. A napra pedig egy saját szerzeményű dal is készült, amit Klimon István alpolgármester megnyitója után közösen énekeltek el a pedagógusok és tanulók.

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk