https://kolorline.hu/Fókuszban az anyanyelv

Fókuszban az anyanyelv

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyar anyanyelvi tehetségfejlesztő tábort rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye június 25-e és 29-e között. Járási szinten a 2017/2018-as tanévben a 3. és 4. osztályosok körében végzett képességszűrést a pedagógia szakszolgálat. A szűrés anyanyelvi területen történt, a kiemelkedően teljesítő diákok,bekerültek a kazincbarcikai pedagógiai szakszolgálat anyanyelvi tehetséggondozó programjába. A több mint 600 diák közül, több mint ötvenen vettek részt az ötnapos táborban.

6. Kolorfesztivál

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat egyik feladata a tehetséggondozás, ennek eleme volt a nyári napközis tábor. 
A tehetséggondozás célja a kiemelkedő képességű gyermekek, tanulók támogatása pedagógiai eszközökkel annak érdekében, hogy képességeik még jobban ki tudjanak teljesedni.

Anyanyelvi tábor
A programban résztvevő diákok úgynevezett projektfeladatokat kaptak, amit a tábor végére kisebb csapatokat alkotva kellett megoldani. Többek között ilyen volt egy újság megírása, amelyen belül különböző témákat kellett feldolgozni a tanulóknak. A résztvevők cikket írtak az internetes információszerzésről, beszámoltak a Médiaközpontban tett látogatásukról, ahol megismerkedtek az újságírás alapvető szabályaival, a KolorTV gyártási folyamataival, az élő adás kulisszatitkaival, valamint a Kolorline online hírportál felépítésével.
A gyerekek feladatai közé tartozott még Kolorcity bemutatása is az általuk készített újságban, ahol fotókkal és képekkel kellett illusztrálniuk a színes várost, abból a szempontból, hogy hogyan mutatnák be egy vidéki ismerősüknek, barátjuknak Kazincbarcikát.
A tábor végén a tanulók tehetségútlevelet kaptak, amit magukkal visznek iskolájukba.

A csoportok munkái:
1. csoport
2. csoport
3. csoport
4. csoport
5. csoport

További híreink

VRCK - MÁV Előre Székesfehérvár 3-0

Dátum: 2018. dec 09. 18:51

A Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap délután 3-0-ra legyőzte a MÁV Előre Székesfehérvár csapatát az NB I 5. fordulójából elmaradt mérkőzésen.

Advent a kastélyban

Dátum: 2018. dec 09. 07:00

Advent második vasárnapját ünnepeljük

Tedd képessé

Dátum: 2018. dec 08. 09:37

A Don Bosco roma szakképzés-fejlesztési mintaprogram nyitókonferenciájának adott otthont a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont december 7-én. A „Szegregáció vagy pasztoráció?” elnevezésű előadássorozaton a keresztény egyházak romák felzárkóztatására irányuló tevékenységébe nyertek betekintést az idelátogatók az érintett intézmények jó gyakorlatain keresztül.

Elmaradt a Vegyész csoda

Dátum: 2018. dec 07. 12:47

A férfi röplabda CEV kupában a legjobb 16 közé jutás volt a tét a Vegyész RC Kazincbarcika számára. A kék-sárgáknak nem sikerült a továbbjutás, hiszen a cseh Kladno 3-2-re győzött Kazincbarcikán.

Programajánló

Édes karácsony! Süteménysütő verseny

Kazincbarcika

Nagycsaládosok Karácsonya

Kazincbarcika

Szekeres Adrien Adventi koncertje

Kazincbarcika

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk