https://kolorline.hu/Sikeres évet zártak az Irinyis zenészek

Sikeres évet zártak az Irinyis zenészek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Irinyi János Református Oktatási központ 2017 tavaszán nyújtott be pályázatot a Nemzeti Tehetség Program azon kiírására, melynek célja a Zenei Tehetséggondozó Műhely technikai feltételeinek javítása volt.

A Zenei Tehetséggondozó Műhely (továbbiakban ZTM) ezen pályázat segítségével tett szert egy professzionális vezeték nélküli rendszerre, az eddigiekhez képest jobb minőségű hangszerekre, erősítőkre, valamint egyéb kiegészítőkre.  Az eszközök - melyeket 2017 őszén szerezték be - lényegesen javították a ZTM élő produkcióinak minőségét, melynek mi sem jobb bizonyítéka, minthogy az elmúlt tanévben több, mint húsz iskolai és külsős helyszínen léptek fel a diákok és tanáraik. Több alkalommal szerepeltek a KOLOR TV, az M5, az M2 Petőfi Tv adásaiban, de feltűntek a Kolorhét, valamint az Észak-Magyarország hasábjain is.


Fotók: Zele Tímea

A lemezbemutatóval egybekötött sajtótájékoztató (június 29) nem csak médiabeli sikerekről szólt, hanem az új album bemutatásáról is. Az akusztikus lemez a ZTM elmúlt időszakának legkedvesebb, legjobban sikerült – akusztikus hangszerelésű – dalait vonultatja fel. Ezek között megtalálhatóak igazi klasszikusok is, mint például a Scorpions: Hurricane, vagy az Eurhytmics: Sweet dreams című dala, de feldolgoztak mai magyar előadókat is, így került a korongra például a Quimby: Autó egy szerpentinen című szerzeménye is.

- A lemez elkészültével lezárult egy szép és termékeny időszak, a zenei műhely életében. A nyáron számos fellépés vár ránk, ahol még az Akusztik lemez dalait állítjuk színpadra, de következő évben ismét új irányt veszünk, szeretnénk egy saját dalokból álló repertoárt alkotni, és színpadra állítani – mondta el Lukács Balázs, a ZTM egyik vezetője.

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk