https://kolorline.hu/Marek Kardos a VRCK új vezetőedzője

Marek Kardos a VRCK új vezetőedzője

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A játékosként és edzőként is komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező Marek Kardossal hosszú távra tervez a VRC Kazincbarcika. Daniel Oravec az utánpótlás vezetőedzője lett.



A VRCK weboldalán jelentette be, hogy a felnőtt csapat irányítását a 2018/19-es szezontól Marek Kardos veszi át, akinek segítője Martin Dobias lesz.

“Azért választottam a VRCK-t, mert a klub hosszú távon a fiatal magyar játékosokra épít” – olvasható a klub weboldalán. “Ezen a téren sok tapasztalatom van Lengyelországból és azt hiszem ez az egyetlen út ahhoz, hogy Európában a legjobbak közé lehessen kerülni. Ehhez társul a Bajnokok Ligájában való részvétel lehetősége és a klub anyagi biztonsága is. A fiatalokra kiemelt figyelmet kell fordítanunk, hiszen ez lehet a jövő alapja.”

Kardos a pozsonyi Comenius Egyetemen szerzett doktori és magiszteri címet, és 2002-ben már a legmagasabb edzői képesítésnek is a birtokában volt. Játékosként a VKP Bratislavában kezdte karrierjét, öt bajnoki cím és három Szlovák Kupa-siker után állt légiósnak 1996-ban. Franciaországban és Ausztriában is játszott, de legnagyobb sikereit a lengyel Mostostal Kedzierzyn Kozle röplabdázójaként érte el. Amellett, hogy bajnokságot és Lengyel Kupát is nyert, a Bajnokok Ligájában sok nagy csatát megélt: 2002-ben negyedik, 2003-ban pedig harmadik lett csapatával a korábbi feladó. Profi karrierjét 2009-ben fejezte be a szintén lengyel AZS Czestochowa játékosaként.

Egy évvel később már a világ egyik legerősebb bajnokságában szereplő Czestochowa vezetőedzője volt és rögtön a debütáló szezonjában a negyedik helyhez segítette a klubot, 2012-ben pedig a Challenge Kupát sikerült megnyerniük. Ezzel párhuzamosan 2013 és 2015 között a szlovák válogatott másodedzője is volt, majd 2015-ben a VKP Bystrina SPU Nitra vezetőedzőjének nevezték ki. Két bajnoki aranyérem (2016, 2017) mellett a Közép-európai Ligában is dobogóra vezette a nyitraiakat (2017). 2018-tól a Szlovák Röplabda Szövetség (SVF) alelnöki pozícióját is Kardos tölti be, aki a szlovák mellett angolul, lengyelül, franciául, olaszul és oroszul is folyékonyan beszél.

A VRCK új vezetőedzőjének segítője Dobias lesz, aki már három éve dolgozik együtt Kardossal.


A képen: balról jobbra: Martin Dobias és Marek Kardos

A csapatot az elmúlt másfél szezonban irányító Daniel Oravectől sem köszönt el a VRC Kazincbarcika, a rutinos szakember az utánpótlásban tölt be vezetőedzői pozíciót.


A képen: Daniel Oravec

A rutinos szlovák szakember az új idényt az utánpótlás vezetőedzőjeként kezdi meg, feladatai közé tartozik egyebek között a korosztályos együtteseknél folyó munka koordinálása, felügyelése, valamint az edzők továbbképzése. Oravecnek több ajánlata is volt az elmúlt hónapokban, ő azonban a maradás mellett döntött.
A klub kiemelt figyelmet fordít utánpótlása fejlesztésére, ennek egyik elengedhetetlen pillére a megfelelő szakmai munka biztosítása, amihez Oravec tudása garancia.

Forrás: www.vrck.hu alapján
Fotók: www.uniag.sk, www.vrck.hu

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk