https://kolorline.hu/Adj egy ötöst

Adj egy ötöst

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Érzékenyítő programot szerveztek a Pollack Mihály Általános Iskolában június 12-én. A esemény célja az volt, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel.

A szervezők olyan program megvalósítására törekedtek, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztatja a diákok hozzáállását és lerombolja előítéleteiket, melyek helyére empátia és odafigyelés léphet.


Fotók: Zele Tímea

A pedagógusok előzetesen 28 diák mellé ugyanennyi tagozatos tanulót választottak ki, majd reggel az iskola udvarán négy csapatra osztották a gyerekeket: elsőként nevet választottak maguknak, majd a Gyermekek Háza-Kézművesház dolgozóival kézműveskedtek, ahol csapatzászlót készítettek.

A folytatásban különböző akadályversenyek állomásain mérettették meg magukat a versenyzők: ezeken a helyszíneken ügyességi, érzékelő- és logikai játékok várták a csapatokat, melyeket az intézmény gyógypedagógusai az osztályok ötleteit felhasználva állítottak össze.

- Deklarált célunk, hogy a megvalósítás során szinte észrevétlenül valósuljon meg sérültek és épek együttműködése, valamint, hogy a tagozatos tanulók teljes értékű csapattagként, egyenlő esélyekkel kapcsolódhassanak be a feladatok megoldásába – árulta el Molnárné Buzás Erzsébet gyógypedagógiai munkaközösség vezető.

A nap folyamán ebéd is készült, melyet a versenyek után együtt fogyasztottak el a diákok. A napra pedig egy saját szerzeményű dal is készült, amit Klimon István alpolgármester megnyitója után közösen énekeltek el a pedagógusok és tanulók.

További híreink

Ballagás és évzáró a Pollackban

Dátum: 2018. jún 20. 16:20

Mintegy kétezer-kétszáz diák kezdte meg a jól megérdemelt nyári szünidőt. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a héten tartják a ballagási ünnepségeket és az évzárókat is.

Dísz tér tervbemutatója

Dátum: 2018. jún 20. 15:31

Meghívó a Kazincbarcika régi-új közösségi terének, a Polgármesteri Hivatal előtti Dísz tér megújulásának tervbemutatójára.

Előkelő helyen végzett a magyar csapat labdarúgásban

Dátum: 2018. jún 20. 15:03

A KBSC játékosa szerezte a gólokat

Kondói rajzos sikerek

Dátum: 2018. jún 20. 14:45

A Kondói Harica-Völgyi Óvoda óvodásai sikeresen szerepelek több országos rajzpályázaton.

Programajánló

Kastély-szerenád

Edelény

I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny

Edelény - Császta Szőlőhegy

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

BLAST!

Berente

Németh Kori Edzés

Dédestapolcsány

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk