https://kolorline.hu/Idén is köszöntötte a mentősöket Kazincbarcika

Idén is köszöntötte a mentősöket Kazincbarcika

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hatodik alkalommal rendezték meg június 13-án a Mentő napot Kazincbarcikán. A rendezvény célja idén is az volt, hogy az önkormányzat köszönetet mondhasson a helyi mentőállomás dolgozóinak.

Az eseményen elsőként Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, akik beszédükben méltatták a Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozóinak munkáját.


Fotók: Zele Tímea

A városvezetőket ezután Bartha Tamás, az OMSZ Észak-magyarországi Regionális mentőszervezetének vezetője és Csala András, a Kazincbarcikai Mentőállomás vezetője követték, akik köszönetet mondtak Kazincbarcika városának az elismerésért.

A rendezvényen Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben Péntek István mentőtiszt részesült, aki 28 éve állt szolgálatba a miskolci mentőállomáson, mentőápoló munkakörben. Elhivatottságot érzett a szakma iránt, ezért 2004-ben megszerezte a mentőtiszti diplomát. A kazincbarcikai menőállomáson 2008-óta teljesít szolgálatot, négy évig az állomásvezetői feladatokat is ellátta. Munkáját a kiváló elméleti felkészültség és empátiás készség mellett megbízhatóság és pontosság jellemzi. Határozott fellépésű, a helyszíni ellátásban lelkesen, rutinszerűen cselekszik. Számtalan embert próbáló helyzetben mutatta meg, hogy számára a mentés igazi hivatás.

Érdeklődésünkre elmondta, hogy óriási megtiszteltetés számára ez az elismerő oklevél, hiszen a munkáját méltatják és ismerik el így, amire rendkívül büszke.

A kitüntetést Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester adták át. A program közös ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult.


A mentők napján sem pihentek!

A rendezvény végi közös fotó után rögtön szolgálatba is helyezték magukat, ugyanis az Ambrózia Étterem és Panzió mellett egy idős férfi rosszul lett, így természetesen a mai napon is az életmentést helyezték előtérbe.

További híreink

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk