https://kolorline.hu/Emléknap a sport és művészet jegyében

Emléknap a sport és művészet jegyében

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az emléknapot eddig nyolc alkalommal rendezték meg Budapesten, Kőszegen, Nagykőrösön, Szolnokon, Nyíregyházán, Gyulán, Balassagyarmaton és legutóbb Nagyatádon, nagy sikerrel. Az eseménynek nevet adó politikusnő, polgárjogi aktivista, producer a legendás Kennedy-család tagja volt, a Nemzetközi Speciális Olimpia Mozgalom (SOI) alapítója, tiszteletbeli elnöke.A mozgalom mottója: „Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!”
Eunice Kennedy Shriver elképzelése az volt, hogy az értelmileg sérült embereknek hangot kell adni. A világnak meg kell mutatni, hogy ezek az emberek megérdemlik, hogy méltósággal, tisztelettel bánjanak velük – s ezt pedig megtehetjük a sportpályákon. A sporton keresztül demonstrálhatják vágyaikat, örömüket és versenyképességüket – egy szóval humanitásukat.

A július 20-ai kazincbarcikai programon a sportolók, a fogyatékkal élő csoportok, a speciális olimpikonok és a kazincbarcikai művészek mellett bemutatót tart majd Kállai Ildikó fitnesz világ- és Európa-bajnok, valamint Havasi Gábor az MSOSZ bocsa szakágvezetője is.Az integráció és a kölcsönös tisztelet jegyében 17 órakor kocogás és séta veszi kezdetét a belvárosban egyfajta figyelemfelhívásként. 16:50-kor közös, zenés bemelegítést tart a fitnesz világbajnok, Kállai Ildikó. A közös séta távja 1,5 km. Speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják a mezőny magját, de a városlakók is csatlakozhatnak. Az első 300 jelentkező pólót kap a regisztrációnál. A futók, gyaloglók között köszönthetjük majd többek között Herczeg Zoltán divattervezőt, Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakost, vagy Srp Miklós olimpikon gyaloglót.A Völgypark színpadán Tóth Vera, Deniz, Desperado, Király Linda és Király Viktor szórakoztatja majd a kilátogatókat. A nap folyamán műsorvezetőként Szabó Béla, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke kalauzolja a vendégeket.

A Barcika Art Kft. szervezésében lesz a város színes házfalait bemutató túra, melyeken a számtalan köztéri szobrot is meg lehet majd tekinteni. A kézműves játszóházakban a hagyományos mesterségeket mutatják be a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai segítségével. A településen működő egyesületek, klubok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők.

További híreink

Vegyszeres gyomirtást tart a MÁV

Dátum: 2019. márc 25. 11:05

Lakossági tájékoztató a MÁV területeken és a vasútvonal hálózatain történő vegyszeres gyomirtás I. üteméről

Folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat

Dátum: 2019. márc 25. 10:49

Március 25-től folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat, amelynek célja az óvodás korú gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése.

Az utánpótlás hétvégi eredményei

Dátum: 2019. márc 24. 21:00

KBSC utánpótlás eredmények / U 19, U 17, U 15, U 14, /

Léböjt: egészséges vagy sem?

Dátum: 2019. márc 24. 12:15

Tavasz közeledtével sokakban felmerül az igény, hogy belevágjanak egy léböjt kúrába.

Programajánló

Anyák napi ajándékkészítés

Kazincbarcika

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Rádió Top! Új hangszínben!

Kazincbarcika

Színes Folt Klub

Kazincbarcika

Rajz szakkör

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk