https://kolorline.hu/Emléknap a sport és művészet jegyében

Emléknap a sport és művészet jegyében

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az emléknapot eddig nyolc alkalommal rendezték meg Budapesten, Kőszegen, Nagykőrösön, Szolnokon, Nyíregyházán, Gyulán, Balassagyarmaton és legutóbb Nagyatádon, nagy sikerrel. Az eseménynek nevet adó politikusnő, polgárjogi aktivista, producer a legendás Kennedy-család tagja volt, a Nemzetközi Speciális Olimpia Mozgalom (SOI) alapítója, tiszteletbeli elnöke.A mozgalom mottója: „Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!”
Eunice Kennedy Shriver elképzelése az volt, hogy az értelmileg sérült embereknek hangot kell adni. A világnak meg kell mutatni, hogy ezek az emberek megérdemlik, hogy méltósággal, tisztelettel bánjanak velük – s ezt pedig megtehetjük a sportpályákon. A sporton keresztül demonstrálhatják vágyaikat, örömüket és versenyképességüket – egy szóval humanitásukat.

A július 20-ai kazincbarcikai programon a sportolók, a fogyatékkal élő csoportok, a speciális olimpikonok és a kazincbarcikai művészek mellett bemutatót tart majd Kállai Ildikó fitnesz világ- és Európa-bajnok, valamint Havasi Gábor az MSOSZ bocsa szakágvezetője is.Az integráció és a kölcsönös tisztelet jegyében 17 órakor kocogás és séta veszi kezdetét a belvárosban egyfajta figyelemfelhívásként. 16:50-kor közös, zenés bemelegítést tart a fitnesz világbajnok, Kállai Ildikó. A közös séta távja 1,5 km. Speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják a mezőny magját, de a városlakók is csatlakozhatnak. Az első 300 jelentkező pólót kap a regisztrációnál. A futók, gyaloglók között köszönthetjük majd többek között Herczeg Zoltán divattervezőt, Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakost, vagy Srp Miklós olimpikon gyaloglót.A Völgypark színpadán Tóth Vera, Deniz, Desperado, Király Linda és Király Viktor szórakoztatja majd a kilátogatókat. A nap folyamán műsorvezetőként Szabó Béla, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke kalauzolja a vendégeket.

A Barcika Art Kft. szervezésében lesz a város színes házfalait bemutató túra, melyeken a számtalan köztéri szobrot is meg lehet majd tekinteni. A kézműves játszóházakban a hagyományos mesterségeket mutatják be a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai segítségével. A településen működő egyesületek, klubok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők.

További híreink

Kolorfutás 2018 – Jelentkezz most még kedvezményesen!

Dátum: 2018. júl 21. 13:38

Már csak július 22-éig lehet kedvezményesen nevezni az idei Kolorfutásra, utána „Last ticket” időszak!

Sport és művészet a Kennedy Shriver emléknapon

Dátum: 2018. júl 20. 20:53

Kazincbarcika adott otthont a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapnak július 20-án. Az eseményre színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Új beruházás Putnokon

Dátum: 2018. júl 20. 13:49

Sikeres pályázatnak köszönhetően Putnok Város Önkormányzata 5 különböző üzletet alakít ki a Serényi tér 7. szám alatt, a volt VÁM épületében.

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2018. júl 20. 12:09

2018. augusztus 5-én 7.00 - 13.00 között kerül megrendezésre az 5. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Programajánló

ÁRPA 2018

Edelény

Futóklub Powered by Polar Kazincbarcikán

Kazincbarcika - KSK

Steve Taylor - Szabó pánsípművész koncertje

Putnok

Tilles Béla képzőművész tárlata a Mezeyben - Kozmosz sorozat

Kazincbarcika - Mezey István Művészeti Központ

Szabó István: Csillagok háborúja - makettkiállítás

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk