https://kolorline.hu/Súlyemelő világbajnokság: 11. helyen végzett Holló Szilárd

Súlyemelő világbajnokság: 11. helyen végzett Holló Szilárd

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az üzbég fővárosban, Taskentben rendezték meg a súlyemelők 2018- as junior világbajnokságát a héten. Holló Szilárd új egyéni csúcsot állított fel súlylökésben és összetettben is.



Taskent a III. századra visszamenőleg komoly történelmi múlttal rendelkezik és a jelen sport területén is kiemelkedő fontossággal bír, hiszen folyamatosan otthont ad a komoly erőkifejtéssel járó versenyeknek. Az idei megmérettetésen ötvenöt ország mintegy háromszáz sportolója vett részt.
A főváros rutinos házigazdaként várta a föld legerősebb korosztályos fiataljait, köztük három magyar sportolót is: a 75 kilogrammos Mitykó Veronikát, a plusz 90 kilósok között versenyző Gyürüs Barbarát, és a plusz 105 kilogrammosok mezőnyében induló kazincbarcikai, 18 éves Holló Szilárdot.



A magyar csapat eredményei

Mitykó Veronika (75kg-ban):
77+98=175 kg 13. hely
A 98 kg-os lökése új egyéni csúcs

Gyürüs Barbara (+90kg-ban):
84+105=189kg 10. hely

Holló Szilárd (+105kg-ban):
145+185=330 kg 11. hely

Szilárdnak ez lökésben és összetettben is új egyéni csúcs. Az ifjú kazincbarcikai versenyző facebook oldalán úgy fogalmazott: sikerült 5 kg-mal javítanom a lökésem és vele együtt az összetettemet is, így 330 kg-os összetettel sikerült elhagynom a dobogót, ezzel teljesítve azt, amiért kiutaztam. Ezzel a számmal a 11. helyezést értem el, aminek szintén örülök. A jövő évi versenyen pedig határ a csillagos ég. A versenyző külön köszönetet mondott a csapattársainak, edzőjének, Pátrovics Gézának, valamint Réz Attilának is.

Fotók: facebook

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk