https://kolorline.hu/Emléknap a sport és művészet jegyében

Emléknap a sport és művészet jegyében

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az emléknapot eddig nyolc alkalommal rendezték meg Budapesten, Kőszegen, Nagykőrösön, Szolnokon, Nyíregyházán, Gyulán, Balassagyarmaton és legutóbb Nagyatádon, nagy sikerrel. Az eseménynek nevet adó politikusnő, polgárjogi aktivista, producer a legendás Kennedy-család tagja volt, a Nemzetközi Speciális Olimpia Mozgalom (SOI) alapítója, tiszteletbeli elnöke.A mozgalom mottója: „Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!”
Eunice Kennedy Shriver elképzelése az volt, hogy az értelmileg sérült embereknek hangot kell adni. A világnak meg kell mutatni, hogy ezek az emberek megérdemlik, hogy méltósággal, tisztelettel bánjanak velük – s ezt pedig megtehetjük a sportpályákon. A sporton keresztül demonstrálhatják vágyaikat, örömüket és versenyképességüket – egy szóval humanitásukat.

A július 20-ai kazincbarcikai programon a sportolók, a fogyatékkal élő csoportok, a speciális olimpikonok és a kazincbarcikai művészek mellett bemutatót tart majd Kállai Ildikó fitnesz világ- és Európa-bajnok, valamint Havasi Gábor az MSOSZ bocsa szakágvezetője is.Az integráció és a kölcsönös tisztelet jegyében 17 órakor kocogás és séta veszi kezdetét a belvárosban egyfajta figyelemfelhívásként. 16:50-kor közös, zenés bemelegítést tart a fitnesz világbajnok, Kállai Ildikó. A közös séta távja 1,5 km. Speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják a mezőny magját, de a városlakók is csatlakozhatnak. Az első 300 jelentkező pólót kap a regisztrációnál. A futók, gyaloglók között köszönthetjük majd többek között Herczeg Zoltán divattervezőt, Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakost, vagy Srp Miklós olimpikon gyaloglót.A Völgypark színpadán Tóth Vera, Deniz, Desperado, Király Linda és Király Viktor szórakoztatja majd a kilátogatókat. A nap folyamán műsorvezetőként Szabó Béla, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke kalauzolja a vendégeket.

A Barcika Art Kft. szervezésében lesz a város színes házfalait bemutató túra, melyeken a számtalan köztéri szobrot is meg lehet majd tekinteni. A kézműves játszóházakban a hagyományos mesterségeket mutatják be a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai segítségével. A településen működő egyesületek, klubok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők.

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Kazincbarcikai Ördögök - Dunai Krokodilok / OBII 8. forduló

Kazincbarcika

Hamupipőke

Kazincbarcika

Vegyész RC Kazincbarcika - Mladost Zagreb

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk