https://kolorline.hu/Emléknap a sport és művészet jegyében

Emléknap a sport és művészet jegyében

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az emléknapot eddig nyolc alkalommal rendezték meg Budapesten, Kőszegen, Nagykőrösön, Szolnokon, Nyíregyházán, Gyulán, Balassagyarmaton és legutóbb Nagyatádon, nagy sikerrel. Az eseménynek nevet adó politikusnő, polgárjogi aktivista, producer a legendás Kennedy-család tagja volt, a Nemzetközi Speciális Olimpia Mozgalom (SOI) alapítója, tiszteletbeli elnöke.A mozgalom mottója: „Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!”
Eunice Kennedy Shriver elképzelése az volt, hogy az értelmileg sérült embereknek hangot kell adni. A világnak meg kell mutatni, hogy ezek az emberek megérdemlik, hogy méltósággal, tisztelettel bánjanak velük – s ezt pedig megtehetjük a sportpályákon. A sporton keresztül demonstrálhatják vágyaikat, örömüket és versenyképességüket – egy szóval humanitásukat.

A július 20-ai kazincbarcikai programon a sportolók, a fogyatékkal élő csoportok, a speciális olimpikonok és a kazincbarcikai művészek mellett bemutatót tart majd Kállai Ildikó fitnesz világ- és Európa-bajnok, valamint Havasi Gábor az MSOSZ bocsa szakágvezetője is.Az integráció és a kölcsönös tisztelet jegyében 17 órakor kocogás és séta veszi kezdetét a belvárosban egyfajta figyelemfelhívásként. 16:50-kor közös, zenés bemelegítést tart a fitnesz világbajnok, Kállai Ildikó. A közös séta távja 1,5 km. Speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják a mezőny magját, de a városlakók is csatlakozhatnak. Az első 300 jelentkező pólót kap a regisztrációnál. A futók, gyaloglók között köszönthetjük majd többek között Herczeg Zoltán divattervezőt, Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakost, vagy Srp Miklós olimpikon gyaloglót.A Völgypark színpadán Tóth Vera, Deniz, Desperado, Király Linda és Király Viktor szórakoztatja majd a kilátogatókat. A nap folyamán műsorvezetőként Szabó Béla, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke kalauzolja a vendégeket.

A Barcika Art Kft. szervezésében lesz a város színes házfalait bemutató túra, melyeken a számtalan köztéri szobrot is meg lehet majd tekinteni. A kézműves játszóházakban a hagyományos mesterségeket mutatják be a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai segítségével. A településen működő egyesületek, klubok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők.

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk