https://kolorline.hu/Fókuszban az anyanyelv

Fókuszban az anyanyelv

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyar anyanyelvi tehetségfejlesztő tábort rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye június 25-e és 29-e között. Járási szinten a 2017/2018-as tanévben a 3. és 4. osztályosok körében végzett képességszűrést a pedagógia szakszolgálat. A szűrés anyanyelvi területen történt, a kiemelkedően teljesítő diákok,bekerültek a kazincbarcikai pedagógiai szakszolgálat anyanyelvi tehetséggondozó programjába. A több mint 600 diák közül, több mint ötvenen vettek részt az ötnapos táborban.

6. Kolorfesztivál

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat egyik feladata a tehetséggondozás, ennek eleme volt a nyári napközis tábor. 
A tehetséggondozás célja a kiemelkedő képességű gyermekek, tanulók támogatása pedagógiai eszközökkel annak érdekében, hogy képességeik még jobban ki tudjanak teljesedni.

Anyanyelvi tábor
A programban résztvevő diákok úgynevezett projektfeladatokat kaptak, amit a tábor végére kisebb csapatokat alkotva kellett megoldani. Többek között ilyen volt egy újság megírása, amelyen belül különböző témákat kellett feldolgozni a tanulóknak. A résztvevők cikket írtak az internetes információszerzésről, beszámoltak a Médiaközpontban tett látogatásukról, ahol megismerkedtek az újságírás alapvető szabályaival, a KolorTV gyártási folyamataival, az élő adás kulisszatitkaival, valamint a Kolorline online hírportál felépítésével.
A gyerekek feladatai közé tartozott még Kolorcity bemutatása is az általuk készített újságban, ahol fotókkal és képekkel kellett illusztrálniuk a színes várost, abból a szempontból, hogy hogyan mutatnák be egy vidéki ismerősüknek, barátjuknak Kazincbarcikát.
A tábor végén a tanulók tehetségútlevelet kaptak, amit magukkal visznek iskolájukba.

A csoportok munkái:
1. csoport
2. csoport
3. csoport
4. csoport
5. csoport

További híreink

Húsvéti kosárfonás a Gyermekek Házában

Dátum: 2019. febr 15. 20:29

Kézműves foglalkozás keretében kezdték meg a készülődést a húsvétra az Ádám Jenő Tagiskola harmadikosai a Gyermekek Házában február 15-én.

Ápoló a világ körül

Dátum: 2019. febr 15. 17:28

Interjú Sebő Gáborral

Mozgalmas időszak a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet életében

Dátum: 2019. febr 14. 14:55

Az elmúlt napok rendkívül mozgalmasan és eredményesen teltek városunk önkormányzati rendészetének életében.

„Életem legszebb napja”

Dátum: 2019. febr 13. 14:24

Isten éltesse Margitka nénit!

Programajánló

Mészáros János Elek fellépése

Berente

Férfi Futsal NB II Alapszakasz záróforduló

Kazincbarcika

Bánfalvy Stúdió: Nicsak, ki lakik itt?

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III.Senior Sportkavalkád

Kazincbarcika

Amerre még nem jártunk

Tardona

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk