https://kolorline.hu/Fókuszban az anyanyelv

Fókuszban az anyanyelv

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyar anyanyelvi tehetségfejlesztő tábort rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye június 25-e és 29-e között. Járási szinten a 2017/2018-as tanévben a 3. és 4. osztályosok körében végzett képességszűrést a pedagógia szakszolgálat. A szűrés anyanyelvi területen történt, a kiemelkedően teljesítő diákok,bekerültek a kazincbarcikai pedagógiai szakszolgálat anyanyelvi tehetséggondozó programjába. A több mint 600 diák közül, több mint ötvenen vettek részt az ötnapos táborban.

6. Kolorfesztivál

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat egyik feladata a tehetséggondozás, ennek eleme volt a nyári napközis tábor. 
A tehetséggondozás célja a kiemelkedő képességű gyermekek, tanulók támogatása pedagógiai eszközökkel annak érdekében, hogy képességeik még jobban ki tudjanak teljesedni.

Anyanyelvi tábor
A programban résztvevő diákok úgynevezett projektfeladatokat kaptak, amit a tábor végére kisebb csapatokat alkotva kellett megoldani. Többek között ilyen volt egy újság megírása, amelyen belül különböző témákat kellett feldolgozni a tanulóknak. A résztvevők cikket írtak az internetes információszerzésről, beszámoltak a Médiaközpontban tett látogatásukról, ahol megismerkedtek az újságírás alapvető szabályaival, a KolorTV gyártási folyamataival, az élő adás kulisszatitkaival, valamint a Kolorline online hírportál felépítésével.
A gyerekek feladatai közé tartozott még Kolorcity bemutatása is az általuk készített újságban, ahol fotókkal és képekkel kellett illusztrálniuk a színes várost, abból a szempontból, hogy hogyan mutatnák be egy vidéki ismerősüknek, barátjuknak Kazincbarcikát.
A tábor végén a tanulók tehetségútlevelet kaptak, amit magukkal visznek iskolájukba.

A csoportok munkái:
1. csoport
2. csoport
3. csoport
4. csoport
5. csoport

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk